Spring naar bijdragen

Maandag 26 juli 2021


Claudius

Aanbevolen berichten

@spirit  @Cleo66
als ik zbb was zou ik me flink verraden voelen met wat je over hem schrijft
zouden jullie het niet beter weg kunnen halen? privacy/loyaliteit enzo?
en @Cleo66 hoort alleen bij laatste zin, sorry, krijg de bovenste niet meer weg

bewerkt door lady jane
onduidelijke aanhef verbeterd
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Macaroni met spagettisaus... dat kan toch écht niet.. zelfs taalkundig klopt het niet.:)

Sinds een tijdje terug @Rosee een beetje 'tekeer ging' over vlees eten ben ik wat bewuster geworden met boodschappen doen, Zo'n drie à vier keer per week neem ik nu vleesvervangers i.p.v. vlees. Een ware ontdekkingstocht. Ten eerste al doordat ik ontdekte dat er bij 'm'n eigen supermarkt' een heel half schap vol ligt met dergelijke producten, en ten tweede doordat ik geen werkelijk idee had van de vooruitgang die dit 'spul' heeft geboekt sinds ik begin jaren tachtig enkele jaren met m'n toenmalige wederhelft een vegetarisch bestaan leidde. (pff, wat een zin.. :unsure:) Niet alles wat ik meeneem vind ik even lekker, regelmatig vind ik het allemaal wat droog, maar over het algemeen valt het me reuze mee. We eten in elk geval meerdere keren per week geen vlees meer en ik mis het niet.  Ze zal het niet zo bedoeld hebben, maar ik ben Rosee er toch best wel een beetje dankbaar voor.. ^_^@Rosee, voor jou.. :lips::rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ahhhh @Kohtje wat lief en fijn om te lezen. Er is gelukkig veel meer keus dan vroeger qua vleesvervangers, moet wel zeggen dat ik ook niet alles ervan even lekker vind.;) Achteraf was ik misschien wel wat te fel wb vlees eten. Iedereen moet dit voor zich weten. Maar wel fijn om te lezen want alle beetjes helpen:) Verder moet ik misschien niet meer op de dagdraad delen hoe (weinig) ik drink. Ik wil niemand hier triggeren. Wat @Cleo66 al schreef ik ben eerst meer dan een jaar (een jaar en 7 maanden) droog geweest en daarna nog een keer een uitglijder gemaakt met oud en nieuw. Het is dus niet zo makkelijk geweest en heb nu pas echt het idee dat t uit mn systeem is. Dus ik bewaar t voor mn eigen draadje (las dat jij er ook moeite mee had @Maja dus sorry daarvoor):rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben (met overtuiging hoor) vegetarisch gaan eten door oudste. Ze was er laatst een paar dagen niet. Nu kan ik! , ging door mijn hoofd. Eieren met spek. Ik wilde het spek pakken in de supermarkt, maar het ging gewoon niet….

overigens ben ik geen vegetariër. Ik eet wel eens vlees, maar heeeeeeeel weinig.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Rosee:

las dat jij er ook moeite mee had @Maja dus sorry daarvoor):rose:

Sorry is nergens voor nodig @Rosee:heart:. Iedereen mag zijn verhaal kwijt op de dagdraad. Jij hebt hard gewerkt om met mate alcohol te kunnen drinken en ik gun je dat 100 %! Ik ben nog in de leer en weet dat voor mij alcohol drinken er niet meer in zit. 1 glas wijn wordt a la minute 1 of 2 flessen of nog meer. Mijn rem om te kunnen stoppen heb ik volkomen aan gort gedronken. Eigen schuld. Dat ik berichten over alcohol drinken lastig vind, geeft ook aan dat ik nog veel moet leren aangaan. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

5 uur geleden zei Rosee:

@Jannigje ga je met leuk gezelschap? Nieuwsgierigheidsknop aan? :rose:

Ja hoor, ik was met een paar oud collega’s.
En het was wel gezellig, maar het eten viel nogal tegen. We konden ondanks de regen wel buiten zitten dus dat was wel fijn.

Ik blijf een probleem houden met het afrekenen. De anderen drinken alcohol, geen punt voor mij. Maar een persoon heeft 4 glazen wijn gedronken en roept vervolgens het hards dat we de rekening gewoon door vieren moeten delen. En ik heb niet de moed om te zeggen dat ik geen zin heb om voor zijn wijn te betalen. Dus ik houd mijn mond en betaal.  Angsthaas die ik ben. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

herkenbaar Jannigje, ik had het ooit net zo
met zussen. Ze keken me wel vreemd aan de 1e keer, maar daarna
rekenden we ongeveer uit wat ieder moest betalen
en de laatste tijd vind ik splitten niet erg meer omdat zij minder of niet
drinken met mij erbij.Tot ieders tevredenheid, ook nog.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jeetje ja Jannigje, met de oudcollega's uitgaan is altijd een feestje. 
Als we allemaal zo ongeveer hetzelfde hebben gegeten en gedronken dan delen we gewoon, zit er aardig wat verschil in dan rekent ieder voor zichzelf af aan het eind.. 
Jammer dat dat bij jou dus niet gebeurt.. 
Ik zou zelf ook niet echt de moed hebben om te zeggen dat ik geen zin heb om voor hun drankjes te betalen trouwens... begrijp jou helemaal hoor. 
 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

In principe deel ik ook altijd @Yvonne, daar heb ik ook geen moeite mee, maar 1 spaatje tegenover 4 glazen wijn vind ik niet prettig. Waarschijnlijk mede omdat het om wijn gaat. Ik drink niet omdat ik niet echt sociaal kan drinken , en met moeite is het me gelukt om te stoppen en dan betaal ik voor de wijn van iemand anders. 
 

Met een paar andere collega’s gaat het heel anders. Die drinken met zijn drieën zo,n 2 flessen maar dat betalen ze zelf en dat vind ik erg prettig.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...