Spring naar bijdragen

Johan 54


Johan55

Aanbevolen berichten

54 minuten geleden zei Johan54:
  3 uur geleden zei Johan54:

@ikkanhetheb het vast al gevraagd maar ben het even kwijt. Wat zegt de ha van die hartslag rn klachten?

Niet veel heeft me alleen een verwijzing gegeven.

Ah ik zag het op een ander draadje. Even in spanning afwachten dus. Ik vraag me wel af of je nu elke dag je hartslag meet? Is dat noodzakelijk of kan je dat ook niet doen? Dan heb je misschien wat meer rust. Dat hij te hoog is weet je toch al. s maar een idee hoor. Sterkte met het wachten.  @ikkanhet

Ik meet die juist omdat ik mijn hartslag zo ontzettend hard voel van kop tot teen. Als ik het niet voel meet ik ook niet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou dag 15:  ging weer prima. Ik voel me gewoon beter. Veel gedaan vandaag en zelfs nu nog wat aan het verslepen. Ook een groot voordeel wat al eerder genoemd is. Ik kon gewoon in de auto stappen vanavond. Voelt als vrijheid. Gewoon te gek voor woorden. Normaliter kon ik 's avonds nooit rijden....

Ik ga nog even verder en dan bankhangen. Sterkte allemaal en drink vandaag in ieder geval niet ! 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Thx  Cleo. Hoop bij jou ook. Het gekke was ook dat ik vanmiddag rond een uur of 4 honger kreeg. Ik dacht nog, normaliter zou ik een zak pinda's en een glas wijn of port nemen zodat ik het red tot avondeten.  Nu nam ik wat fruit, water en een kop koffie. Ben er gewoon blij om. 

Nu weer door :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Afgelopen nacht goed geslapen, maar ben nu weer moe en ik heb het idee dat het vannacht weer een paar uurtjes slapen gaan worden. Twijfel om een diazepam in te nemen. een 1/2 misschien dan slaap ik tenminste door. Ik word een beetje simpel van het  op de bank zitten om 4 uur s ochtends...

truste allemaal. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Succes  ' waarom probeer je het niet met wat  natuurlijks  valeriaan  ?  Ben zelf niet zweverig  hoor  hahaha  ..  je lichaam  moet echt  zelf  weer  de natuurlijke  balans  vinden van slapen ipv de alcohol slaap . Gekke  is dat ik juist met alcohol  veel korter  sliep maar  ging  ik  ook vroeger naar bed met een kegel .  Vaak als ik vrij was stond  ik dan  weer  op om weer  alcohol te nemen om verder te slapen  .

Link naar opmerking
Deel via andere websites

6 minuten geleden zei Johan54:

Mm valeriaan? In thee ofzo of smeer je dat op je brood? :lol::lol:

Maar wel een goed idee om een alternatief te zoeken. Thx 

Valeriaan  heb je in theevorm  koop  je  bij de supermarkt   slaap thee van pickwick  .. of bij  kruitvat  kan je het in tabletjes kopen eigen  huismerk  .

Hmm valeriaan  op brood  ' tis weer eens wat anders  dan kaas hahaha  .

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja  ik ben ook benieuwd @Lieke7777 Helaas vandaag geen tijd gehad, of domweg vergeten en daarna geen tijd. Had gisteren wel een halve diazepam genomen en wat bleek? Wakker om 4 uur :angry: Wel met het verschil dat ik te moe was om op te staan en dus een paar uur min of meer half wakker heb liggen draaien. Voelde me wel beter toen ik uiteindelijk op moest staan, maar het is natuurlijk geen oplossing. Dus morgen naar het kruidvat! 

Verder gaat het me redelijk af. Ik lees veel en krijg meer en meer het gevoel dat drinken eigenlijk een no go is. Niet omdat ik er ziek van werd, want ik hield me redelijk aan een halve fles wijn per dag. Het is meer een gemoedstoestand die ik langzamerhand voel. Waarom zou ik drinken met alle negatieve gevolgen die hieraan vast zitten. Is het om mijn vreselijke situatie weg te drinken, is het om mijn verleden te vergeten ? Nee. Mijn situatie is meer dan goed. Veel mensen zouden willen ruilen. En mijn verleden kan ik niet vergeten. Het hoort bij mij. Net zogoed als mijn persoonlijkheid. Drank brengt wat dat betreft niets. Het maakt me eerder lui en depressief. Een logische reden is er dus niet. Zeker kan een glas wijn of een biertje heerlijk smaken, maar de alcohol maakt het tot een drug. 

Dat dus. Januari zit er voor mijn gevoel al bijna op. Ik besluit elke ochtend om vandaag niets te drinken. Februari komt in zicht en zoals ik er nu over denk gaat ook daar geen alcohol gedronken worden. 

Sterkte allemaal !

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De theorie lijkt op die van Holy Withaker:

’alcoholist’ bestaat niet, het is een term die mensen op je willen plakken om hun eigen drankgebruik te vergoelijken, zoiets van ‘zo erg is het met mij nog niet gesteld’ en hup drink er dan nog maar eentje. De boosdoener is de alcohol zelf en niet de mens die m drinkt, alcohol heeft nu eenmaal dat verslavende effect van een harddrugs maar is in onze maatschappij de norm.

je bent dus niet voor eeuwig een alcoholist omdat je beslist niet (meer) te drinken, je bent een niet-drinker.

dit idee helpt me wel om het niet meer drinken als iets positiefs te zien en niet ‘dat je het niet meer mag of kan doen en dat je er iets ontnomen wordt’

wat je er dan precies bij wint hoop ik in de komende tijd nog wel meer te gaan ervaren want dat gebeurt klaarblijkelijk toch niet meteen...?

Veel sterkte vandaag!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben het daar absoluut niet mee eens.
Houd ook niet van de sticker alcoholist.
Maar zie alcohol als iets neutraals, net als suiker.
De meeste mensen kunnen er mee omgaan, anderen,
zoals ik, die mateloos zijn niet. Ik kan prima zonder,
maar eenmaal in de ban van, heb ik geen goede rem.
Dat kan met genen te maken hebben, met aanleg, who cares,
maar ik ben en blijf verantwoordelijk hoe ik met alcohol omga.
En omdat mijn leven giga is verbeterd zònder, houd ik het maar zo.
Misschien zelfs dat ik mijn leven nu ongelofelijk meer waardeer, juist omdat ik er lange tijd
aan verslaafd ben geweest? Met eten en suikers worstel ik wel nog steeds.
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...