Spring naar bijdragen

Johan 54


Johan55

Aanbevolen berichten

  • 3 weeks later...

Hoi @Lieke7777

Ik voel me 100% sterker, fitter, bewuster, meer mens en echter.

Toch de twijfel. Ver weg gestopt, maar er zit een hardnekkig gevoel van onrust in mij. Afgelopen week naar 'verslaafd' gekeken. Toevallig een alcoholiste aan bod. Nu vond ik het destijds een mooi en zeer intensief programma. Voor wie het niet kent in het kort: Familie vraagt om hulp en een interventie. Deze volgt en er wordt een traject aangeboden. Voor corona was er zelfs de mogelijkheid om naar zuid-Afrika te vliegen en daar de detox en aansluitende behandelingen/therapien te volgen. Terug in Nederland vaak nog naar een safehouse en een vervolg/begeleidingstraject. Nu is het wat sober :)  Men krijgt nu een maand in een ontwenningskliniek en daarna een begeleidingstraject heb ik begrepen. Veel van de verslaafden zie je dan ook de fout weer in gaan. Maar waar het mij om ging was wat deze vrouw zei. "Je kan stoppen met alcohol drinken en denken: ik mag nooit meer drinken of ik hoef niet meer te drinken." En dat raakte mij wel. Die nuance heb ik nog nooit gemaakt. Als ik daar over nadenk dan is dit voor mij een eye opener. Want als je dit kunt en je beantwoord de vraag die in deze stelling is verborgen - waarom MOET je drinken - dan kan je daar aan werken. Ik heb wel wat redenen om mezelf een leven lang te verdoven. Al kan ik nu redelijk nuchter wel beoordelen en beredeneren wat voor mij echt belangrijk is. En wil ik dit persé veranderen of is het noodzakelijk. Kan ik er mee leven zonder te drinken of moet ik er iets mee doen om de onrust en dan hopelijk ook de neiging te verdoven, weg te nemen. Daar zit ik nu. Dus nog wel wat werk aan de winkel.  Wat in hetzelfde programma werd genoemd was de verandering van gedrag en de invloed van tientallen jaren drinken of andere drug op de hersenen. Daar ga ik mij nog wat meer in verdiepen. Ik lees nog met regelmaat op het forum, maar merk ook dat het soms een negatieve invloed heeft op mijn stemming. Dat komt natuurlijk omdat ik dan geconfronteerd word met mijn eigen *

Dus ik doe nog steeds dag voor dag, geniet van het weer en doe wat (zelf)onderzoek om hopelijk de rust te vinden.

 

Verder met jou @Lieke7777 :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Voor mij is dat ook een realisatie geweest: ik WIL niet meer drinken ipv ik MAG niet meer drinken...want iets dat niet MAG wordt sowieso weer aantrekkelijker en dan is het maar weer wachten tot de volgende keer de gedachte opkomt: waarom zou ik niet meer mogen, ik beslis zelf dus doe het toch. Voor mij is uitgaan van ik WIL niet meer drinken, zoveel krachtiger en het heeft dan ook geen ‘belemmerend’ gevoel of geen beperking die ik mezelf opdring. Alleen een verrijking dan. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb laatst ook een aflevering van een alcoholist gezien (weet niet meer welke)....dat was een smalle getatoeëerde man leek een hagenees ofzo.die ging heel gemakkelijk mee en alles ging goed en gemakkelijk en en en.....

Toen begon ik me al een beetje te ergeren.

daarna kwam hij uit de kliniek en zolang het programma duurde was alles goed.toen het programma was afgelopen kwam de tekst dat het niet gelukt was.

ik was erg kwaad op hem snap nog altijd niet waarom.maar de volgende paar dagen heb ik harder moeten vechten tegen de zucht.

bijna 100 dagen Johan! Ik heb wel iets met die overbrugging haha 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 2-4-2021 om 09:24 zei Sjir:

ik was erg kwaad op hem snap nog altijd niet waarom.maar de volgende paar dagen heb ik harder moeten vechten tegen de zucht.

