Spring naar bijdragen

Very Dry February Pact


Johan55

Aanbevolen berichten

Txs   :heart:  @Musashi   het lijkt van te voren  oneindig  maar  gaandeweg  lopen de maanden  wel  door en  sta je verbaast  dat  het leven zonder  alcohol ook lukt  .

Voor mij was gisteren  na 2 drukke werkdagen   de perfecte  dag  geweest  om af te sluiten met alcohol  .   Moe  in hoofd ' moe van mijzelf  ' moe van onzekerheid  .

Maar het hoefde  niet  meer  ' thuis  makkelijk gegeten  ' en relaxed  op de bank  daarna  .  Van 23.15 tot rond 9.00 geslapen  .

En ik leef nog :D  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei Lieke7777:

En ik leef nog :D

Ja, zo is het. Ik dacht altijd dat als ik trek had in drank en ik 'mocht' dat niet nemen van mezelf, dat dat vre-se-lijk was, onoverkomelijk moeilijk. Maar dat bleek helemaal niet zo te zijn, het was even een hobbel, een besluit, maar dan gaat het leven gewoon door. En de verbazing was helemaal groot toen bleek dat het leven veel fijner is zonder al die drank. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei takeiteasy:

Er is leven na de drank. Een veel beter leven. Een leven zonder schuldgevoelens, zelfmedelijden, depressies en katers. Ik keek vanochtend in de spiegel en mijn ogen stonden helder en ik zag er goed uit. Besloten om vandaag ook geen makeup op te doen. 

Straks word ik opgehaald. Ik ga 2 dagen naar mijn zoon. Lekker Oma zijn. Dat word weer genieten met volle teugen van die 2 meiden. 

Hoe fijn is dat! In de spiegel kijken en denken 'you rock girl!' :). Geniet van de dametjes!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je wel voor de felicitaties  als dry februari  voorbij is dan is het  weer snel  een maand erbij.

Vind het niet  drinken  niet lastig ' heb wel gedachten  er naar.

Merk dat ik de triggers  omzet  in  andere  dingen  zoals roken  eten. En een soort  van mateloosheid  in het voorraad  aanleggen.

Had ik eerst  nog  een drang om echt elke  dag  naar  de winkel  toe moeten  ( tijdens  de actieve verslaving  ) en vooral de periode  erna in het begin  is het  nu een soort van  sport  om niet te gaan .

Kan nu rustig  een dag of 5 uit de winkel  wegblijven  ' maar eigenlijk  is dat misschien  ook wel normaal  .

Maar voor mij jarenlang niet normaal geweest  geen ritme en regelmaat  in gehad.

Het gaat hier allemaal  wel ' het ene moment  kan ik best tevreden  zijn maar het andere  moment  ben ik moe  in mijn hoofd  van mijzelf  mijn gedachten  .

Schema  therapie  start  rond maart alleen  zie het  totaal  niet zitten met de behandelaar  die dit  mij gaat geven .:(

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Lieke, blij je  successen en moeilijkheden te lezen...die horen er voor iedereen bij en daarin jezelf verbeteren lijkt me een mooi alternatief voor het pad van alcohol.

ik ken geen schematherapie maar een klik of een alleszins een soort van connectie voelen met je therapeut lijkt me wel een basis om ermee verder te kunnen? Dan snap ik wel je terughoudendheid er tegenover maar mss moet je het ook een echte kans geven en zien waar het je brengt...?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ga  het  zeker  een kans  geven ' ondertussen  blijf ik wel  in contact  met huidige  behandelaar  .

Ja zeker  moeilijkheden  en successen horen  er zeker  bij alleen  als je ze eigenlijk  altijd in verslavings  gedrag weggestopt  hebt  of gedachten  weet je eigenlijk  niet  wat reële  gevoelens gedachten  zijn . 

Dat is te leren  .

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 14-2-2021 om 15:42 zei Quinn:

Damn, ik wou hier niet reageren, maar vooruit. @Lieke7777 een klik met je therapeut is belangrijk, maar soms kost dat ook wat tijd om te ontstaat. Ik ben ooit een therapeut aangevlogen (geen aanrader),aar daarna ging het beter.

Ik ga het proberen maar zal zeker  voor mijzelf  op gaan  komen  mocht  de klik niet  voelbaar  zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Denk je na ruim  een jaar niet  drinken  dat alles wat er mee te maken heeft  wel verdwenen  is uit je huis  ' kwam  ik weekend tijdens  het dweilen onder mijn  bed door nog een sluiting  tegen van een champagne  fles of zoiets  dat ijzeren dingetje en in de douche  kast nog een vodca dop . :lol:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn dat je hebt geleerd  om de trek  uit te zitten ' en niet  gelijk  terug  te vallen  omdat je denkt dat je even  wel wat zal kunnen nemen

 

Het is idd dat het  verdwijnt  ' en het  komt terug  maar wij zijn de baas niet  die alcohol  duivel .. gebruik  de hogere  macht in jezelf  die  helder  is en je hier  door heen  loodst  .. thats the spirit  .:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 speculaasjes. Totaal onnodig. Vanuit onvrede. 

Tis wat ik deed met drinken ook. Nu op deze manier. Wel weer in beweging gekomen. Deed en doet goed.

Opbouw in stapjes maar weer. Kwam al een paar dagen bijna de deur niet uit. Vastgeplakt op mijn werkstoel. Dat.maakt me nukkig en ongezellig en het werk dat ik aflever echt niet beter.

Bewegen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik compenseer  ook met  eten  of te wel snoepen koekjes chocolade .

Moet die knop  ook weer zien te vinden  ... in 6 jaar tijd  20 kg er aan waarvan 11 a 12 na het stoppen  met drinken is.

Als ik dronk at ik vaak enorm slecht  '  vooral als ik weer een paar dagen na een binge stopte was ik de eerste  dagen  te beroerd  om te eten. Tja dan val je wel af . 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb het ook met alles: chips, koekjes, snoep,.. momenteel ‘gun’ ik het mezelf nog, alles beter dan alcohol! Maar dat moet niet blijven duren...ik hoop dat het vanzelf wat beter gaat eens ik mijn leven een nieuwe wending kan geven, meer in tune leef met mezelf...first things first!

Vrijdag dus, van de voorlaatste week van februari, holy Molly, we zijn er bijna!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...