Spring naar bijdragen

Stoppen Lorazepam,


Kroola

Aanbevolen berichten

Het is eigenlijk gewoon vergif @Kroola. Knap van je dat je al zo ver bent gekomen. Nu de laatste stap nog en vertrouwen op je eigen lichaam.

Diazepam schijnt iets makkelijker te zijn met afbouwen door de langere halfwaardetijd. Lorazepam is heel snel uitgewerkt, maar nog wel in je lichaam. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben nu 9 dagen 'clean' @Kroola, maar nog niet van de bijwerkingen af. Ik heb nu nog in de ochtenden het meeste last. Dat is nog echt afzien en doorkomen. 

Ik heb wel eens gelezen dat de benzo's de neurotransmitter dopamine ook naar beneden haalt, maar het heeft uiteindelijk natuurlijk het meest effect op de GABA neurotransmitter. Daarom neem ik nu elke ochtend een gebakken ei met tomaat, dat is GABA verrijkend. Voor de neurotransmitter dopamine slik ik het aminozuur L-tyrosine. Ook magnesium wat @Annezomeropperde kan helpen voor ontspanning. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat goed dat je de lora hebt afgebouwd. Dat is echt knap hoor. En blijkbaar kun je al weer wat beter eten?  In de ochtend gebakken ei met tomaat.  Ik stabiliseer nu even want ik moet geholpen worden aan mijn slokdarm. Hoop dat er dan al wat klachten verdwijnen. Zodra dit achter de rug is ga ik de dia verder afbouwen.  Ben je ook zo ziek geweest van de lora?

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Krul @Kroola allemaal herkenbaar. Maar als er al goede uren tussen zitten is het herstel komende. De ochtenden vond ik heel erg moeilijk, zie mezelf nog in de tuin zitten om 5.00 uur niet wetende wat ik moet doen van de spanning. Was ook heel erg veel afgevallen door afbouw en tijdens gebruik lorazepam. Was ook tijdens gebruik ziek van wisselden hoeveelheden, dan ga je steeds in een rebound( korte afkick). Nu weer alles aangekomen( jaja, eten is geen probleem meer) en vrij van alles. Geloof mij maar, over een paar maanden zitten jullie ook in de goede vibe. En kom je wellicht op dit forum een keertje buurten om iemand ook moed te geven. Succes en liefs en vooral hou vol, dit eindigt. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@AnnezomerVandaag had ik een redelijk goede dag. Echter, soms in ene angstig in mijn lijf wat uit het niets komt. Of als ik ergens zit en niet in ene weg kan. Is dat dan mijn eigen angst of komt dat door die ontwenning? Had jij dat ook ervaren nadat je 'clean' was? Het maakt me op dat soort momenten echt onzeker. Hou ik dit voor altijd of zullen die angst gevoelens echt weg gaan. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Krul dat had ik inderdaad heel vaak. Ging ook nog niet naar evenementen of drukke verjaardagen. Ik moest weg kunnen. Dat nam helemaal af. Die spontane angst dacht ik dat het van mezelf was maar dan ging weg, vanzelf. Als ik het voelde dat liep ik weg en ging ik even buiten zitten of autorijden. Maar ik ben er van overtuigd nu dat dat ontwenning was. Want nu voel ik dat niet meer. Ik had het zelfs als mensen kwamen eten en we zaten aan tafel. Wat hielp is het direct tegen iemand zeggen die je vertrouwd, dat deed ik met mijn man. Dan zei ik; het is er! En dan handelde hij meteen, zoals naar buiten gaan met mij of mij even iets laten doen( koffie zetten, stofzuigen etc). Delen heeft mij geholpen en nu hoeft dat niet meer. Onnatuurlijke angst noem ik het. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Ik zal nu een ook een heel realistisch beeld schetsen… 8 weken hel … en dan klaar dat is te mooi om waar te zijn… voor velen hier! 
 

De meeste die ik ken zijn na het stoppen nog maanden lang ziek en hebben behoorlijke waves. 
Zo ook ik, heb het maar 3,5 maand geslikt en echt geen grote hoeveelheden. Ik ben nu bijna een jaar benzo vrij en lig vandaag en afgelopen dagen weer in bed. Met brandende spieren, pijn op de borst, last van darmen, duizelig, hoofdpijn, misselijk etc etc …. En ook ik heb een pittige baan en ga ook werken zelfs in deze hel. Maar bij thuiskomst helemaal opgebrand. De eerste 6 maanden na stoppen met die pillen niet eens kunnen werken. 
 

En ik ben afgebouwd in een kliniek, en de arts daar was eerlijk, hij zei; er zijn ook mensen die pas na 2 jaar geen klachten meer ervaren. Alles eerder is meegenomen. De gaba receptoren hebben lang nodig om te herstellen. 
 

