Spring naar bijdragen

Nieuw gemotiveerd lid


Vocatus

Aanbevolen berichten

Iets anders gaan doen. Iets anders gaan drinken. Een craving duurt niet lang. Ik ben na het stoppen aan de thee gegaan. Als ik zin heb om te drinken zet ik vaak thee. Dat betekent water opzetten, mok uitzoeken, thee uitzoeken, filtertje pakken, thee erin, water opschenken, laten trekken, iets lekkers erbij voor zover je niet bij het eten drinkt zoals ik meestal, ff lekker ervoor zitten en dan ben je zo lekker aan het fröbelen dat je niet meer zit te craven naar alcohol en je hebt meteen ook geen dorst meer.

Dan moet het ook vreselijk lekkere thee zijn die net zo interessant is om te drinken als een goed glas wijn, en die bestaat gelukkig als je een goede theewinkel in de buurt hebt of je weet er een op internet. 

Slechts een voorbeeld van "het vechten loslaten".

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dingen doen die JIJ echt wil doen...waarom je gestopt bent? Wie/ wat had je voor ogen toen je de beslissing gemaakt hebt...? Die persoon zijn en worden, jezelf toelaten om vanalles te mogen ipv te moeten (buiten alcohol drinken dan)...alhoewel mijn mindset ook is omgeschakeld van ‘ik mag niet meer drinken’ naar ‘ik wil niet meer drinken’.

bewerkt door Musashi
Link naar opmerking
Deel via andere websites

9 uur geleden zei Vocatus:

Ik denk altijd dat er een makkelijkere manier om te stoppen dan hier thuis op de bank te liggen vechten tegen drang naar alcohol. Het zwaar te hebben. Maar wellicht is er geen andere manier

Bij mij werkt niks doen juist averechts, op de bank liggen en niks uitvoeren doe ik als ik drink. Als ik niet drink ben ik actief / actiever bezig. Het nemen van een douche/bad of lekker even naar buiten zijn voor mij de ultieme manieren om mij beter te voelen. Ook het bakken van iets is voor mij goede ontspanning/afleiding. Niet stil blijven staan, maar doorgaan. Verandering! Goed voor mezelf om dit ook weer even op te schrijven, want bij dag #3 ligt er nog veel gevaar op de loer en is het slim om voor vandaag een plan te trekken om de dag actief door te komen, zodat ik mezelf goed voel en geen (of minder) zucht heb! Succes Vocatus, je vindt vast iets (buiten drank) wat voor jou een positief effect heeft! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja dit is het precies. Bankhangen en niks doen is de opmaat naar drinken. Of, tegenwoordig, naar eindeloos op de telefoon te neuzelen. (Sprak hij vanaf de bank via zn telefoon). De eerste stap naar een beter leven is dan: van die bank af. 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tja, wat velen al zeggen; op de bank hangen vechtend tegen de drang te gaan drinken, is niet de beste. Iets gaan doen. Kan heel divers zijn, iedereen houdt van andere dingen tenslotte. Ik las hier iemand die meubels ging verplaatsen, maar film kijken is ook iets doen. 

O, en hier komen schrijven natuurlijk! Op je eigen draad of waar dan ook mensen rondhangen.

bewerkt door Quinn
Forum vergeten
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ook ik ben lang niet altijd wijs Vocatus
ik hang veel in mijn relaxstoel en ben
een beetje te afhankelijk van dit forum.
Een nieuwe (gezondere?) verslaving gecreeerd.
Maar niet meer vechten bleek een verademing.
En wat dat precies heeft bewerkstelligd kan ik niet
eens zeggen. Door te stoppen met drinken kwam ik niet
zo maar uit mijn depressie, maar dingen lukten wel
langzaamaan beter. Een keerpunt was wel dat ik me
realiseerde dat ik leerde echt verantwoording te nemen
voor mijn leven, mijn daden, mijn laks zijn, het drinken.
Iedereen heeft hier een eigen verleden, eigen drives om
te stoppen en dat vol te houden. Van iedereen kun je leren.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kloten!! Gisteren toch 3 blikjes bier gedronken. Is niets vergeleken bij mijn normale inname maar baal als een stekker van mijn eigen slappe wilskracht. Terug naar de tekentafel. Les 1= ik moet dus geen alcohol in huis hebben. Net alles door de gootsteen gespoeld (veel plezier krokodilletjes in de riool). Les 2= ik ben begonnen met dieet; dat werkt niet. had gisterenavond laat enorme honger en dat versterkte de lust naar drank. Dus meer en gezond eten vandaag. Maar overall baal ik dat ik vandaag lichte kater heb en niet volledig kan genieten van de prachtige dag. balen,..hoeveel ochtenden heb ik wel niet brak op bed gelegen.

