Spring naar bijdragen

Ik heb een drankprobleem en nog wat anders.


Claudius

Aanbevolen berichten

9 uur geleden zei Claudius:

Om het simpel te stellen, ik had er heel veel plezier aan om gewoon met sommige mensen te praten. 

Ik ga wel verder werken aan mijn levensverhaal, waar ik in de verslavingskliniek aan begonnen ben en dit laten lezen door proffesionele hulpverleners. 

Mooi @Claudius geef aandacht aan waar je goed in bent. Ik lees je wel maar kan ook niet altijd reageren.

Wat je aandacht geeft versterkt

Wat vond je leuk toen je kind was

zoek dat

herhaal dat 

:heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben oude teksten aan 't samenvoegen, zodat ik niet alles opnieuw moet schrijven. 

Maar wat me nu opvalt is, dat ik al zeer lang allerlei zeer domme taalfouten maak. Woorden vergeet te typen en zo. Meld het me als je zoiets leest bij mij. Misschien toen ik die teksten schreef dat ik die dag al teveel gedronken had of anders speelt er nog iets heel anders. 

bewerkt door Claudius
Verkeerd woord
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maar in mijn draadje antwoorden @knakker , helaas is de Antabuse geen tovermiddel. Of toch niet voor iedereen.  Ik heb het onder controle bij de huisartsen praktijk genomen. Ze zagen het zelf niet meer zitten. Ze zagen dat ik gedronken had. 

In verband met alchohol is praten het enigste wat voor mij iets oplost, vrees ik. 

Maar mijn reactie is om wat ik bij iemand anders las. 

bewerkt door Claudius
Link naar opmerking
Deel via andere websites

21 minuten geleden zei Cleo66:

Hoi claudius , ik heb je draad gelezen.  Ik wil je heel graag begrijpen.  Taalfouten,  tja . Ik kan regelmatig niet volgen wat je schrijft.  Waar dat aan ligt geen idee.  Soms schrijf je hele rake dingen en dan denk ik , dat ik je verkeerd zie .  Maar dan komt er weer zo'n  rare tekst over het verleden en dan denk ik,   ik begrijp echt niks van jou .  Wat er aan de hand is .  Ik denk wel dat je heel erg eenzaam bent .  Ik hoop niet dat er misschien neurologisch iets speelt? 

Misschien ligt het zelfs wel aan mij en ben ik gewoon te simpel om te begrijpen wat je wil zeggen of wat je bedoeld .

Ik merk nu met te lezen en herlezen. Dat sinds ik op het internet teksten plaatste, ik gewoon hele woorden vergeet te typen. Of zelfs hele zinsdelen. Ik denk ze wel , maar typ ze niet. Probeer ik te snel te typen? In mijn spelling zullen ook wel veel fouten zijn, maar dat is wat anders . 

Ik heb nooit iemand in die periode van 2004 tot ???, ik weet het zelf niet meer, opgezocht om privé mee te praten. Waar ik het meeste mee praatte, op het internet, steeds tekst en die van schrijven haar beroep gemaakt heeft. Maakte wel de opmerking. "Jos zou jij niet beter minder drinken?" . Alle die contact zochten waren beter opgeleid als ik. De meeste woonden in de provincie Utrecht. Nooit kreeg ik toen de opmerking dat ik in het dialect schreef. Die schrijver geworden is, begreep me zeker goed. Vlaamse woorden zoals witte pensen, moest ik zeker niet vertalen voor haar. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Aan 't lezen en herlezen, wat ik sinds 2004 bewaard heb op mijn computer in verband met mijn levensverhaal. Zo dadelijk achteraan er maar wat aan toevoegen, zodat ik dit kan laten lezen aan de psychologe bij de volgende sessie. Het klopt in het nu allemaal niet meer. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat kan heel goed werken: herlezen, herschikken en nieuwe inzichten eraan toevoegen. Dat dingen van toen nu "niet meer kloppen" kan betekenen dat je inmiddels verder gegroeid bent, dat je er nieuwe dimensies aan toe kunt voegen. Je kunt dingen die je eerder schreef nu met meer "helicopterview" bekijken. Althans zo werkt het bij mij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik had nooit mogen samen gaan met mijn met mijn ex. Ik verborg niets voor haar. Ik begrijp nog steeds niet waarom ze wat wou hebben met mij. Maar ik was verder trouw aan haar. Ze wilde ook diegene ontmoeten waardoor heel mijn wereld veranderde. Misschien was zij niet de oorzaak, maar ik was niet meer zozeer het verlegen jongetje naar vrouwen toe. Nooit meer. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...