De waves worden wel minder heftig maar zijn er nu zelfs na bijna een jaar nog steeds. Maar ik houdt me vast aan het komt uiteindelijk goed. 
 

Maar het is een hel! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jeetje Cindy, ik schrik van je bericht. Wat super naar dat je nog steeds klachten ervaar. Maar ik mag hopen dat je ook goede momenten heb ervaren? Het is echt een zootje vergif. Ik ben pissed off op de artsen die het nog voorschrijven.

Ik ben nu tien weken verder. Bij mij gaat het echt met vlagen. Dan voel ik me weer twee/drie dagen goed en dan weer een paar dagen slecht. Op dit moment ben ik erg misselijk en onrustig. Ik merk wel dat het branden van de spieren afneemt. 

Mij helpt het niet om op bed te liggen. Ik kan het beste in beweging blijven. Werken geeft me ook afleiding. Dat gaat soms goed, maar vandaag was ik weer in dikke tranen. Mijn collega's slepen me er dan doorheen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen, 

 

Ik heb zeker ook goede momenten de zogenoemde windows, en het wordt steeds minder heftig. Mijn probleem is dat ik iedere keer bij een wave ga twijfelen of het toch niks anders is. En die angst maakt het echt niet beter. Ik werk ook gewoon en afleiding werkt ook voor mij nu het beste zo goed en zo kwaad dat het soms gaat. En als ik dan weer zo’n terugval heb ben ook ik meestal in tranen. 
 

Het is vergif, en je gaat door een hel. En artsen weten er te weinig van. Ik was ook boos op mijn huisarts … maar goed.

Mocht je je willen ventileren, mag je me altijd berichten… 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je hoeft niet te twijfelen dat het iets anders is. Het kan echt heel lang duren voordat je receptoren volledig hersteld zijn. Laat je geen labels aanpraten en blijf bij jezelf. 

Het kan soms zijn dat je even te veel van je lichaam vraagt en daarom een terugval hebt. Enige vorm van stress kan de symptomen weer even aanwakkeren, maar deze verdwijnen ook weer. 

Ik merk bij mezelf dat menstruatie en de eisprong invloed hebben. Ook het eten van suikers en caffeïne hebben geen positieve invloed. Daarom neem ik deze dingen niet. 

Om mezelf weer op te peppen zeg ik vaak tegen mezelf: laat je lichaam niet de regie bepalen, jij staat aan het roer. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel voor de reactie. Mijn partner wil het maar niet snappen en dat geeft stress. Hij begrijpt niet dat deze rotzooi mij zo gemaakt heeft. En dat dit mij maakt dat ik me vaak even wil terugtrekken en gewoon even wil opladen. Hij blijft me dan opzoeken wat maakt dat ik boos wordt en dus weer stress heb. Heb hem zo vaak iets laten lezen maar lijkt wel alsof hij niet begrijpend kan lezen. Zo frustrerend dit 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heel herkenbaar hoor Cindy. Mijn partner wilde het ook maar niet snappen en was veel boos. Heel gefrustreerd op de situatie waar je met zn allen in zit. Met twee kleine kids, bij ons, werkt het ook niet mee. Mijn partner heeft nu wel ingezien dat boos worden juist averechts werkt en je daardoor verder wegzakt. Het is fijn als je kunt bouwen op elkaar. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

hoi hoi, 

Ik heb 3 weken lorazepam 1 tot 2 mg per dag gebruikt. Ik ben nu cold turkey gestopt en heb al 3/4 nachten last van slapeloosheid, zweten, rillen en ben mezelf helemaal gek aan het maken. Kan ik na 3 weken gebruik dit al ervaren? Is het gevaarlijk wat ik doe door nu in een keer te stoppen? en hoe lang duurt dit? Als ik dit had geweten had ik het niet willen nemen " het leed is al geschiet"  maar zoek nu vooral naar helpende gedachten voor het niet kunnen slapen, ben nu bang. Maar mischien maak ik het mezelf wijs terwijl de ontwenningsverschijnselen na 3 weken gebruik helemaal nog niet kan.

Ben ik nog al goed in! ;) 

 

hoop snel iets te horen, 

groetjed Boo

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Boo,

Ja helaas kunnen ontwenningsverschijnselen al snel optreden. Ik herken het, de slapeloze nachten, rillen, zweten. Ik had, en soms nog steeds, branderigheid in mijn ledematen, trillen, angst en extreme onrust. Helaas moet je hier doorheen. Niet meer aan dit vergif komen, want het is de achterdeur weer uit. Het gaat je niet helpen, in tegendeel zelfs. Mensen raken verslaafd en worden al zieker. 

Hou vol, het komt goed. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...