Spring naar bijdragen

Klaar mee


Emmy

Aanbevolen berichten

2 uur geleden zei Emmy:

Daar s’avonds toch van gedronken, terwijl ik dat eigenlijk niet wilde. Vandaag weer terug bij af dus... 

Tis niet helemaal terug bij af, want je hebt iets geleerd. Het is een evenwicht. Hoe dichterbij, hoe verleidelijker. Volgende keer trap je er niet meer in :) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 26-4-2021 om 22:04 zei Emmy:

@Cadeautje@Musashi@bumperjim Dank voor jullie reacties! Vandaag niks gedronken. Drink eigenlijk nooit op maandag, omdat dit mijn vaste sportavond is. Morgen zal wel lastiger worden. Maar flink bezig in de tuin dan...

Heel goed, iets anders gaan doen. Niet gaan zitten "niet drinken".

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed gedaan @Emmy elke dag is er één. Als je weet wat de momenten zijn waarop je meestal dronk, kun je nu alvast alternatieve plannen maken voor juist die momenten. Dan wordt het gemakkelijker om te schakelen als het moment daar is. Er ligt dan een plan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 months later...

Al een tijdje niet hier geweest. Werkstress voor de vakantie toegenomen tot een maximum. De gevolgen laten zich raden… Nu vakantie en druk aan het klussen in huis. Is een oud huis, dus komen veel dingen tegen. Baal van alles, maar het meest van mezelf. Tijd om terug te gaan naar 0 dus.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Alles wat een beetje moeilijk of leuk kan zijn in het leven geeft een aanleiding om toe te geven aan drinken. De drang om te drinken is er gewoon, dat is in basis de verslaving. Je brein zoekt excuses om toe te mogen geven aan deze zucht. Anders gezegd, ik denk dat de omstandigheden je niet laten drinken, je wilt drinken en daar zoek je een omstandigheid bij. Probeer dat te doorzien dan heb je er misschien wel een wapen bij wat helpt tegen het toegeven aan je zucht.


 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Helemaal waar. Merk dat ik in mijn hoofd alweer druk bezig was met excuses te verzinnen om nu nog niet te stoppen. Ga ik na de vakantie doen, want nieuw begin etc. Maar dat nieuwe begin kan ook nu. Overigens drink ik al wel minder dan voorheen, maar zou er helemaal vanaf willen. Ooit van de ene op de andere dag gestopt met roken zonder problemen. Vind het nu zelfs ontzettend vies ruiken, dus dan zou dit ook definitief moeten lukken. Heb nog wel eens het idee gehad om weer te beginnen in plaats van het drinken, maar de gedachte dat ik er kotsmisselijk van ga worden maakt dat ik het niet toch maar niet doe.
Hoe ik het aan ga pakken: afleiding zoeken. Lekker poetsen en opruimen in huis. Klussen kunnen we nu even niet mee verder. Niet piekeren over dingen waar ik geen invloed op heb en even geen werkmails checken (of nog erger beantwoorden). Verder al een leuk uitje gepland met man en kids. 

bewerkt door Emmy
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mwah, lastig…de perfectionist in mij zegt namelijk dat het in één keer goed moet. Maar per dag misschien beter te overzien. Vandaag drink ik in ieder geval niet. Al kwam de gedachte aan een glas rosé net wel opzetten tijdens het opruimen van de slaapkamers van de kinderen. Jemig wat kunnen die een zooi verzamelen. Maar daar wordt het niet anders of beter van dat besef ik me ook wel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mijn ervaring is dat als je meteen je hele leven wilt omgooien, de kans op mislukking daarmee ook groter wordt. Lukt een onderdeel van het grote plan niet, dan is de rest ook zinloos. Of je gaat eindeloos plannen maken maar start niet. 

Als je met één ding begint, namelijk 'vandaag drink ik niet', heb je al vrij makkelijk een eerste stap gezet. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 year later...

