Spring naar bijdragen

Mijn verhaal over/ voor mij


Musashi

Aanbevolen berichten

Hallo Musashi,

Mooie overwegingen vind ik, jezelf onder de loep nemen. Ik herken ook vooral jouw twee laatste zinnen, het niet terug vallen in mijn oude gedachten wereld wat dan uitmondde in gedrag. Ik heb mijzelf aangeleerd om met een zekere regelmaat mijn gevoelswereld te onderzoeken vanuit mijn luie stoel. Voelen hoe het voelt daar van binnen. In het begin was er altijd een soort van tweegesprek in mijn hoofd tussen de zichzelf veroordelende, onzekere en wat angstige man. Mijn gesprekspartner was de stem van de man die in alle eerlijkheid goede maatjes wilde worden, met mildheid en acceptatie. Die twee stemmen waren geregeld in conflict met elkaar. Na verloop van tijd is die milde stem met acceptatie  het gaan winnen. Dat heeft er ook toe geleid dat ik anders in het leven ben gaan staan. Ik kan nu wel goede vriendjes met mijzelf zijn, waardoor ik mij ook anders voel en gedraag in contact met anderen. Nu na 5 jaar zit ik nog steeds af en toe in mijn luie stoel en voel hoe het voelt daar van binnen.

Groet, Bert

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 18-3-2021 om 21:01 zei Musashi:

image.png.951db2094d7ae87a29db990a8700bc7f.png

Fijn dit draadje te lezen.. ik ben 1 brok zenuwen sinds zondag, mijn eerste dag zonder. Denk veel over verleden. Angst voor gevoelens. Ik laat ze maar komen en soms zit er een stukje trots gevoel tussen, een stukje ja ik kan dit. Een stukje ik verdien geluk nu. Door ons verleden met een narcistisch iemand is het moeilijk je eigenwaarde te zien. Stukje groei misschien. Ik weet dat drank verstoppen was. Ik wil juist leven. Heb beetje energie gekregen van jouw verhaal hier, voelt goed en positief! Dank! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

“Authenticiteit ontstaat in het contact tussen hoofd, hart en buik en geluk begint op het moment dat ik leer te luisteren naar mijn ziel.”

”Het leven gaat te snel voorbij om vast te blijven zitten in een tweederangsleven. Voordat we het weten is er weer een week van ons leven voorbij. Pas als we diep in de ellende zitten en we de pijn daadwerkelijk voelen zijn we bereid te veranderen. Vanaf nu volg ik mijn hart en laat ik de angst los.”

”We moeten in ons leven blijven bewegen en op zoek gaan naar nieuwe melodieën. Als we stilzitten in onze baan, relatie of welvaart, zijn we mentaal dood en lopen we verloren door ons waardevolle leven. Het uiteindelijke doel van de mens is om te groeien en daarvoor heb je af en toe nieuwe melodieën nodig.”

”Ga voor jezelf uitzoeken waar je passie ligt. Ga iets doen waar je echt gelukkig van wordt en waar je energie van krijgt. Als je je passie nog niet hebt gevonden, blijf dan onvermoeibaar zoeken en luister naar de taal van je ziel. Verzet je tegen een tweederangs leven en heb de moed om je hart en intuïtie te volgen.”

“Nuttig en zinvol bezig zijn, is de vergeten sleutel naar geluk. Het betekent werken aan je eigen footprint op deze wereld.”

”Onthoud dat een brandend verlangen in combinatie met handelen altijd realiteit wordt. Dat hebben alle grote der aarde in de geschiedenis bewezen.”

”Als je achter je levensdoel komt, ontstaat er een diepe rust, een sterk verlangen en energie om dit ook te realiseren.”

“Alles wat leidt tot een hoger welzijn van anderen is de moeite waard.”

”Het gevolg van zonder dromen en zonder ontembare passie door het leven gaan, is dat je bent veroordeeld tot een middelmatig leven. Een mens wordt pas boeiend als er een verlangen of passie om echt iets te bereiken in zijn leven komt en hij daarvoor de strijd aangaat.”

”Alles begint met het maken van de belangrijkste keuze, die je bewust of onbewust kunt maken. Neem je de leiding over je leven en volg je je dromen en passies of besluit je, zoals zovelen, dat anderen je leven bepalen? De anderen zijn: de media, je baas, je partner of dat je precies doet wat sociaal wenselijk is in onze maatschappij.”

Quotes van Hans Peter Roel uit De Vierde Dimensie.

bewerkt door Musashi
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mja en nee, wat mij betreft.

Onvermoeibaar op zoek blijven naar passie klinkt erg rusteloos. Wanneer ben je dan tevreden? Wat is een "tweederangs leven"? Een leven dat niet door miljoenen op instagram gevolgd wordt?

Ik wil niet zeggen dat je geen geluk moet zoeken, ben zelf ook om die reden geëmigreerd. Maar "onvermoeibaar op zoek naar passie" klinkt zo desperaat...

