Spring naar bijdragen

Dry April maakt écht verschil.


Tatum

Aanbevolen berichten

Misschien  ben  ik ff  gewoon  realistisch   maar niet drinken   , uitleggen ?  Waaróm  drink je niet ?  

Ik zie daar  het probleem niet in omdat we het in ons zelf groot  maken  ivm de  belading. 

 

Ik had pas op mijn werk  zoiets  het kwam  omdat  ik 2 cola flesjes mee had en deze dronk .

Paar slokken als je dorst heb  en dan  zeggen   zooow lekker. 

Mijn collega   tegen mij   heb je een cola verslaving  ?   Kwam ongemakkelijk  binnen bij mij  en dan ging het  nog niet  over  alcohol.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bij mij wordt op werk op vrijdagmiddag ook bier gedronken. Ik zit er bij en pak cola. Zonder vraag, zonder iets te vertellen. Dit ben ik nu gewend.

Ook: vroeger nam ik ook netjes 1 a 2 biertjes op die vrijdagmiddag. Voor mij was dat een begin. Thuis ging ik dan los. Had thuis al (minimaal 2) flessen wijn klaar staan.

Zo deed ik het ook bij feestjes en familiebezoek.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als je er geen probleem mee hebt dat je gezelschap drinkt, vind ik eigenlijk ook niet dat je het niet-drinken perse moet uitleggen aan iemand,  zeker niet als je niet close bent met die persoon? Je hoeft daar toch geen verantwoording voor af te leggen, kan zoveel redenen hebben: niet lekker, gezondheidsredenen, controle willen houden, slechte ervaringen ih verleden, allergie,...weet ik veel? Als je dichter naar iemand toegroeit en je emotioneel veilig voelt kan daar wel dieper over gesproken worden over het hoe en waarom...maar in het begin? Zie niet in waarom je dat zou doen eigenlijk? Wel als jij je daar goed bij voelt, natuurlijk maar anders? En euh...een potentiële partner die er wel op afknapt lijkt me al te klasseren als niet geschikte partner sowieso...want daar ga je emotioneel ook nooit bij terecht kunnen...daar mis je dan in elk geval ook al niets aan!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Okee, spit it out:  ik heb een brein dat verslaafd is aan alcohol.

Ik kan nu in gedachten situaties oproepen en prioriteiten stellen/grenzen bepalen.

Prioriteit nummer 1 is: geen alcohol.

Omdat ik dit proces zelf doe kan ik ook bepalen wanneer iets te ver gaat en kan ik afstand nemen, mijn rust pakken en heel veel koppen thee drinken.

Het is voor de zoveelste keer: de eerste keer. Net zoals bij de eerste vakantie, de eerste keer uitgaan of uit eten gaan etc.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei Isabeau:

 

@Artemis Heel helpvol die [ont] koppelingen!! Hebben ze bij IK PAS zoveel coping-instrumenten?

nee, ik kreeg als deelnemer Ik Pas een uitnodiging van de UVA, uni v a'dam die zijn tools aan het ontwikkelen ism Ik Pas. Ik heb gelijk meegedaan. Nu 3 mnd later werkt het nog. Kreeg wel een vervolgonderzoek dat ik zo stom vond dat ik afhaakte. Vroegen ze waarom? Heb ik ingevuld dat ik woorden als FOUT erg fout vind. Ook was ik steeds te TRAAG en woorden als te traag zijn voor mij ook fout. Ik ben juist altijd te snel. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

en verder lees ik mee. Ben wel aan nadenken over hoe we ooit weer uit eten gaan. Voor mij liggen daar de moeilijkste uitdagingen Uit eten en drank. Dit jaar geen drank. Uit eten is toekomst, te ver weg 

Gelukkig heb ik een partner die matig is met drank en over het algemeen met alles. Stabiel nuchter mens. Houd mij in evenwicht . 

Bij nieuwe contacten vind ik het lastig. Ben verhuisd en leer steeds nieuwe mensen kennen. waarom drink ik niet? 

Dus als je aan het daten bent zou ik direct aangeven niet te drinken. is nieuw contact, oordeel loos zonder reden in het begin toch? 

bewerkt door Artemis
aanvulling
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Pinkmansnap je bezorgdheid wel hoor. Zou willen zeggen dat iemand die daar op afknapt je niet verdient...maar dat is natuurlijk lekker makkelijk hè..als we dan toch lekker makkelijk bezig zijn, zou ik ook willen zeggen van daar niet van wakker te liggen. Focus op jezelf en je herstel. Liefde komt wanneer je het het minst verwacht, niet wanneer je er naar zoekt...maar ja lekker makkelijk dus dat hè...nog eentje om het af te leren, de angst om daardoor iemand kwijt te spelen kan nooit groter zijn dan jouw angst om te hervallen...sorry voor de vele clichés, dat ik je niet meer kan geruststellen...kan je eigenlijk alleen maar sterkte wensen en hopen voor jou dat n echte liefdesmatch waarbij je volledige zelf mag en kan zijn, zich zal aandienen op het moment dat voor jou goed is! :rose:
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

13 uur geleden zei Pinkman:

Daar ben ik deels wel mee eens. Maar als ex alcohol verslaafde blijf je toch een tikkende tijdbom. Dat zie ik tenminste wel bij mezelf naar hoe ik nu ontzettend hard mijn leven aan het inrichten ben om mezelf comfortabel te kunnen voelen. 

Ff omdenken. Je bent al eens gestopt. Dus als je weer terugvalt kan je ook weer stoppen. Vertrouw daar maar op. Wil niet zeggen dan het simpel is, maar je bent ZO veel verder gevorderd op het ganzenbord des levens dan de drinker die nog in de ontkenningsfase is. En daar zijn er miljoenen van. Jij kent het spelletje inmiddels. Jij gaat niet een nieuwe partner jaren van haar leven kosten totdat jij eindelijk je eigen verslaving begrijpt. Dat stadium heb je allang gehad. Je bent allang geen groentje meer.

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb komende woensdag een eerste ontmoeting. Iemand met wie het goed voelt. Alcohol is niet ter sprake gekomen. Daar had ik bij deze man ook geen behoefte aan.

Hij is een sporttrainer, loopt veel hard. Dit is iemand die mij kan stimuleren om achter hem aan te hollen. Dat zeg/voel ik niet vaak. 

Kortom: goed gevoel bij om mezelf te gaan verbeteren. Be you, only better. :)

Eerst woensdag maar afwachten. Het is niet thuis. We maken een wandeling langs het IJsselmeer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nu ik ervaren heb hoe het voelt als iemand niet mijn alcoholgebruik lijkt te triggeren besef ik ook dat die anderen dat wel leken te doen.

Als alcohol gerelateerde vragen in mijn hoofd ronddansen, dan praat ik niet met de juiste man.

Het is niet hun belang om mij gestopt te houden. Dat is mijn eigen belang. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...