Spring naar bijdragen

September pact , het pad der nuchterheid.


Lieke7777

Aanbevolen berichten

 

Lieke

Grunn

Tatum

 

Denise2

 

Spirit

Maja

Musashi

Angelheart

Johan

Loetje

Puck

VIII

Nun

wil me toch nog  aanmelden voor september. Gisteren terug  gekomen van drie weken vakantie. Is mij goed bevallen zonder alcohol. 1 keer probeerde iemand mij over te halen. Gelukkig was ik scherp.

nieuwe invulling en tijd voor het terras. Koffie met wat lekkers. Ook twee nieuwe 0,0 Grolsch weissen en Spotze zot ontdekt. Erg fijn als er meerdere 0,0 op de kaart staan. 

1 keer mee gemaakt dat de bediening alleen Radler had. En erbij zei alcoholvrij wordt hier niet veel verkocht. Vervolgens in het halve uur dat ik er zat. Meerdere mensen met de zelfde vraag naar 0,0 bier. Vond dat wel grappig. 

Al met al geen katers niet met een wolk de dag doorbrengen. Leuk om Nederland te voet te zien. Waren 500 mooie kilometers.

 

bewerkt door Nun
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zie dat de oktober draad alweer is aangemaakt. Verbaasd me dat november er nog niet is. Steeds vroeger de maand duurt nog een week.  Ik ben nog steeds alcoholvrij en vandaag drink ik niet, wat er ook gebeurt.

Ik heb gehoord van de zogenaamde muur waar je op moet passen na 9 maanden. Dat de motivatie wegvalt. Dat het wel weer kan 1. Ik merk dat bij mij nu ook wel. Ach ik kan het toch wel proberen. Mijn gedachtes spelen met me. Hebben meer mensen hier last van?

bewerkt door Nun
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hou het nou maar bij jezelf, @Boekanier. Motivatie voor deelname aan een pact kan voor iedereen en op elk moment weer anders liggen, en soms gaan mensen er vooral op om anderen te steunen, zoals vaak het geval is als iemand al op een langer lopend pact staat. Er geldt hier niet één methode, noch één waarheid.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

6 uur geleden zei Boekanier:

Ik hou het ook bij mezelf Bob. Ik erger me eraan dat het nagenoeg niet gaat over alcohol, maar over allehande andere problemen. Alcohol is maar bijzaak.

Ik denk dat in dat ergeren aan anderen misschien wel eens jouw kernprobleem kan liggen. Probeer dat eens wat minder te doen, echt, ik meen het. Of vraag je af waar het vandaan komt en wat jij daar zelf aan kunt doen.

bewerkt door Bob
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ook al heb je een  jaarpact afgesloten kan het nog steunende voor jezelf zijn om op de moelijke dagen , of misschien  weken jezelf op een dag of weekpact te zetten dan maak je het jaar even weer een stuk kleiner .

Tot je zelf weer de overwinning hebt om het een langere periode te overzien. 

Dat ik een jaar en bijna 9 maanden niet gedronken heb betekend niet dat ik het op sommige momenten lastig vind.

Dan bedoel ik niet dat ik naar de winkel wil om te halen,  maar wel met de triggers die mij voorheen aan het drinken brachten. 

Bv vandaag ben ik alleen thuis ,  maar man en kinderen komen straks terug. 

Stel dat ze een heel weekend weg waren en ik weet dat ik morgen vrij ben kan ik het serieus lastig krijgen. 

Dan zal ik voorbereiding  moeten treffen hiervoor.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 months later...

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...