Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Ik dacht even een sportsbetje doen voor de leuk. En hoe dat misging :(


Leraar1979
 Share

Aanbevolen berichten

Beste forumleden,

Vandaag is een enorme schaam-dag. De katerdag. De dag nadat je jezelf moed insprak en dacht dat deze laatste, hoge, feitelijk onverantwoorde gok
tot een goed resultaat zou leiden. En dat je dan zou stoppen. 

Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik verslavingsgevoelig ben in algemene zin. Komt door een wat laag zelfbeeld en dat ik dan vreemd genoeg neig naar dingen die slecht zijn zodat die stem in me kan blijven zeggen "zie je wel, jij bent niet goed bezig". Ik weet niet of mensen dat herkennen, maar zo werkt het wel voor mij.

Stom had ik de unibet website bezocht en dacht ik wat leuk wat inzetten op wedstrijden zodat ze "extra spannend" zouden zijn. Kleine bedragen eerst. Maar toen Engeland - Schotland kwam dacht deze sufferd: nu kan ik wat verdienen. Dus hogere inzet. Maar ze wonnen niet. Ik voelde me rot, maar blijkbaar niet zo rot dat ik me toch liet verleiden tot nog eens inzetten op Frankrijk-Hongarije. Maar ook die uitslag was niet mijn voorspelling. Een ezel stoot zich geen 2x aan dezelfde steen, maar ik helaas nog een keer of 4 erna met gisteren dus de klapper. 

Ik dacht ik zet 1x nog hoog in. Ik heb al een verlies van 1500 maar als ik nu win is het quitte. En als ik verlies ja dan wordt het 2500. Maar gek genoeg in mijn hoofd zat dat besef niet. Ben ik daarin raar of herkennen jullie dat? Dat je hoofd je dan enigszins wijs maakt dat dit keer (na 6x misgokken ) je nu wel keer geluk zult hebben?  Hoe dan ook dacht ik dat ik wel goed zat met een weddenschap op Duitsland en kleiner bedrag op gelijk. Had me voorgenomen het geld eruit te halen als het bij rust niet zo denderend ging voor de Duitsers. Maar ik denk dat de gokker in me die beslissing dan niet kan nemen. Want ja, als de Duitsers zo scoren baal ik dat ik de grote klapper niet maak. Ik wachtte nog even af en uiteraard viel toen de goal voor Engeland en dacht ik: had ik toch maar net safe het geld eruit gehaald. 

Wat er dan in je omgaat is onbeschrijflijk. Dan realiseer je je hoeveel je verloren hebt, en vooral hoe snel dit "escaleren kon" en dan heb je de grootste spijt dat je je niet aan jouw eigen plan/voornemen hebt gehouden dat je rond de rust het geld eruit zou halen bij gelijkstand. En nu is het killing in mijn hoofd,want nu zegt een stem tegen me: niemand die jij kent, niemand met verstand zou zoveel geld ook riskeren "om het verlies terug te winnen".  En dat klopt natuurlijk.

Een wat warrig verhaal wellicht, maar dat komt omdat ik vandaag echt mezelf niet kan aankijken in de spiegel.  Ik wil dit nooit meer. En ga mijn best doen, maar deze fout accepteren vind ik nu echt heel moeilijk.

bewerkt door Leraar1979
ik was iets vergeten te zeggen
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Voel direct mee met je ellendig gevoel en zie aan je berichtenstroom dat het een spannend vervelend moment is en de drang enorm groot is. De acties die je neemt zijn in ieder geval top en schrijf zoveel van je af wat nodig is, want als je nu terug gaat gokken is die 2.500€ straks wisselgeld. Dus dikke vette streep eronder, alles veilig wegzetten en even de tijd uitzitten.

Die dommigheid van het blijven is niet vreemd, als je eenmaal in de ‘gokcirkel’ zit is je gezonde verstand weg. Daarna  is het wel weer helaas snel terug.

Volhouden!

TB

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dankje TB, ja je hebt gelijk ik denk dat de berichtenstroom deels was omdat ik anderen niet wilde laten denken dat zij "de enige" waren met een bepaald probleem. 

En deels omdat ik het graag even van mij af wilde schrijven inderdaad. Dat moet ik ook bekennen. Sympathiek van je dat je zegt dat de dommigheid niet zo heel raar is. Eenmaal in die "ban" denk je gewoon te zeer dat je nu "goed inzet"... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb circa 10 jaar terug  online poker ontdekt toen iedereen dat speelde. En merkte toen hoe snel dat me in de greep kreeg. 

 

Ik won niet en denk dat ik mezelf heel graag wilde bewijzen. Als vrienden winnen, dan moet mij dat ook lukken? 

 

Die mindset is voor mij killing. En dat gebeurde nu dus weer met het voetbal wedden. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Herkenbaar dat je veel wilt delen op dit moment, je zoekt steun en begrip. Begrijpelijk hoor. Weer zo'n negatieve mokerslag van een verlies doet wat met je

Het lijkt me dat dit je eerste echte verlies is dus zeker op tijd erbij dan

Veel positieve afleiding zoeken is belangrijk

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja das wel de waarheid idd.. Wat steun en begrip is dan prettig. Want die mokerslag komt goed binnen ja. 

