Spring naar bijdragen

Juli-july-juillet-julho-lipiec-temmuz-jula


Maja

Aanbevolen berichten

Gaat vast goed komen. Dat dach ik de eerste keer een lang weekend weg ook. Het beviel me prima. En natuurlijk zal je er aan denken. Bereidt je gewoon goed voor. En ga ervoor. Ik vind het zo fijn dat je dan het hele weekend zonder "wolk" rondloopt. En na afloop geen wroeging.  En je schrijft al wat je echt wil. 

bewerkt door Nun
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je kan het heel goed redden, het is eigenlijk heel simpel, als je je mind hebt opgemaakt. Dat betekent alvast bedenken wat je gaat drinken qua 0,0 en zoals LJ al zegt gewoon zelf meenemen, dan weet je zeker dat je er straks niet om verlegen zit. Dat is je plan en zo gaat het gebeuren.

Als het in jouw hoofd helemaal duidelijk is van tevoren dan kan het. Maar dan is het idd niet "we zien wel", nee want het is wel een hard drug waar je vanaf wilt blijven. We zien wel, daarmee ga je voor gaas dat is gegarandeerd.

Je moet ook niet accepteren als ze straks tegen je zeggen ach joh neem er eentje. Dat is sabotage dat is niet wat je wil. Dan kan je best even fel worden als het nodig is, dat ze snappen dat het voor jou serieus is, ook al snappen ze er voor de rest niks van dan weten ze iig dat ze niet met je moeten beginnen te onderhandelen daarover.

En het wordt vanzelf leuk, maak je geen zorgen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@denise2  snap het helemaal , voor je eerste keer een weekend weg zonder de alcohol. 

Jammer dat je man het niet snapt dat je behoorlijk  bezig bent dat weekend  veilig voor je te maken , alvast vooruit denken en jezelf vertrouwd  maken  dat alcohol  er niet bij komt voor je.

Hier is ook alcohol in de caravan mijn lievelings blikjes desperado  bier .

Ik hoef het gewoon niet , mijn man drinkt het wel maar ik heb  gemerkt  dat hij er normaal mee omgaat  dat steunt  mij al .   Geen zin aan mannen die aangeschoten zijn .

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei denise2:

 

Ik hoop dat ik nu weer de kracht heb om zonder alcohol gezeur weer te verheugen op de vakantie. Even denken wat ik ipv drinken en een kater en dan weer drinken de vakantie ga invullen. In ieder geval vroeg opstaan en een wandeling :)

Voorbereiding en vastberadenheid, dat zijn de kernwoorden. Maak plannen zowel wat je gaat doen als je in je vakantiehuisje bent en wat je gaat drinken. Ook als je jezelf zielig vindt. En als je je onbegrepen voelt, meld je hier. Hier weet iedereen hoe moeilijk het is de alcohol te laten staan. Zeker in de startperiode en als er om je heen gedronken wordt. 
Hop, maak een plan de campagne!

bewerkt door Maja
Woord verkeerd
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen, ook ik drink vandaag niet :D 

Gister weer een fijne meeting gehad. Sinds eergisteren is er ook een knop omgegaan qua fysieke gezondheid en nu ben ik dus weer lekker aan het bewegen en gezonder eten. Al dat gesnoep na drank was ook maar weer een soort vervanger... niks kan in m’n verslaafde brain met mate pffff

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei denise2:

Ene kant voel ik me ook schuldig, dat alles weer om mij draait. Ik niet gewoon een vakantie nuchter ook leuk kan vinden. Ik gelijk denk aan drank drugs of roken. Altijd maar die zoektocht om me fijner te voelen. 