Je kan ook zelf eens wat passie om je heen verspreiden van tijd tot tijd :) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En een tweederangsleven is voor mij een leven waarvan je zelf weet/ voelt dat het beter zou kunnen. Geen anderen bij betrokken, al zeker geen instagram! :-) Maar alles kan altijd beter, dus in die zin houdt het Idd nooit op en is het Idd een zekere rusteloos alhoewel dit dan Idd weer zo negatief klinkt, eerder streven naar...? Maar vooral ook dankbaar voor wat er al wel is!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Onze lieve hond

Bijna 8 jaar geleden mochten we jou verwelkomen. Mijn allereerste huisdier ooit, op aanraden van mijn eerste verslavingstherapeut. 8 jaar onze trouwste vriend, die me leerde hoe echte en onvoorwaardelijke liefde niet in het hoofd zit maar in de buik en in het hart. Je onhebbelijkheden irriteerden me (soms) en net die dingen mis ik nu al het meest. Maar je bent niet weg, voor altijd in mijn hart, dat is wat liefde is en dat blijft. Is het toeval dat ik nu eindelijk ben kunnen stoppen met alcohol? Of was je taak nu eindelijk volbracht? Ik heb geleerd van jou, dat neem ik mee, voor altijd, zo blijven de mooie lessen en herinneringen bij me, het gemis van ergernissen zal slijten, mooie dingen komen in de plaats en zo blijft alleen het allermooiste over, voor altijd in mijn hart en in mijn leven. Dank zij jou wil ik de beste versie van mezelf worden en blijven en jij zal me hier altijd aan blijven herinneren. Love you always, my dear friend, for ever yours. Rust zacht nu, je blijft voor altijd bij ons, we vergeten je nooit!!! :heart::heart::heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 18-3-2021 om 08:21 zei Musashi:

Over angst en dronken waarheid

Nav de gebeurtenissen hier gisteren en eerdere discussies die ik aan mij voorbij liet gaan maar waar ik wel over maalde probeer ik mijn gedachten hierover te bundelen als volgt:

1. Ik heb geen probleem met mensen die hier schrijven als ze gedronken hebben, integendeel, het motiveert mij om dit net niet te doen, een bevestiging dat ik op het goede pad zit.

2. Wat ik wel heel erg vind is dat ‘dronken zijn’ precies een vrijgeleide is voor onacceptabel gedrag: respectloos, geen begrip, onbeleefd, kwetsend tov andere mensen. Ik vind niet dat alcohol een excuus mag zijn om dat te ‘mogen’ doen. Integendeel, ik zou vb zelf express niet hier komen moest ik toch dronken zijn en hiervoor de behoefte voelen op dat moment. Uit bescherming voor mezelf en de ander. Om dezelfde reden heb ik bewust nooit geappt en getelefoneerd wanneer ik dronken was, net omdat ik daar ook veelvuldig het slachtoffer van ben geweest.

3. Dronken waarheid is niet meer waarheid. Het is een (bezopen/ verwrongen/ nep) waarheid, enkel in het hoofd van die dronken persoon maar niet DE waarheid

4. ik heb een reële angst dat zoiets mij hier zou overkomen. Daardoor voelt het hier met momenten echt niet veilig. Als men dronken hier eender welke aanval mag doen, tja zie ik echt geen nut van adb-forum, integendeel dan lijkt alcohol hier de baas!

5. Sowieso ben ik (te) gevoelig voor de mening van anderen maar tegen dronken meningen bestaat geen verweer, argumentatie maw het is zinloos. Ik weet niet wat ik zou doen moest mij dat hier overkomen: boos worden, verdrietig zijn, gekwetst,...het zou voor mij een reële optie zijn om dan weg te vluchten, hier nooit meer te komen.

6. Het kan ook een les zijn voor mijn echte leven, meer bepaald om te leren omgaan met het dronken gedrag (verwijten) van mijn verwekker: beseffen dat de woordenkots niet DE waarheid is maar een dronken (valse) mening die je best negeert, naast je neerlegt, zeker niet aannemen als waar. Het zegt meer over de (verborgen) emoties van de dronken persoon dan over de ontvanger.

7. Wat ik het ergste van al vind is als zo’n dronken verwijten nuchter niet worden bijgestuurd/ overdacht worden nadien, in nuchtere toestand. Dan is een excuus vaak op zijn plaats maar dat die dan niet komt, is vooral een gemiste kans voor de ‘dronkaard’, enige zelfreflectie is op dat moment op zijn plaats. Dat dit niet gebeurt zegt weer meer over de ‘gever’ dan over de ‘ontvanger’. Ik hoef dan dus geen excuses te (ver)wachten want dan stel ik me op als slachtoffer van de dronkaard en eigenlijk is die het dan gewoon niet waard!

ik hoop deze lessen te kunnen meenemen moest ik ooit weer geconfronteerd worden met zo’n dronken verwijten en niet te vervallen in mijn oude gedrag (zelftwijfel, zelfhaat, het is allemaal mijn schuld, ik ben slecht enz. Enz.)

Gelezen  :heart: dankje .

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heel eerlijk en heel raar om te zeggen maar het doet me eigenlijk heel veel deugd om met het verlies bloednuchter om te gaan. Het is rauw, het is intens en zeker moeilijk maar, het zit allemaal niet meer in een waas. Ik kan (duidelijk) emoties lichamelijk voelen en het is ook niet allemaal negatief, verdrietig ja, boos niet echt, maar zeker ook blij en dankbaar om wat we gehad hebben, en nog zullen hebben... en bovenal, gewoon het echte gevoel hebben tout court!
Ik heb ze nog, echte gevoelens! Steeds verborgen geweest onder die zware kop, maar ze zijn er nog wel degelijk! En ik neem me nu voor om er ten allen tijde naar te blijven luisteren, ze niet volcontinu te overstemmen met ‘het betere denkwerk’ (NOT!)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo dat: op Pasen om 11u al heel wat (paaseieren en zaaiwerk) achter de rug, nu vroege lunch/ brunch (met 1ste keer zachtgekookt ganzenei) en nog vanalles kunnen doen!

ipv tegen dit uur (nog volledig brak) mezelf moeten forceren om dan echt, met tegenzin, maar eens in gang te schieten, en te hopen dat het snel avond is om maar snel terug te kunnen liggen...

Love lente, love life!:rose: :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...