Maar allemaal super bedankt voor jullie steun en support.

@bumperjim : dat vind ik nog te moeilijk. Rustig thee zetten. Ik merk dat actief zijn bij mij nu beter werkt tegen cravings. En craving duurt even, maar die innerlijke discussie duurt uren. Maarrrrr ik genoot vroeger van rooibos thee. Ik zal dat eens online bestellen. Daar werd ik vroeger relaxed van, maar al jaren niet meer gedronken. Nadeel is deze avondklok. Anders zou ik laat in de avond veel wandelen of fietsen

@Musashi: ja dat is een hele goede. Ik ben gestopt omdat het zo vreselijk slecht voor lichaam en geest is. En ik veel leuke dingen in het leven mis. Het nadeel is, dat hoeveel ik ook van alcohol walg, ik mijn geest maar niet wijs kan maken dat het geen leuk ding is.

@Etty: dat begrijp ik niet. Maar wellicht komt dat nog

@Quinn: dat gaat mijn tactiek voor vanavond worden. Ik ga een kapot meubel fixen en in elkaar zetten

@lady jane: ik neem gelukkig wel verantwoording voor mijn alcohol inname. ik leg de schuld niet bij de maatschappij, situaties of anderen. En ja;..ik ben inderdaad van plan van iedereen te leren

@Tessa1987 goede tips. Ik ben ook graag actief bezig. Dus ik ga jouw voorbeeld volgen. Vanavond na klusse, lekker douchen en wat bakken (ik hou van koken en bakken)

 

bewerkt door Vocatus
Link naar opmerking
Deel via andere websites

9 minuten geleden zei Vocatus:

Het nadeel is, dat hoeveel ik ook van alcohol walg, ik mijn geest maar niet wijs kan maken dat het geen leuk ding is.

Ja dat is heel moeilijk! Omdat je het niet gewoon bent om zo te denken. In het begin moet je jezelf daar continu in oefenen, totdat het nieuwe denkpatroon het nieuw automatisme wordt. Althans zo probeer ik het aan te pakken...een nieuwe weg in je hersenen plaveien totdat de nieuwe weg de oude heeft vervangen...maar geen makkie daar kunnen we het over eens zijn...je hersenen houden van gewoonte(gedrag)... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

7 minuten geleden zei Musashi:

Ja dat is heel moeilijk! Omdat je het niet gewoon bent om zo te denken. In het begin moet je jezelf daar continu in oefenen, totdat het nieuwe denkpatroon het nieuw automatisme wordt. Althans zo probeer ik het aan te pakken...een nieuwe weg in je hersenen plaveien totdat de nieuwe weg de oude heeft vervangen...maar geen makkie daar kunnen we het over eens zijn...je hersenen houden van gewoonte(gedrag)... 

Ja ik moet mezelf even herinneren aan de les die ik vroeger wel wist. Hoe hersenen werken. Dat positieve gedachten werkelijk andere neuropaden creeren en invloed heeft op neurotransmitters. Dus ik ga de komende dagen vaak tegen mezelf zeggen, ook al geloof ik het nog niet, "wat fijn dat ik nuchter ben". "zonder alcohol is heerlijk"

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zojuist zei Lonster:

Als je de voordelen echt benoemt, werkt dat beter dan jezelf iets op de mouw te spelden wat je nog niet gelooft

Uiteraard! Maar ik had het in het begin ook heel moeilijk omdat ik zo moe en futloos was de eerste maand. Dat klopte voor mij niet omdat ik had gedacht om net fitter te zijn zonder alcohol...dan was het moeilijk om de voordelen te voelen...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 minuten geleden zei Lonster:

Wat vind je dan fijn aan het nuchter zijn? Als je de voordelen echt benoemt, werkt dat beter dan jezelf iets op de mouw te spelden wat je nog niet gelooft.

 

Nou momenteel vind ik niets fijn aan het nuchter zijn haha. Hoofdpijn, zweten, slap voelen. En dat is juist gevaarlijk want in het verleden dacht ik dan "dan mag ik vanavond wel wat drinken, ook ik mag me even goed voelen". NEE OEN,..je voelt je juist slecht door de alcohol. Dit is een viceuze cirkel. 