Je bereid je voor, en schuldgevoel is daar een onderdeel van. Dat is normaal. Als je jezelf op de eerste plaats zet ipv de tweede of derde plaat (man en zoon voorop) dan ga je je schuldig voelen. Het oer moeder schuldgevoel. 

maar nu draait het om jou. Jij wil nuchter blijven. Dus zet jezelf op de eerste plaats. En niks mis met voldoende 0.0 bier halen. Doe ik ook. Mijn man drinkt bier, ik drink 0.0. Wijn vond ik lastig. Afgelopen weekend ervaren dat ik moeiteloos toe kan kijken hoe iemand anders bijna een hele fles wijn voor mijn ogen leegdrinkt. 

Ik zie alleen nog maar vergif. Wijn= vergif. Bier = vergif. oogkleppen op 

wees mild voor jezelf, zet jezelf op 1 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei Lieke7777:

Idd   , het wordt een mooie  dag. 

Ga straks maar weer eens saai dobberen op de rivier met mijn  luchtbed.   :lol:

dan ga ik een duik in de zee nemen, allemaal een mooie dag gewenst, nog 3 dagen juli 

ik kom wat vaker, heb veel last van oude rommel in mijn hoofd en hart 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

laatste dag, laatste kansen , laatste rondes, 

met een goed gevoel over het alcoholvrije plan verlaat ik juli. 

met een slecht gevoel over de effecten van het niet drinken ga ik door naar augustus. 

ik word gek van mezelf. 

emotionele jeuk, ik moet krabben, ik krab alles open en alles doet pijn. Onverwerkt leed komt met felle kracht naar boven en ik trek het niet. Ik eet, ik snoep, ik snaai, ik vervang de drank door snoep en word opnieuw gek van mezelf. 

met alcohol voel ik me rot, zonder alcohol voel ik me rot, dus ik kan maar beter niet drinken. 

Nu ben ik tenminste trots op mezelf, ik heb het gered, zonder alcohol, wat een rot maand, gauw vergeten en door naar de volgende 

morgen 7 maanden alcoholvrij, daar maar een feestje van gaan maken 

het lijkt wel een zwangerschap, met 7 maanden krijg je wel zin in dat het kind eruit komt 

ben wel benieuwd naar jullie ervaringen, ben ik de enige die zo chagrijnig is? 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Denise, ik herken het zeker ook wel hoor…het zoeken naar/ wachten op het ware/ echte geluk als je stopt met drank…ik schreef hier eerder wel hoe het leven zonder alcohol me ‘gelukkiger’ maakt maar denk nu zeker niet dat ik 24/24 7/7 happy flappy rondloop, eerder integendeel…bij mij gaat het echt in periodes (menstruale cyclus?). Het gaat er eerder om dat ik nu ten volle besef hoe ik ‘het geluk’ niet extern kan zoeken…(als/ dan) maar dat het geluk afhankelijk is van mijn mindset…als ik me goed voel, is ‘alles’ goed en andersom…daarom werk ik eerder op die mindset ipv het wachten op/ zoeken naar/ moeite doen voor/… externe omstandigheden… en geen alcohol drinken is daar alvast een goed begin voor…ok de euforie van dronken te zijn valt weg (maar was toch al niet ‘echt’) maar zeker echt het rotgevoel van kateren ook, en dan niet alleen fysisch maar ook psychisch (depressie, schuld, angst, falen, onzekerheid, schaamte,…) dus door dat drinken te laten gaat het op dat vlak alleszins al wat beter en dat is toch al een mooie eerste stap naar innerlijk geluk(kiger) niet?

ik verbaas me hier alleszins vaak erover hoe mensen verwachten dat het na 1 week/ maand/… ineens allemaal van de baan is…dat dat dan niet onmiddellijk zo is (en aanleiding tot terugval?). misschien dat ik dit in het begin ook wel verwachtte maar nu, na 7 maanden zonder, heb ik er tegelijkertijd al wat in berust dat ik niet ineens de magic formula zal vinden…het blijft een parcours met hobbbels, beren en hindernissen maar is dat niet hoe het leven zelf is?

Zonder alcohol kunnen we er niet naast, niet over, niet onder, we moeten erdoor! 

Proficiat iedereen voor deze maand (bijna) weer gewonnen! Toi Toi voor keizer Augustus! :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...