Spring naar bijdragen

Ik heb een drankprobleem en nog wat anders.


Claudius

Aanbevolen berichten

Het gesprek gisteren met de hulpverlening verliep zeer moeilijk. Ik krijg dikwijls de indruk dat mensen gewoon hun ding doen en niet luisteren. Drank probleem heb ik nooit voor mijn directe omgeving hoeven te verstoppen. Het andere kan ik ook niet verstoppen, maar ik probeer het wel 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dinsdag had ik een gesprek met twee hulpverleners die aan huis komen. Ik sliep al moeilijk, maar nu slaap ik bijna niet meer. Ik geloofde steeds in toeval. Maar nu begin ik te geloven dat de goden met mijn voeten spelen. Ik belde gisteren in de gang van mijn appartementsgebouw aan bij de onderbuur. En wie passeert dan juist op straat? 

De geschiedenis gaat zich vrees ik herhalen. Die waar ik in 2004 voor viel dacht ik nooit meer weer te zien. En ik zie ze nog steeds terug. Deze zie ik normaal na de PaaZ ook niet meer terug. Maar ....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

psychiaters of psychologen of andere hulpverleners zien zeker niet alles. Ze maakte gisteren een opmerking over mij, dat ze bij mij agressief opmerkte. Ik zie mezelf niet als een agressief persoon en zeker al niet als ik gedronken heb. Later als ik erover begon na te denken, herinnerde ik mij een soort gelijk gedrag in 2004 en / of wat later, toen wist ik ook met mijn gevoelens geen blijf. Gelukkig blijft het bij wat domme kwetsen woorden en dat ik wat hard naar voorwerpen grijp. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik lees @Claudius zijn opmerking dat hij zijn drankprobleem zelf heeft opgelost als reactie op wat Lonster schrijft. Ik lees dit van Claudius: Ik wil wel advies, naast wat de psychiater zegt. Anders zou het stoppen met drinken me ook wel in mijn uppie (met alleen hulp van de psychiater) lukken. Kijk ik heb zelf het al opgelost.  
 

Zoiets, in die richting. Normaal waag ik me niet aan pogingen tot vertaling maar dit lijkt zo wel een erg groot misverstand te worden.

Of zit ik ernaast Claudius? Zo ja: wat bedoel je dan?

Ik lees je hier en daar en je lijkt inderdaad wat bozig. Van je af schrijven hier? 
 


 

 

bewerkt door Reacher
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Reacher Ik herken bij mezelf nu een gedrag dat ik ook in 2004 had. Ik gedraag me soms te agressief met woorden en sommige handelingen (Snel naar een voorwerp grijpen). Spijtig genoeg  maakte een mede patiënte van 16 jaar die opmerking en nooit iemand daarvoor. Gisteren vraagde ze ook als de enige naar mijn hondje.  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Met mijn opmerking bedoelde ik te zeggen dat meditatie of mindfulness mij geen goed advies lijkt. Moeten wij hier oplossingen vinden? Je ziet allerlei hulpverleners, die een completer beeld hebben dan wij vanaf een schermpje teksten, die soms lastig te begrijpen zijn als je de persoon niet kent. Een advies kan ook een dooddoener zijn, alsof je niet meer over je problemen mag schrijven maar ze op moet lossen.

Schreef ik dat de hulpverleners alle antwoorden weten? Nee zeker niet, die hebben ook maar hun eigen beperkte blik en methodes. Een ieder is in eerste instantie op zichzelf aangewezen om zijn eigen weg te lopen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik lees ook mee. Weet niet wat te zeggen, heb alles al gezegd, dat je je problemen NU alles kan bespreken met je behandelaren. Nu je daar nog bent. Je hebt een probleem en nog wat anders. 

we hebben allemaal een probleem en nog wat anders, iedereen is hier anders. iedereen hier heeft een probleem, dat schept een band. 

Wij hier (zie Lonster) kunnen vanaf onze computer/laptop geen oplossing vinden. Dat moet je zelf doen. ik zeg moet, mijn verboden woord, je moet niets, maar als je niet zelf op zoek gaat naar jouw oplossing gebeurt er helemaal niets. Hulpverleners doen het met jouw verhaal. Wat jij vertelt, wat jij wil vertellen. Wat ze zien in die paar seconden, minuten, dat jij jezelf laat zien.

Jezelf laten zien. Daar is moed voor nodig. Doe je dat niet, dan ben je een van de vele patiënten die ze dag in dag uit zien. dat kan een voordeel zijn. Of een nadeel. dat bepaal je helemaal zelf

Succes! Sterkte! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mijn hulverleners weten over mijn problemen. Een arts van hier kwam met mij praten in de spoedafdeling, ze haalde daar beidde problemen aan. Ook twee hulpverleners die bij me thuis komen weten er over. Volgens mij denken de meeste nog steeds vooral in de richting van de alcohol. Misschien is dat ook het gemakkelijkst behandelbaar. Dezelfde arts waar ik eerder over sprak stelde anti depressiva voor verleden Woensdag. 

bewerkt door Claudius
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...