Maar je bedoelt waarschijnlijk als ik langer droog sta. Nou:

- Ik wil weer actief kunnen tennissen wat nu fysiek niet kan
- Ik wil weer gaan daten 
- Ik ben veel te dik en wil afvallen
- Ik zie er grauw en slecht uit en wil ik niet meer
- Ik wil weer genieten van hobbies waar ik nu de energie niet voor heb
- Ik wil weer leven in een schoon huis ipv deze studentikoze bende
- Ik wil me weer fris voelen
- Ik wil weer goed kunnen werken ipv vaak mn snor drukken
- Ik haatttt dit non stop zweten
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat zijn goede motivaties, goed om zo'n lijstje te maken. Stel je voor dat je straks dit lijstje af kan gaan vinken.

Aan welk punt ga je vandaag werken? Ik zou zeggen; schoonmaken die studentikoze bende :D gezond voer halen en lekker bezig blijven vandaag. Met drie bier achter de kiezen zal de kater toch niet zo groot zijn. 

Haha, nou ik zeg maar wat hoor. Maar het zal je wel een goed gevoel geven, aan het einde van de dag. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo,..ik heb me net toch een fijne wandeling gemaakt. in de bossen c.q. heide. Ondanks kater en slap voelen echt genoten. Gewoon rustig 5 km gewandeld. En vaak gestopt om rond te kijken. Heerlijke zon en wind. Mensen keken me raar aan omdat ik zweette als een otter (echt stromen, ik denk dat ik via aliexpress kleine ruitenwissers ga bestellen en die op mn voorhoofd plak). Maar goed,...maar maling hebben aan wat andere mensen denken.

Haha en het werd nog raarder. Want ik merk dat veel alcoholgebruik zorgt voor een vorm van depersonalistie/derealisatie. Alsof ik in een film loop. Dus op gegeven moment pad afgegaan en in bos op mn knieen gezeten. Boom aangeraakt, grond gevoeld en zelfs aan een dennenappel geroken haha. Maar dan voel ik echt alsof ik leef. Alsof ik 1 ben met de omgeving. Deed me echt goed.

Nu komt zo een vriend eten. En vanavond heb ik activiteiten gepland thuis

Link naar opmerking
Deel via andere websites

10 minuten geleden zei Tessa1987:

@Vocatusdat klinkt goed! Het was ook prachtig weer om te wandelen! Klinkt alsof je een goede wending aan je dag hebt weten te geven! Hoe gaat het nu? 

Lief dat je dat vraagt. Het gaat wel. Ik wilde klussen en actief zijn. Maar om één of andere reden ben ik vreselijk moe. Zo lang heb ik toch niet gewandeld. Wellicht wennen aan de 20 graden hier vandaag

Heb paar keer aan alcohol gedacht maar gelukkig niets in huis. Heb niet het geduld om tv te kijken dus ben maar wat op mobiel aan het surfen.

 

Hoe gaat het met jou?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi hoi. 
 

Je bent goed bezig toch, goed je had gister een uitglijder maar je hebt vandaag bij elkaar gepakt en bent erop uit gegaan. 
 

Ik denk zelf dat je klachten die je ervaart afkicken is, ik had hier ook enorm last van, op dit moment gaat het wel goed met me slik sinds gister medicatie, maar hè het weekend moet nog beginnen en ik ben alleen ( zonder kids) kan natuurlijk nu gewoonweg niet drinken dat maakt het wat makkelijker in die zin. Merk ook dat afleiding helpt me overdag toch lichamelijk moe maken dat ik s’Avonds verdiend heb om lekker bank te hangen en om me heen kijkend, en denk zo heerlijk fris en schoon allemaal heb ik toch maar weer mooi gedaan, tuin weer netjes gemaakt en plantjes ik de potten en plantenbak gedaan ja dat geeft me echt geluk

Link naar opmerking
Deel via andere websites

6 minuten geleden zei Fabienne1985:

Hoi hoi. 
 

Je bent goed bezig toch, goed je had gister een uitglijder maar je hebt vandaag bij elkaar gepakt en bent erop uit gegaan. 
 

Ik denk zelf dat je klachten die je ervaart afkicken is, ik had hier ook enorm last van, op dit moment gaat het wel goed met me slik sinds gister medicatie, maar hè het weekend moet nog beginnen en ik ben alleen ( zonder kids) kan natuurlijk nu gewoonweg niet drinken dat maakt het wat makkelijker in die zin. Merk ook dat afleiding helpt me overdag toch lichamelijk moe maken dat ik s’Avonds verdiend heb om lekker bank te hangen en om me heen kijkend, en denk zo heerlijk fris en schoon allemaal heb ik toch maar weer mooi gedaan, tuin weer netjes gemaakt en plantjes ik de potten en plantenbak gedaan ja dat geeft me echt geluk

Dank je. Ja dat wil ik ook weer. Fijn voelen in mijn eigen huis

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...