Spring naar bijdragen

Morgen mijn eerste gokvrije dag (laaaaang verhaal)


NoseD

Aanbevolen berichten

Hi NoseD,

Dat zijn serieuze stappen, die je veel inzichten gaan opleveren. Duidelijk geen halve maatregelen, wat veel zegt over je motivatie. Maar zoals je vaker hoort: stoppen met gokken is makkelijk, maar blijvend stoppen dat is echt serieus werk. 

Hou ons op de hoogte van alles en veel succes!

TB

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste @Timberland

ik heb jouw verhaal gevolgd vanaf 2017 en vroeg mij af hoe het nu gaat?

ben zelf sinds 14 december 2020 gestopt met gokken. (Corona maakte het makkelijk, online gokken doe ik niet). Ik heb 4 jaar lang bijna dagelijks gegokt. Van mijn 19e tot 23e, al mijn eigen geld en 8.000 van het studiegeld van mijn ouders vergokt en hen keer op keer teleurgesteld. Toen op eigen houtje gestopt, alles eerlijk terugbetaald en geprobeerd weer verder te gaan. Inmiddels dus een lange tijd gokvrij (voor de 2e keer). 
Na het lezen van jouw lange reis, 14 jaar lang op en aan strijden & terugvallen en jezelf voor de gek houden (want dat doen we), wil ik mezelf behoeden om het niet zo ver te laten komen! Heb je nog waardevolle tips om te zorgen dat ik mogelijk niet terugval?

 

gr K

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@NoseD Wat een rot situatie zeg. Ik ken je gevoel zo goed en ik weet waar je dagelijks tegenaan loopt. Blijf het vertrouwen in jezelf hebben, er zijn zoveel succesverhalen waar je je aan kunt vasthouden. Er zijn zoveel mensen gestopt met gokken die er langer en dieper inzaten dan jij. Ondanks dat je terugvalt, neem je elke keer wat mee, en elke keer word je sterker. Dat intakegesprek is een geweldige stap. Ik kan je nog wat tips geven voor dit gesprek. 
- zorg uiteraard dat je het niet bagatelliseert bij het gesprek: erken je probleem

- een grote valkuil is dat je na het gesprek gaat gokken, om jezelf te belonen dat de eerste stap is gezet: doe dit niet, beloon jezelf liever met wat leuks waar je écht iets aan hebt.

- een hobby om jezelf af te leiden werkt ook, als je bijvoorbeeld gaat sporten werkt dit dubbelop, je werkt dan aan jezelf, en aan je verslaving.

verder hoop ik dat je de laatste dagen naar het gesprek toe sterk kunt zijn, en jezelf kunt accepteren, want daar begint het allemaal mee. Je zal door moeten met jezelf, en je verleden onder ogen zien. 
Het komt echt goed! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

Nou mensen, het is alweer te lang geleden dat ik iets gepost heb. 

Ik ben nu ruim 6 weken gokvrij en voel me goed. Tot nu toe maar 1 keer een lastig moment gehad. 

Vanaf woensdag begin ik met groepstherapie. Ik ben benieuwd. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...
Op 21-4-2021 om 10:43 zei Futurebright:

Hoi NoseD

Net voorgesteld en nieuw hier.

Heel cliché maar vaker aangehaald hier is dat je het verleden niet meer in kan halen.Het terugkijken naar al het verlies heeft geen zin,dat ben je kwijt en komt niet terug...Ook jezelf en * vinden heeft geen zin,je eigenwaarde gaat alleen maar nog meer naar beneden.Acepteren en vooruit kijken is en beter doel.

Had zelf en slot op withdrawls altijd laten plaatsen zodat ik het er niet af kon halen.Dat werkte voor mij als truukje(als je toch in val loopt)Hoop het uiteraard niet.

Kijk naar de positieve kanten.Eerste en belangrijkste stap is al gemaakt.Je erkent het probleem en moet er wat aan doen.Nu twee belangrijke stappen te gaan...Jezelf en gameban geven en uitschrijven en de allerbeste stap is om heel eerlijk naar je naasten te zijn.

Beide dingen kloppen wat je zegt Future. Helaas weet ik dat uit ervaring. Je wilt het zo graag terugwinnen/goedmaken/goed afsluiten, maar dat lukt dan (natuurlijk) toch niet. En elk verlies maakt dat gat groter. Je noemt jezelf een sukkel maar dat helpt idd ook niet. Want dan denk je soms "ach ja, dan nog maar eens gokken". Zo werkt het helaas wel ja. 