Heb 10 jaar geleden circa 1500 euro met online poker verloren.. En dit het tweede verlies sindsdien ja. 

Bedankt voor de tip tav afleiding zoeken! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als dit de 2 vervelende incidenten zijn, dan ben je nog niet hard afgegleden en is het nog te overzien. Met de goede acties en mindset blijft het hopelijk daarbij. Wat ga je doen om dit te voorkomen?

Is er een reden dan het bij die 2x is gebleven in 10 jaar? Daartussen nooit gegokt of gecontroleerd? Wil je naast de bewijsdrang ook extra zakcentje of staat dit er los van?

TB

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Geplaatst (bewerkt)

Ja dit zijn inderdaad de enige 2 incidenten. Ik vind het nu , wellicht omdat het vers is, toch heel onverantwoord van mezelf en ik verwijt het me enorm. Ben een ster in dingen dan "heel groot" maken. Maar het is misschien wat realistischer en voor mezelf ook positiever als ik me bedenk: okee 4000 euro, op een heel leven bezien valt dat mee. Ik schaam me vooral  dat ik met dat geld "andere dingen" had moeten doen die verstandige mensen zouden doen.  Maar dat moet ik loslaten. De 1 koopt een Porsche, de ander gaat duur op reis. En ik heb nu een bedrag verkwanseld. Maar in the long run, valt het nog te overleven.

Ik heb het in elk geval opgebiecht aan vriendin. Die wel schrok ,maar toch zei: ik ben blij dat je dit nu zegt en we overleven dit maar nu wel echt stoppen.  En daarnaast heb ik zo n self exclusion aangevraagd bij unibet.  Omdat ik anders toch mijn fout zou willen goedmaken door na vrijdag een bet te plaatsen op de EK winnaar. Want die "hoop" had ik toch nog diep vanbinnen. Het goedmaken willen. Maar probeer mezelf voor te houden: als het dan 3000 verlies wordt ipv 2500 voel ik me echt niet beter. 

Maar ik vind het accepteren nu even lastig toch. Dat geef ik toe. 

Tussen 2010 en nu heb ik volgens mij nog 2x pokeren gewaagd kort. Maar ik verloor beide keren na uren moeite doen iets van 100 euro en dacht: nee dit gaat hem niet worden. En toen heb ik het dus jaren kunnen laten. Waarom ik nu ineens dacht: laat ik es op EK wedden is mijzelf ook een raadsel. Omdat ik dacht dat ik dat niet bont zou maken. Dat heb ik onderschat dus. En nee het extra zakcentje is (en dat doet wel pijn nu ik het schrijf) eigenlijk niet nodig. Ik heb een baan als docent en vriendin ook prima baan en samen hebben we dus eigenlijk niks te klagen. Het is bij mij een onzekerheidsgevoel /zelfbeeld ding waardoor ik inderdaad na 3x verliezen op rij het mezelf zo gun dat ik es WEL geluk heb. Zo n soort idee meer. 

bewerkt door Leraar1979
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Helder verhaal en het is maar goed dat je het op dit gebied groot maakt, want dan doe je het nooit meer. Het lijkt erop dat er nog absoluut geen sprake is van verslaving, maar er zit zeker wel gevoeligheid in. Je hebt je 1x behoorlijk laten gaan en dat was een duur momentje.

Als je dit vaker gaat doen dan is de kans groot dat je in het serieuze werk terecht komt als de meeste hier. In mijn geval 16 jaar avontuur en ellende, € 500.000 lichter en flink afkicken. Qua geld heb ik er weinig van wakker gelegen, sliep altijd goed :)

Ben slim en laat het hierbij. 

TB

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je voor jouw bericht weer Timber. En ik denk dat dat klopt. Verslaving niet, maar wel een sterke gevoeligheid. Daarom ga ik bijv ook nooit mee naar een casino als mensen me vragen. Ik zou niet het type zijn die dan kan zeggen ik doe max 100 inzetten. En dat weet ik van mezelf.

Ik moet me inderdaad maar bedenken dat 2500 op zich relatief te overzien valt ja. Sinds ik samenwoon zijn mijn lasten 600 euro lager per maand en kan ik ook beetje positief denken: over een half jaar heb ik dan dat bedrag min of meer terug als ik het afzet tegenover 6 maanden alleen geleefd te hebben. Het niet erger maken is zeker slim.

Heftig , maar wel eerlijk, dat je zegt dat je 500k in 16 jaar bent kwijtgeraakt. Dan is mijn verlies idd "kleingeld" te noemen. Knap dat je van dat geld toch weinig hebt wakker gelegen. Dat zou ik niet kunnen vermoed ik. Van de andere kant, zie ik wel tussen de regels dan iets heel positiefs. Je hebt blijkbaar een goede baan of onderneming want ik zou zelf niet zo'n bedrag uberhaupt kunnen inzetten in die 16 jaar tijd. Dus volgens mij heb je iets waar je erg trots op mag zijn!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...