Spring naar bijdragen

Woensdag 28 april 2021


niks

Aanbevolen berichten

36 minuten geleden zei Etty:

@RoseeKoningsdag heeft ook dat effect op mij.  

@Quinn iets niet mogen denken of voelen maakt juist dat je er niet vanaf komt, merk ik.  Er zit wel wat ruimte, als ik het wel van mezelf mag.  Maar dat is voor mij, zonder te weten dat het 'normaal' (iig voor sommigen) is, toch steeds een kluif. 

 

Het mag niet van mezelf. Dit kind heeft evenveel recht op mij als de anderen. In dezelfde mate en dan zo nuchter mogelijk. Ja, ik heb hoge verwachtingen van mezelf.

32 minuten geleden zei Yana:

Lijkt me moeilijk. Het maakt vast wel verschil uit of je zegt: "dat stomme kind jankt alleen maar" of dat je zegt: "ik voel me zo afgesloten, het lukt me niet om liefde te voelen als de baby huilt". En als je er ongenuanceerd haatgevoelens uit wilt gooien moet je inderdaad niet bij de moeder van het kind zijn. Lekker krijsen: "ik haat dat kutkind!!!!!!" kun je beter doen tijdens een dynamische meditatie of zo'n soort setting. 

Zo dramatisch ben ik niet. Ik zou alleen echt heel graag spontaan van baby R willen houden. Omdat daarom.

31 minuten geleden zei Rosee:

Dat je slechte (dwz ongewenste) gevoelens hebt, maakt dat je een slecht mens? Die vraag houdt me soms bezig.

Puur persoonlijk? Ja. Andere mensen? Nee.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

11 minuten geleden zei Quinn:

Zo dramatisch ben ik niet. Ik zou alleen echt heel graag spontaan van baby R willen houden. Omdat daarom.

Ja, maar mijn ervaring is dat liefde zich soms verstopt achter andere gevoelens en dat het pas vrij komt als je die andere gevoelens eerst ruimte geeft.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 uur geleden zei Quinn:

Om vertrouwd met iemand te worden, moet je die wel vaker zien en leren kennen. 

Ik wist het en heb het opnieuw in mijn brein opgeslagen. Haastige spoed is niet goed (voor mij).

Ik ben blij dat ik bij mezelf, mijn regels - normen en waarden - ben gebleven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei Tatum:

Het is bekend dat de eerste 1,5 jaar een wat minder actieve rol van vader vragen. Wanneer de baby veranderd in een dreumes en de vader actief kan meedoen gaat het allemaal veel leuker voor de vader worden. :rose:

Ja de pa verveelt zich het kippelazarus in het begin. En als hij als initiatief toont wordt hij afgekapt. Typisch scheidingsmoment. Zo gauw het een beetje kan voetballen wordt het leuker.

God hoe vaak ik niet 's nachts om 3 uur het visioen had dat ik huilende Vlinder bij 1 beentje vastpakte en zo de rivier in slingerde.... (Maakt mij dat een slecht mens? Ik zal het haar zelf eens vragen. Ze is open minded en ik weet zeker dat ze nee zegt).

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nee. Het heeft niets te maken met het hele vader is de eerste tijd minder nodig. En het is niet mijn eerste, maar de vierde. De onthechting zit hem in de hele ontstaansgeschiedenis van de baby.

5 minuten geleden zei Bor:

Ik vind het zo erg omdat het kindje nog zo klein is. Onschuldig. Niet gevraagd om geboren te worden, enkel om geliefd te worden. Maar ik ben te beschadigd om dat zomaar onvoorwaardelijk nog te kunnen. 

Lang verhaal kort. 

Bijna letterlijk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mijlpaal vandaag denk ik: onderweg naar huis geen zin in gebruikelijke wijn maar ik  keek echt uit naar opwekkende Kombucha met gember en Citroen.

Tijdens de wandeling in de stad spotte ik een vrouw met rood aangelopen gezicht en blik bier vast...oordeelde direct dat die dame ook wel een probleem had...en stelde me dan de vraag of anderen zo ook naar me zouden gekeken hebben wanneer ik na m’n werk bier dronk op de bus...

tja toch blij dat de knop om is...en vandaag veel complimenten dat ik er goed uitzag...het begint allemaal toch echt wel wat te lonen...

bewerkt door Musashi
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb de hele middag in de tuin gewerkt, daarna gekookt en gegeten, spaghetti met grote garnalen en veel wokgroente...  nu stramme armen en benen en lekker bijkomen met een kop hete thee.
Ik zag foto's op internet van rijen wachtenden bij winkels en terrassen, vreselijk... wat een haast hebben we weer. 


 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik weet dat ik me vreselijk voelde na de geboorte van de tweede. Ik had veel bloed verloren. Kon gewoon niet. Was zo moe. En zij dronk niet. Ik miste mijn oudste zo! 
Daar was geen ruimte voor. Deze was toch gewoon geboren? Geen keizersnede, niet veel te vroeg.... Dus alles goed. Wees blij!

Niets is vanzelfsprekend en alles is gewoon. Alle gevoelens zijn normaal. Als ze er maar mogen zijn. Je hoeft er niet naar te handelen. Dat is wat anders. 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

26 minuten geleden zei Yvonne:

Ik heb de hele middag in de tuin gewerkt, daarna gekookt en gegeten, spaghetti met grote garnalen en veel wokgroente...  nu stramme armen en benen

Haha, ik sluit me bij je aan na vandaag in de tuin te hebben gewerkt. Stram, maar tevreden, en een forse blaar op de vinger na aanharken gemaaid gras met de verticuteer-hark. 
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo, ik ben er klaar voor: de komende twee dagen krijg ik allerlei onderzoeken in twee verschillende ziekenhuizen naar de conditie van mijn hart. Ik vind het best wel spannend allemaal. Ik heb me nu al een paar dagen aan een bepaald dieet moeten houden. Morgen dan de radio- actieve rommel erin. Ik hoop dat het uiteindelijk allemaal gaat meevallen. Nu maar alvast naar bed. Slaap ze allen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...