Maar het verlies echt nemen/accepteren is voor mij toch lastig merk ik. Dan komt het besef wat je allemaal met het geld had KUNNEN doen. Bluh 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 months later...

5 Maanden clean, de tijd vliegt. Een hele lange periode voor mij. 

De behandeling bij Solutions is een beetje mwahmwah. Ik heb elke week een telefonisch gesprek met m'n counselor. Dat zijn gesprekjes van ongeveer 10 minuten om de week door te spreken. Verder vanuit die gesprekken niet echt iets gevonden wat me helpt bij mijn strijd tegen deze verslaving. Hetgeen ik wel prettig vind is het kunnen praten over mijn verslaving. En ook toch wel de trots die ik ervaar als ik weer kan uitspreken dat mijn week weer goed verlopen is. 

Inmiddels ben ik ook sinds een week of 6 iedere week een avond bij een fysieke meeting van AGOG. Vooral het praten met mensen die zelf ook de verslaving hebben is voor mij prettig. Veel herkenning vooral. 

Doordat ik 5 maanden clean ben ervaar ik ook de financiële voordelen hiervan. Kleding kunnen kopen als ik daar zin in heb, een saldo dat groeit. Geen stress over hoe ik de maand door kom. 

Ik ben wel bang voor een terugval. Bang voor mezelf omdat ik nog niet weet hoe ik reageer als in ineens weer drang/zucht krijg. Als ik van verschillende mensen hoor dat zij zijn teruggevallen, ook na bijvoorbeeld een jaar gokvrij, dan bekruipt me een onprettig gevoel. 

De tijd gaat het leren. Voorlopig ben ik op de goede weg. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey NoseD, allereerst respect voor die 5 maanden! Je mag jezelf zeker een schouderklopje geven man, maar inderdaad ook goed dat je beseft dat je er nog lang niet bent. Ik ben zelf teruggevallen na 15 maanden en besef dus al te goed nu dat je niet kunt indutten en dat je jezelf altijd moet blijven beschermen. Op een gegeven moment ga je je steeds beter voelen en kan het gebeuren dat je je schild weer laat zakken. Het zal helaas altijd op de loer blijven liggen om weer toe te slaan. Zwakkere momenten gaan komen dus wees er op voorbereid.

Heb je een vorm van controle ingebouwd op je financiën? Iemand die je vertrouwt en met je mee kan kijken? Dat gaf mij in ieder geval altijd erg veel rust namelijk. Op een gegeven moment begon ik weer teveel in mezelf te geloven en stopte ik daarmee. Was niet heel handig, het had mij een hoop ellende in het afgelopen half jaar kunnen besparen als ik gewoon die controle had gehouden namelijk. Nu heb ik dit dan ook weer geregeld voor mezelf.

In ieder geval succes en ga zo door! 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@BakkiePleur vervelend van die terugval. Zo te horen heb je wel door wat mede de oorzaak is geweest. Op die manier groei je toch weer en weet je dat je die valkuil/achterdeur dicht moet houden. 

Ik heb samen met mijn vriendin iedere week op zondagavond een moment om de financiën door te spreken. Zij kijkt mee op mijn rekening. Iedere week kan ik trots laten zien dat het weer goed gegaan is. Daarnaast voelt het ook als stok achter de deur dat als ik terugval het binnen een week uitkomt. 

bewerkt door NoseD
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 8 months later...

Beste,

Ik ben dit verhaal tegen gekomen en ik kan mij in sommige dingen wel herkennen met het gokken.

Ik ben een jongen van 25 jaar en eigenlijk heb ik het laatste jaar en jaren ervoor veel geld verloren met gokken. Althans voor mij is het veel. Ik denk rond de 10.000€ in totaal.

Ik ben een lange tijd gestopt nadat Unibet illegaal was in Nederland.

Maar ik ben mezelf weer kwijtgeraakt na depressies etc.

 

Vorige maand nog 2500€ gewonnen met online casino 1000€ op kasten. 1500€ met roulette. 

Dit heb ik erna weer grotendeels vergokt, zeker een bedrag van 1500€.

Met de rest van het geld wel een aantal leuke dingen gedaan , mijn ouders wat geld gegeven. kleren gekocht , en het plan was om de rest te sparen.
 

Ik wist ook dat dit van korte duur zou zijn en ik eigenlijk verkeerd bezig ben omdat ik weet dat ik weer geld had verloren en deze visieuze cirkel door blijft gaan. 

