Spring naar bijdragen

Johan 54


Johan55

Aanbevolen berichten

16 uur geleden zei Musashi:

En als je water beu bent is er nog altijd musashi’s grote drankinspiratie! :D

Haha ja misschien ooit, als ik de energie kan vinden dergelijke mixen te maken lol. Hoe is het daar in het zuiden? 

Ben vandaag weer wat mentaal aan het opkrabbelen. Even een dipje wegwerken. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ondertussen heb ik mijn dipdagen gehad. 3 of 4 dagen echt wel een bijna depri en neerslachtig gevoel gehad. Touwtrekken naar wel en niet drinken. Nou, ik drink niet. Ik wil die zooi niet meer. Als ik zie, voel en lees wat het allemaal met je doet, wat het heeft gedaan in al die 10 tallen jaren dat ik wel heb gedronken is de enige weg een alcoholvrije.  De schade en onherstelbare rotzooi die ik heb achtergelaten is 100% motivatie om niet meer te drinken. Ik ben inmiddels 3 à 4 kilo aan gewicht verloren. Ik voel me fysiek sterker en mentaal veel beter dan ooit. Ik kan nu ook zien wat er aan negatieve en remmende gevoelens waren. En dan de andere kant: een stemmetje zegt dat het wel meeviel. Alhoewel die stem steeds zachter klinkt en steeds minder vaak.  Die +/- halve fles wijn per dag. Maar ik negeer dan de lijst van de extra biertjes omdat het warm was, de hele fles wijn omdat ik toch vrij was, de scheut wodka in de jus, het knockout drinken als ik alleen was. Ik noem het nog maar een keer op om mijzelf te wijzen op de belachelijke drang naar die verdoving, het gevoel van     ' wat kan mij het schelen' of ' ik kan het wel aan'  Hoe anders is het nu ik nuchter en zonder wazig gevoel opsta. Slaap is echt uitrusten.  Wakker zijn is leven zonder het altijd onder invloed zijn. Dus vandaag weer een dag zonder drank. We gaan een zonnig en lenteachtig weekend tegemoet. Dat wordt lekker naar buiten in de bossen, wat werk in de tuin en misschien zelfs een rondje in de cabrio. Je ziet. Van dip naar high. Alles is mogelijk. 

Iedereen veel sterkte en geniet van je dag :sun:

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zojuist zei Nel40:

Bof kont, ik durf echt niet. 

Wat betreft het niet slapen doe ik gezellig met jullie mee... het helpt nog wel eens om op een andere plaats even verder te tukken, maar mijn hoofd trapt daar niet lang in. Morgen ga ik maar eens een flink stuk fietsen. Helpt misschien om goed moe te worden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Daar heb je een punt... hoe het gaat, ik vraag me veel dingen af. Oa hoe het toch kan dat alcohol zo'n rode draad in iemands leven is. Mijn vader dronk, ik dronk en als ik niet dronk dan kwam ik altijd wel iemand tegen die wel dronk, waardoor (want het mes snijd meestal aan de verkeerde kant) zelf ook weer ging drinken. En vooral veel drinken. Partners in crime (zowel vrienden als vriendinnen) Ik plak straks op mijn jas dat ze alleen tegen me mogen praten als ze niet drinken, behalve thee en ok sapjes mag ook.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...