Spring naar bijdragen

Mijn verhaal over/ voor mij


Musashi

Aanbevolen berichten

Er is gewoon tijd bij nodig @Vocatus om nieuwe gewoonten te creëren. Je hebt een soort "groef" die rechtstreeks naar de alcohol leidt, waarin je niet moet terechtkomen. (Alsof je met je fietswiel in de tramrails rijdt). Als je die groef niet meer gebruikt groeit hij langzaam dicht. Maar dat kost tijd. Althans dat is mijn metafoor. Don't worry. De tijd gaat vanzelf voorbij. Gewoon drooghouden in de tussentijd en nieuwe gewoonten creëren voor als het kwart voor bier is. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja Idd na de beslissing kan je aan nieuwe groef beginnen...want de oude groef is heel hardnekkig en het duurt wel voor je ‘automatisch’ in de nieuwe groef zit...daar ben ik zeker ook nog niet helemaal want @Vocatus bij mij zijn die gedachten ook absoluut zeker nog niet weg...wel al minder!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

6 minuten geleden zei Musashi:

Nu momenteel vb heb ik het ook @Vocatus. Heb afgesproken met een vriendin om te eten. Daar hoort normaal ALTIJD alcohol bij. Hele dag spookt het door m’n hoofd. Niet aan toegeven dus dat is de opdracht nu!

Ja en wat ik heb geleerd van het boek "de kracht van wilskracht" is dat je wilskracht net als een spier uitgeput kan raken.

 Dus als jij slecht heb geslapen en je moet op wilskracht je bed uit om te werken, daarna op wilskracht met lunch geen gebakje pakken etc etc ,..dan is de kans groter dat je in de avond breekt. Daarom is het slim om a) als je weet dat je in de avond je wilskracht nodig hebt, je dag zo te plannen dat je hem minder nodig hebt , b) dat je probeert zo min mogelijk op wilskracht te leunen, dus een plan maakt waardoor dat gebeurt (vragen aan vriendin geen alcohol in huis te halen bijv)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

mijn ervaring is dat ik het op wilskracht nooit echt lang
volhield om niet te drinken.
Maar wat Musashi de beslissing noemt, was bij mij een
diep ervaren; ik heb meer dan genoeg gedronken, de knop is om.
Dat geeft geen garanties maar wel veel rust.
En wat gedachten ook zeggen, daar ben ik zelf bij om ze wel of
niet serieus te nemen. We hebben 10duizenden gedachtes per dag,
stel dat je die allemaal serieus zou nemen? Nee hoor, veel te lui voor,
ik kies welke mij voeden en welke niet. Drank nooit dus.
Met eten vind ik het een stuk lastiger, want eten moet, en emo eten mag
soms wel en soms niet. Er is altijd keus.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Musashi:

Nu momenteel vb heb ik het ook @Vocatus. Heb afgesproken met een vriendin om te eten. Daar hoort normaal ALTIJD alcohol bij. Hele dag spookt het door m’n hoofd. Niet aan toegeven dus dat is de opdracht nu!

 Nu al vastleggen dat je niet gaat drinken. Aankondigen aan vriendin, op dagpact, enz. Desnoods met de auto erheen :) alles zo organiseren dat het lastig wordt om van gedachten te veranderen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En die wordt sterker en sterker naarmate je jezelf observeert en merkt dat de craving nooit lang duurt. Je prikt er doorheen. Je ziet dat je sterker bent als je wilt.

Ik was eens bij een hypnose optreden. De hypnotiseur vroeg de zaal de handen/vingers in elkaar te vouwen en als hij tot 3 telde kreeg je je handen niet meer uit elkaar. En inderdaad ik kreeg tot mijn verbazing mn handen niet meer uit elkaar. Totdat ik tegen mezelf zei "wat nou $&@#£¥!!" en toen kreeg ik mn handen natuurlijk wel degelijk uit elkaar.

Zo is het met alcohol ook. Het is iets in je hoofd.

 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja Idd hypnose...doordat ik de laatste tijd veel lees/ bezig ben met gedachten/ overtuigingen/ denkpatronen vs vrije wil/ ware zelf/... passeert die hypnose ook wel eens...het is iets mafs maar hangt er Idd wel heel erg mee samen...een vastgeroest denkpatroon (de groef) is dan eigenlijk een soort hypnose waar je je (meestal)  niet van bewust bent...dat doorprikken, zoals je zegt! 
ps @bumperjim best de dagdraad niet meer lezen (wat je nu wss net wel gaat doen hahaha). Wil al bijna vragen of je in mijn plaats wil gaan!?

bewerkt door Musashi
Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei bumperjim:

aar ik mag zonder dwingende reden mijn straal van 10 km niet uit :(

Mijn baas haalt ‘werk’ als essentiële reden aan voor buitenlandse  verplaatsing! Maar ja bij ons zijn de regels natuurlijk nog wel een pak soepeler als bij jullie me dunkt, en ze staan weer op het punt weer te versoepelen, door druk vd bevolking terwijl de cijfers nog megaslecht zijn...ik vind dat toch dom dom dom, nu bestaat de kans dat al die inspanningen voor niks zijn geweest...nu ineens willen ze luisteren naar het gepeupel komaan seg...!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou ja mijn baas pendelt heel vaak heen en weer van hier naar zijn familie in Antwerpen, dat kan kennelijk wel of niemand controleert hem? :mellow: En hij hoest voortdurend alsof hij zn laatste adem gaat uitblazen. OK hij is astmatisch maar rustgevend is het allemaal niet. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja als je er over nadenkt is het eigenlijk heel absurd hè...voor mij is jet eigenlijk duidelijk dat ik eigenlijk niet wil gaan...en toch is er een (een paar/ verschillende/ veel/ alle€ parlementariërs in mijn hoofd die zich verplicht voelen...dat het dan anders niet moeilijk is dat iik uit de groep val, dat dat dan mijn schuld is (hoewel het team (en baas) me het afgelopen jaar een mes id rug heeft gestoken...maar dat het dus aan mij is om het zo goed te maken...maar het goed maken hoeft voor mij eigenlijk helemaal niet, zou vooral de baas en het team gerust stellen denk ik, hun geweten sussen...voor mij voelt het aan als faken, wat ik vroeger constant deed maar nu niet meer wil, maar mss moet ik dat wel (om te overleven)?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mmm ja @Etty ja veel leren! Als ik dat kan doorstaan (zonder drank sociaal zijn met mensen die me niet liggen) dan denk ik dat ik de wereld aan kan...dus in dat opzicht kan het zeker een opsteker zijn...maar als ik het niet kan of het is moeilijk dan zijn 5 dagen in een ander land wel ontzettend lang...

en ja dat goedmaken...eigenlijk vind ik dus niet dat dat van mij moet komen...integendeel, het zou hen sieren moest het van hen komen, maar ja dat gaat niet gebeuren denk ik...en dan voelt het eigenlijk ook weer aan zoals een situatie met mijn vader: wij moeten schuld erkennen hoewel we niets fouts deden, me klein maken, laten vernederen, me inpassen in een groep, geen koppen boven het maaiveld uitsteken, gewoon ja knikken en meedoen...wil ik dus eigenlijk niet (meer) maar voelt als noodzakelijk ‘voor de groepssfeer’ (die anderen oh zo belangrijk vinden maar die me eigenlijk worst kan wezen)...

ik vind het niet erg dat het zo is als het is maar wil het ook niet erger maken denk ik...maar ja ook wel het gevoel dat het van twee kanten mag komen en niet enkel mijn inspanning hoeft te zijn...

bewerkt door Musashi
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goh het uit zich zowel professioneel (vb weerstand bieden om mee te werken aan projecten onder mijn verantwoordelijkheid) als privé (vb niet reageren op mijn Posts op de groepschat maar over elkaar heen duiken met medeleven bij berichten van anderen)

ik zegt het, voor mij hoeft dat niet te veranderen, heb me er al bij neergelegd...maar doordat het zo’n hechte groep is voel ik druk om me ‘aan te passen’, mee te doen met een soort happy flappy gedoe waar ik me niet in thuis voel...

Wat ik van hen verwacht? Excuses eigenlijk, inzicht in de situatie ipv enkel maar hun eigen gezichtspunt koppig te behouden, medeleven, begrip,erkenning,...

grappig eigenlijk nu ik het zo schrijf, is dit eigenlijk wat ik van mijn verwekker verwacht(te). Oh boy eigenlijk helemaal niet grappig, wel confronterend, wtf is dat eigenlijk allemaal voor projectie? 

bewerkt door Musashi
Eigenlijk is precies wel een stopwoordje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

25 minuten geleden zei Etty:

Wat je zegt: niet samenwerken, je negeren in de groepschat, als je dat werkelijk juist observeert, waarom zou je je daar bij neerleggen? Dat is toch verschrikkelijk? Wat zou je mij daarin adviseren? 

 

Tja als je het zo zegt...wellicht niet...want ik moet nu ineens weer huilen...

 

8 minuten geleden zei Etty:

Hebben zij er enige notie van hoe jij dit ervaart? 

Nee denk ik niet...masker kan niet af...

...rest lees ik straks verder...nu moet masker op...ah werk... 

dank je @Etty!! Om me er goed van bewust te maken dat het allemaal meer inhoudt dan ja/nee te zeggen op de trip!

bewerkt door Musashi
Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Musashi:

voor mij hoeft dat niet te veranderen, heb me er al bij neergelegd...maar doordat het zo’n hechte groep is voel ik druk om me ‘aan te passen’, mee te doen met een soort happy flappy gedoe waar ik me niet in thuis voel...

wat vreselijk eenzaam klinkt dit Musashi
mijn zoon zei ooit van hem buitensluitende kinderen dat hem dat veel meer pijn deed dan al het pesten bij elkaar

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pff het spookt gewoon allemaal wat door mijn hoofd...ben gespannen erdoor...weet het allemaal gewoon niet...lijstjes ben ik niet goed in...mijn moeder adviseerde/t dat ook altijd...

professioneel voel ik me precies altijd echt verplicht/ moet ik gewoon altijd heel hard mijn best voor doen/ voor alles was dat belangrijk...

wat heeft het me gebracht?

ik weet het allemaal echt niet, hoe het moet. ik weet het wel want ik doe het. Maar ik kan of wil het niet (meer)

ik weet het allemaal echt niet...

 

bewerkt door Musashi
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja maar

moet een groep collega's persé hecht zijn, vrienden zijn? Je zoekt elkaar niet uit. Tis net als familie.

Ik heb een paar vriend-collega's. Maar binnen het sales team heb ik eerlijk gezegd geen vrienden meer. Kan wel goed met iedereen overweg, maar niet meer dan dat. Zolang het functioneert is het toch OK?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...