Spring naar bijdragen

Hoi


Moeilijk

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Kort ik ben 58, ben gokverslaafd en vindy het zo moeilijk.

Mijn financien wordt nu door mijn vrouw gedaan en terecht.

Ik speel nog steeds maandelijks 200 erdoor heen.ZO STOM.

Ik haat mezelf, elke x weer.Die drang en denken dat je wint(laatste x won ik 1000 en uit laten betalen..) Dat is ZELDZAAM. Ik speel door tot ik het kwijt ben.WAAROM TOCH.

bewerkt door Moeilijk
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Moeilijk.

Je denkt dat je kunt winnen maar je zult altijd verliezen omdat je simpelweg niet kunnen stoppen. Soms zul je inderdaad wat langer door kunnen gaan omdat je in de plus staat en kun je deze kick/roes wat langer meemaken, maar uiteindelijk beland je altijd weer op hetzelfde punt uit, namelijk met een lege bankrekening. Het is een selffulfilling prophecy. Grote bedragen winnen gaat je probleem dan ook niet oplossen. Ik heb een keer een een bedrag gewonnen waarmee ik direct uit de schulden zou zijn geweest en daarnaast een leuke auto had kunnen kopen. Maar binnen 2 weken had ik alles al weer teruggestort richting het casino, plus nog eens de rest wat op mijn rekening stond omdat ik het probeerde terug te winnen. Het is genadeloos.

We houden onszelf enorm voor de gek he? Het gaat namelijk helemaal niet om geld, maar om de onderliggende 'kick' en dopamine shot die je krijgt van het gokken. Geld is slechts het middel waarmee we onszelf 'injecteren'. Het is een vorm van zelfmedicatie, dus zoek hulp en probeer te achterhalen waarom je toevlucht zoekt in het gokken. Echt doen! Er zijn weinigen die op eigen kracht deze verslaving kunnen overwinnen namelijk. Maar haat jezelf niet want dat maakt het alleen maar erger en zorgt voor meer problemen in je leven. Ik snap het helemaal en ik herken de pijn en teleurstelling maar al te goed, maar het is een ziekte. We zijn hier machteloos over en het is geen karakterfout en geen gebrek aan motivatie/wilskracht. Als dat zo zou zijn dan zou het ook een stuk makkelijker zijn om op eigen kracht te kunnen stoppen namelijk.  

Dat je vrouw je financiën beheerd is wel een hele goede en belangrijke stap die al is gezet. Is ze er achter gekomen dat je hebt gegokt of heb je het verteld? In ieder geval, het zorgt voor een vorm van controle en dat heb je nodig. Zorg er dan ook voor dat je niet meer bij internetbankieren kun komen en leef met contant geld (en bonnetjes) zodat daar ook controle op komt en ook niet meer die 200 euro kunt vergokken. Wees eerlijk tegen je vrouw en geef aan dat je hier geen controle over hebt en dat je hulp nodig hebt. Ik adviseer je dan ook om echt hulp te gaan zoeken. De huisarts is een goede eerste stap. 

In ieder geval wens ik je ontzettend veel sterkte en wijsheid toe

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...