 

@Sjirja beetje naar om te ervaren dat er hele kleine of irrelevante zaken je zomaar kunnen laten strijden.  Ik voel me wel zo veel beter! Ik voel gewoon dat ik nuchter ben. Lach meer, megaveel uithoudingsvermogen in plaats van op de bank hangen. En een hele duidelijke en heldere kijk op het leven. Soms confronterend omdat er toch een hoop kapot is gegaan. Maar ook daar leer ik steeds beter mee om te gaan. Kortom; niet drinken geeft mij zoveel dat het tóch drinken niet logisch is. Ik had het laatst al over de onrust in mij. Die voel ik nog steeds. Ik ga van de week naar de huisarts. In eerste instantie om bloed te prikken, maar ook de alcoholstop en de mentale gesteldheid te bespreken.  Het positieve overheerst, maar wellicht toch nog wat ondersteuning nodig van een therapeut. Voorlopig  0% alcohol in mijn lichaam :lol:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hier ook positieve overheersing,soms prikt er iets maar de speld is niet scherp genoeg om erdoorheen te komen.goed dat je even een andere kijk inschakelt heb ik ook gedaan daar haal ik een paar positieve woorden uit en ga weer verder.fijne pasen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

100 dagen! Dat was op het randje !

Gisteren onvoorstelbaar goed nieuws gekregen. Zo goed dat we geen zin hadden om te koken maar wat lieten bezorgen. En in deze feeststemming riep ik vrolijk: dat is een glas champagne waard ! Direct ook alle seinen in mijn hoofd op rood !! WAT ga jij doen??? De champagne stond niet koud en wijn wilde ik niet. Het liep dus met een sisser af. En nu wel weer om 3 uur wakker. Ik merk dat als er wat speelt , positief of negatief ik niet door kan slapen.

Maar allez, zoals de zuiderburen zeggen. Het is een 0 gebleven en daar ben ik weer heel blij mee. Nu nog even een paar uurtjes slapen. 

Sterkte allemaal!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Thx voor de reacties. 

Op april dry een goede discussie waar ik wel getriggerd werd. 

Ik begon op mijn 13e met drinken en blowen.

Ik was ook heel gevoelig toen. Drank en drugs maakte het draagzaam. En dat komt zonder drank allemaal los. Ik leef dan ook veel in het nu. Een beetje lastig te omschrijven. Terugkijken naar vroeger was en is heel pijnlijk. Maar ik ben nu wel zover dat ik deels kan accepteren en deels kan negeren. Mijn dagelijkse dosis wijn en de doorzuipsessies waren mijn schild. Nu ik verder kom en ouder ben geworden lijkt het of ik het beter kan loslaten. Dat maakt het nog steeds moeilijk want ik kan en wil veel dingen niet veranderen. 

Waar ik ook moeite mee heb is de toekomst. Soms lijkt het zinloos en de huidige crisis helpt daar ook aan mee. Dus in het nu leven is voorlopig veilig. Er gebeuren ook veel dingen die van grote invloed zijn op mijn leven. Positief, wat het niet altijd makkelijker maakt. 

Misschien mis ik een doel en leef ik daarom alleen vandaag. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als iemand die zelf geen zware 'bagage' heeft van zaken die tijdens mijn jeugd speelden, is het waarschijnlijk zo goed als onmogelijk om te weten hoe het voelt als je dat wel hebt, én je het nog niet helemaal kunt 'loslaten'. Maakt het wel extra knap en sterk van jou dat je het nu zonder drank kunt volhouden trouwens. Ik heb geen enkel excuus behalve blijkbaar mijn karakter ;). Het stukje zinloos begrijp ik wel overigens, dat gevoel is me wel vaker bekropen, gek genoeg wordt het langzaam eerder minder dan meer, zelfs in de corona-ellende. Niet dat ik niet uitkijk naar weer eens wat afleiding hoor, mennnnn! Maar het is alsof heel veel me niet meer echt raakt ofzo, kleinere wereld en als het met de mensen daarin goed gaat dan is het wel ok. Grappig eigenlijk, het leven in het nu (net als jouw 'vandaag geen drank', kan voor anderen nou juist een doel zijn. Ik vind deze quote erg mooi, van meneer Thoreau zo'n 150 jaar geleden: “You must live in the present, launch yourself on every wave, find your eternity in each moment. Fools stand on their island of opportunities and look toward another land. There is no other land; there is no other life but this.” Island of opportunities... misschien zijn dat voor jou de positieve dingen die er in je leven gebeuren momenteel, ik hoop dat je toch de 'jippie' knop gaat kunnen vinden. x

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...