Spring naar bijdragen

Woensdag 20 januari 2021


Smaragd

Aanbevolen berichten

4 minuten geleden zei Bor:

Thnx.

Ik vind het altijd zo wonderlijk hoe snel jij je herpakt @Smaragd. Je gaat gewoon na een dagje weer fluitend naar je werk zo klinkt het. Ik ben al te lamlendig om mezelf de douche in te krijgen. Laat staan dat ik zou moeten werken.

Maar misschien heb ik wel gewoon een griepje (erbij?) Of zo..

Niks wonderlijks aan @Bor Snap wel dat je zo denkt. De hoeveelheden die wij drinken dan zijn ook best gelijkwaardig volgens mij. Misschien niet de periode van niet drinken of wel drinken. Heb maanden niet gedronken. Voor mijn doen was deze binge heel kort.

Heb wel al mijn vangnetten uitgezet en moet plannen hoe ik weer kan/kon gaan werken idd. En dat gaat echt niet vanzelf. Gaat gepaard met angst paniek gevoelens, overgeven(braken van de stress, ontwenning in de ochtend voor mijn dienst) Daar is hulp bij inroepen wel voor nodig. Soms heel vernederend maar ik leer dat steeds meer en meer. Ik bouw af naar het moment dat ik weer moet werken en dat moet idd snel want ik werk bijna fulltime. Ik weet wanneer ik kan bingen en mijzelf kan laten gaan. En ik weet ook dat ik het mijzelf ook aandeed. Want de druk op mij was enorm hoog maar het mag geen excuus zijn. Je weet dat ik het liefst gecontroleerd drink maar is geen optie. Ik wil mijn huis en werk niet kwijt raken. Ik wil mezelf niet kwijt raken. Heb de zorg voor mijn katjes. Had altijd gehoopt dat het met C wel weer goed zou komen, hij was mijn vangnet en soms zelfs mijn wekker als ik vroeg moest opstaan. Ik ben dat kwijt en dat doet verdomd pijn. Zelfs de kwade apps en gesprekken met hem mis ik. 

Ik moet wel, in de pauze net viel ik bijna flauw. Mijn ademhaling slaat soms op hol en daardoor hartkloppingen en ben al zo een hypochonder. Dan denk ik dat ik het aan mijn hart heb en dood neerval. Ja drank helpt daar niet bij.  Dus nee zo wonderlijk makkelijk gaat het niet, was het maar waar.

Wat mij hielp was in een paar dagen afbouwen en heel scherp stellen wanneer ik niet meer mocht drinken. En eten en gewoon vocht, we zijn uitgedroogd door zo een binge, niet zo gek. Daarom probeer te eten en water, bouillon en letterlijk uitzitten, is heel lastig ik weet het. Lieve schat sterkte, deze eerste dag van hondsberoerd voelen is de ergste, de dag erna al iets minder erg. We kennen samen de slagen van die zweep. Misschien wil je hierna wel weer op jouw eigen manier drinken. Dat kan en mag maar hier moet je doorheen, deze dag. Dan kan je weer verder. Ik snap je heel goed. Ja wat drinken nu is helpend voor even, je weet het ook.

Kom op, echt morgen kun je weer douchen en wat zelfzorg uitvoeren. Rot binges ja, herpak je!

Ga verder met werken misschien is dat ook wel mijn redding. Mijn structuur en zingeving. Die heb jij ook, jouw gezin! Kom op :heart:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 minuten geleden zei Bor:

Adrian je haalt craving en dry drink nu door elkaar.

Dat is niet hetzelfde hé..

Het ene is het gevolg van het andere.. Je kunt het niet los van elkaar zien.. Ik lijd daar nog vreselijk onder. Maar goed op 24 maart een afspraak met een psycholoog.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik denk dat sommige mensen wel eens teveel tijd over hebben zodat ze continu aan het navelstaren zijn en bezig zijn met wat ze wel/niet voelen of opmerken aan zichzelf enzovoort. Is niet goed voor een mens. 

Dit bedoel ik niet als aanval, gewoon een gedachte van mij. Blij dat ik werk, zó belangrijk vanwege de structuur van je dag en het feit dat je niet de hele tijd met jezelf bezig hoeft te zijn. En kunt zijn. En dat is véél gezonder dan teveel navelstaren. ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...