Lang geleden dat ik hier geweest ben. Komende maandag acht weken geleden dat ik alcohol heb gedronken. Aanleiding was een enorme paniekaanval, waarbij me duidelijk werd dat alcohol in geen geval helpend was in deze situatie. Voel me nu een stuk beter en tot nu toe gaat het beter dan verwacht. Ben dan ook heel vastbesloten nooit meer te drinken. Komen wel wat lastige momenten aan, zoals een verjaardag hier thuis. Sta in dubio wel/niet wijn halen voor de visite. Tot nu toe weet, behalve mijn man, niemand dat ik gestopt ben. Overigens heeft er de afgelopen weken ook niemand vragen over gesteld. Dat wil ik graag zou houden en ben benieuwd hoe jullie dit doen. Halen jullie drank voor visite? En hebben jullie verteld dat je gestopt bent?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

wijn voor visite hield mijn drinken in stand, dus toen ik pas gestopt was, kocht ik soberder in
en gaf de resten mee met de mededeling dat ik aan het versoberen was en dat dat goed beviel.
Als je man je wil helpen kan hij de restanten door de gootsteen kiepen of meegeven, als je dat zelf
nog wat moeilijk vindt. Later als je wat steviger staat, kan het juist helpen meer mensen in te wijden
in jouw gezondere leefstijl. Er worden zelden vragen gesteld is mijn ervaring ook. En bij mij is het al
jaren vanzelfsprekend. In het begin nam ik 2 ltr thermoskan zoethout/gember thee mee, en ik had er
altijd tekort aan, want een clubje medegasten dronk er altjd van mee.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Voor mij hielp het voordat ik 3 maanden stopte heel erg om het open te gooien en bekend te maken. Ik had dan gelijk een stok achter de deur om niet te drinken anders is de verleiding om bij het eerste feestje te denken och het kan wel… mijn man drinkt wel maar met mate wat ik niet kan, mensen om me heen die bij ons komen ga ik het niet verbieden want wat me wel opvalt het is overal!! Vakantie, terras, pretpark, let maar eens op op tv, eigenlijk niet normaal. Wel zijn er een paar vriendinnen die als ik er ben ook aan de 0% gaan wat ik dan wel weer heel lief vindt. Ik vind thuis feestjes geen probleem want dan ben je lekker bezig en denk je er niet aan, tot het eind van de avond en je eigenlijk wel naar bed wilt en iedereen begint te zwammen die alcohol drinkt. Voor ons de oplossing, feestjes meer in de middag houden en niet in de avond. Maar iedereen doet het op zijn eigen manier!! Knap van je dat ie het alweer 8 weken hebt laten staan! Ga zo door…. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@lady jane Net de boodschappen gehaald en idd sober ingekocht. Op is op denk ik dan maar…. En idd mocht er iets overblijven dan maar weggooien. Alles beter dan opdrinken. Wel benieuwd hoe mijn man hierop gaat reageren. Hij drinkt zelf nauwelijks, maar is erg van het zuinige… denk dat hij er dus wel moeite mee zal hebben dat ik het weg gooi. Meegeven vind ik zelf dan weer geen optie. Verder ben ik al sinds oktober bezig met een gezondere leefstijl. Minder vlees, snoep, etc. en veel meer bewegen. Daar past het niet drinken dan wel weer goed bij. Inmiddels ook acht kilo afgevallen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Koala84 Ik wil het mensen ook niet verbieden. Heb er buiten de deur ook niet zo veel moeite mee. Maar is nu de eerste keer thuis en merk dat het me erg bezighoudt. Valt me nu trouwens ook pas op hoe veel er gedronken wordt. Laatst uit eten geweest met familie en iedereen aan de drank behalve man en ikzelf. Wijn werd regelmatig bijgeschonken passend bij de gerechten en wij moesten ons maar ‘behelpen’ met water. Best vreemd eigenlijk. Overigens vind ik dat het eten zonder wijn opvallend genoeg beter smaakt. En idd de volgende morgen weer fris en fruitig uit bed…

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je hebt helemaal gelijk hoor, valt mij op hoe meer ik ergens tegenop zie dat het wel mee valt, zijn bij mij meer de onverwachtse momenten. Ja gek hè dat als je niet drinkt er eigenlijk niet naar je gekeken wordt, steeds meer dingen begin ik vreemd te vinden terwijl ik het eerst altijd normaal vond. Goed teken misschien ook 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Verjaardag geslaagd en laatste beetje wijn toch maar meegegeven aan de visite ipv weggooien. Overigens ook geen vragen gehad over het feit dat ik zelf geen wijn dronk. Weten we dat ook weer voor de volgende keer :) Nu lekker met een kopje thee op de bank. 

bewerkt door Emmy
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...