Deze week “ Maandag 20 juni “ kreeg ik mijn vakantie geld en mijn uitkering. Een jaar op gewacht en het was een aardig bedrag van €1162,- wat ik over had na mijn rekeningen die ik nog moest betalen.
Op 2 “ schuld “ rekeningen na die ik nu niet betaald heb en daardoor nog dieper in de shit ga belanden. 
 

Maar je raad het al, ik heb dus het hele restant vergokt. €1100,- is verdwenen. 
 

Momenteel zit ik er helemaal doorheen en ben ik van plan om me op te laten nemen in een kliniek en of praten met mijn huisarts om een verwijs te krijgen om erover te praten. 
En zodat ik een normaal leven ga krijgen waarin ik werk een normaal dag en nacht ritme heb, fatsoendelijk kan eten en drinken, en sport kan uitoefenen als een jonge gast van 25.

 

Het meeste pijnlijke wat er nu is, is dat ik nu niet kan genieten van mijn zomer, niks meer te eten heb en te drinken en op een houtje moet bijten. Mijn ouders weten ervan maar ze zeggen dat ik het zelf moet uitzoeken, wat ik ook begrijp maar wat eigenlijk niet zo voelt. 
Dus momenteel ben ik radeloos en beginnen mijn depressieve gedachtes me over te nemen. 

Ik weet dat mijn gokverslaving is ontstaan door het eenzaam zijn,  depressies etc. 
 

Ik heb sinds vandaag alle goksites verwijderd en ik ben er oprecht helemaal klaar mee. 
 

Nu ik dit van me afschrijf voel ik me toch een stukje beter zodat ik zelf zie wat ik schrijf over mezelf en hoe ik erover denk. 
Maar zodra het daglicht is weet ik al dat ik weer depressief ga zijn omdat ik alleen nog maar thuis zit. 
 

Ik hou dit forum nog in de gaten en iedereen mag vrijblijvend reageren! Ik wens iedereen die wil stoppen ook enorm veel succes toe! & laten we er nog iets moois van maken. 

:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

heel herkenbaar ik ben nu 28 jaar, getrouwd en een zoon van 4 en sinds mijn 15e jaar zwaar gokverslaafd,

Ik wordt altijd chaggie als ik niet kan of mag gokken(van mijn vrouw) , ik maak haar dan geestelijk zo gek dat ik het als nog krijg.

Ik heb in het verleden telefoon abo,s afgesloten en dan die telefoons verkocht waardoor ik 3 abo,s had van 60 euro pm en 3x 800 euro kreeg voor die telefoons om te gokken. Dom natuurlijk verder wordt ik ook best agressief als ik verlies van tablets telefoons tot laptops vernield als ik weer eens verloren had.

Ik ben voor 3 jaar geleden bij tactusverslavingszorg geweest , dat helpte goed helaas na 3 maanden heb ik met een voetbalpoule mee gedaan

10 euro inleg voor een heel voetbalseizoen ik dacht dat kan wel maar dat kon dus niet van een voetbalpoule kwam weer 3 euro toto

van 3 euro na 10 etc. en daarna online gokken.

Ik durf wel te zeggen dat ik sinds mijn 15e meer dan 80.000 euro heb vergokt . Ik ga morgen weer beginnen bij tactus en hoop dat dit mij

op weg helpt , ik zie het ook als mijn laatste kans ik denk niet dat mijn vrouw dit nog langer volhoudt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Zo, inmiddels bijna een jaar na m'n laatste post hier. 

Had mezelf voorgenomen wat vaker hier de voortgang te posten maar dat is me dus niet gelukt. 

Het gaat me goed. Inmiddels 509 dagen gokvrij.

Een jaar volgemaakt bij AGOG. Dat heeft me heel veel gebracht. Het kunnen delen van je gedachten en daarnaast anderen helpen door over de problematiek te praten werkt bij mij heel goed. 

Ik zit in rustiger vaarwater in m'n hoofd. De financiën zijn op orde en zakelijk gaat het me voor de wind.

Inmiddels aan een aantal mensen om me heen verteld van m'n gokverslaving. De reacties zijn niet negatief. Het wordt fijn gevonden hun mee te nemen in wat er bij mij speelt. Daarentegen merk je ook wel dat iemand zonder gokverslaving het lastig vind te begrijpen wat er in je hoofd gebeurt. Daar was het traject bij AGOG juist heel fijn voor. 

Nu ik rustiger vaarwater zit merk ik ook dat de perioden dat ik niet aan gokken denk steeds langer worden en dat geeft een fijn gevoel. 

Ik weet dat ik mijn hele leven verslaafd blijf maar ik heb inmiddels handvatten gekregen die me helpen hiermee om te gaan. 

Tot een volgende keer 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...