Spring naar bijdragen

Weet niet hoe!!!


Sheriff

Aanbevolen berichten

Goed dat je je weer meldt @Sheriffen dat je nu 2 dagen droog staat. Dat je je niet goed voelt, is logisch. Jouw lichaam is bezig met ontgiften.

Probeer duidelijker op een rij te zetten wat jouw triggers zijn om te willen drinken. Wat wil je verdoven of “gemakkelijker” maken? Maak daarbij een lijst van vervangers als de gedachte opkomt om te gaan drinken. Mij help naar buiten gaan (naar bos/duinen, niet naar daar waar de supermarkt of slijterij is) en een lange wandeling maken, een uitgestelde huishoudelijke klus als de ramen zemen of heel lang douchen met de radio aan. O ja, boemboes maken in de vijzel en daarmee heerlijke Indische maaltijden bereiden. Ga iedere ochtend voor de spiegel staan en spreek jezelf toe: “Vandaag drink ik niet. Ik kan het, ik doe het en ik wilt het. Het is mijn besluit en het levert mij heel veel goeds op.” 
Maak een overzicht wat de voordelen van drinken zijn en hoe je die uitkomsten op een andere manier kunt bereiken én een overzicht wat de voordelen van niet drinken zijn. Zet de lijst in je telefoon zodat je die altijd mee hebt. 
Betrek je partner of een goede vriend(in) bij het niet meer drinken. Dan kun je bij hem/haar terecht bij moeilijke momenten.

Meld je op de dagdraad. Er is bijna altijd wel iemand om je te steunen en je door het willen drinken moment heen te slepen.

Je bericht is wat aarzelend. Wil je écht stoppen? Anders houd je altijd ontsnappingsdeurtjes open. (Ik mag 1 glas wijn want: ik ben moe; ik kan mij niet ontspannen, ik wil het gepieker even kwijt, ik moet een lastig gesprek voeren, enz. 
 

Vraag aan de huisarts antabuse, als je denkt niet altijd weerstand te kunnen bieden aan het ik wil/moet drinken-stemmetje. Dan kun je simpelweg niet drinken omdat je er dan doodziek van wordt. 
 Lees een boek over stoppen met drinken. Kies een alternatief als bijzondere theesoorten en zet de thee met aandacht. Koop vers gebrande koffie (je kunt hiervoor het geld gebruiken van 2 flessen wijn per dag). Maak smoothies, ……

En als laatste: Gooi alle drank door de gootsteen en breng de lege flessen weg.

Succes en kom schrijven op de dagdraad. En meld je aan op het dagpact. Je staat niet alleen.

Zet door, je verdient het, je bent het waard!
 

Dit moest ik even kwijt.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het voelt zo, maar is dat niet
je staat op t punt verantwoording te nemen voor je drinken
en het stoppen daarvan. Als drinker leggen we de schuld/aanleiding/oorzaak
van ons drinkgedrag bij anderen. Zo houden we de achterdeur open om door
te kunnen gaan. Het is verslavingsgedrag, meer niet. Je mag ook dat loslaten.
Het is eng misschien, maar we zijn daar hier bijna allemaal doorheen gekomen
dus ook jij kunt dit. :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...