Spring naar bijdragen

Maandag 28 december


ikkanhet

Aanbevolen berichten

Lieve forummers, hoop dat alles okay gaat hier. Kom ongelezen binnen.

Hier een zeer verdrietige dubbele tijd. Ik heb gisteren mijn ex dood aangetroffen in bed nadat ik niets meer van hem vernam. Hij zou eerste kerstdag komen eten, vaag afgesproken. Ik dacht laat ook maar, maak er zelf wel wat van, je bent niet voor niets mijn ex geworden. Toch zat het mij niet lekker en ben gisteren gaan kijken bij zijn huis. Ik vetrouwde het niet en heb politie gebeld. Een verschrikkelijk tafereel. Wij kenden elkaar langer dan 30 jaar. Samen met wat anderen zijn wij bezig de uitvaart te regelen. Drinkend had ik dit niet gekund of heel slecht gekund. Wat ben ik blij dat ik dit nuchter kan aangaan. Het is veel wb emoties en dubbele gevoelens maar ik ga het wel nuchter aan. Daar heb ik en de mensen om mij heen recht op. Krijg ook heel veel steun van vrienden, familie, collega's, forummers en ex-forummers, doet mij goed Vandaag ook gewoon weer antabuse ingenomen volgens afspraak.

Wilde dit even laten weten om mijn hart te luchten en dat ik minder aanwezig ben. Probeer wel contact te behouden door te lezen en toch regelmatig te kijken op het forum. Wil scherp/alert blijven.

Sterkte voor degenen die het ook kunnen gebruiken :rose:

bewerkt door Smaragd
toevoeging
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Iedereen heel erg bedankt voor het sterkte etc wensen. Doet mij echt heel erg goed. Wat enorm steunend!

Zoveel geregeld, beslissingen mogen/moeten nemen. Echt hele lastige beslissingen. Met oog op wat mijn ex had gewild en wat andere naasten willen of gewild zouden hebben. Ik wist wat hij wilde en niet wilde. Soms gedwongen zich zo opgesteld door de omstandigheden daardoor ook weer een schreeuw dat hij het opgelost wilde hebben. Dat bepaalde zaken/dingen niet tijdens het leven opgelost konden worden maar nu deels wel neem ik voor mijn rekening, ik hoop dat het wat verzachting bij hem en anderen zal gaan brengen(mocht hij dat nog mee krijgen, wat ik wel voel). Hij kan niet meer spreken, ik ben nu zijn spreekbuis en voer dingen uit zover als mogelijk hij dat ook zo gewild zou hebben. Kende hem door en door, ja ik was 16 toen wij verkering kregen. Was de gelukkigste jongen op aarde. Wij hebben samen veel mee gemaakt. Hele mooie dingen en hele verdrietige dingen.

1 blik, oogopslag en wij wisten van elkaar wat wij bedoelden, zonder woorden. Dat ga ik heel erg missen.

Meest rakend nu achteraf is dat ik van zijn behandelaar/psychologe iets te horen heb gekregen gisteren dat hij na onze breuk, het niet meer samen wonen zich wel heel erg veel zorgen om mij heeft gemaakt, was 1 van zijn grootste zorgen vertelde ze mij(nooit echt zo gerealiseerd). Zeker de eerste maanden dat wij niet meer bij elkaar woonden. Hij was bang dat ik mijzelf zou dood drinken en het niet goed zou gaan met mij. Terecht dat hij zo dacht want heeft heel wat met mij daarin meegemaakt. In het begin was dat ook wel zo, wilde verdoven en niet voelen. Drank/bier was daarin perfect maar zo vertroebelend en heel gevaarlijk dan. Je kunt niets echt verwerken, hooguit verdoezelen en weg stoppen. Ik  kon haar met trots vertellen dat ik al een paar maanden niet meer had gedronken. Zij wist dat natuurlijk al, had zij gehoord van mijn ex. Hij was zo trots en gerust gesteld vertelde ze mij. Hij had haar wel gezegd dat mocht hij niet meer leven, zij mij dat wel moest vertellen. Daarin voorvoelde hij zijn dood ook denk ik. We zagen elkaar wel regelmatig weer, contact was de laatste maanden ook weer veel beter. Wij konden niet zonder en niet met elkaar eigenlijk. Heel dubbel.

Laatste ontmoeting 2 weken geleden toen hij bij mij at, heeft hij mij ook gezegd dat hij trots op mij was. Nu achteraf geeft mij dat steun en rust, kalmte en bezinning. Maar wat ga ik hem missen dat ik hem nooit meer zie. Echt die gedachte kan mij gek maken. De enige manier waarop ik dit aankan en ondergaan is door niet meer te gaan drinken. Dat is een feit en zekerheid en ben blij dat ik dit al een paar maanden geleden heb ingezet. Ook met heel veel dank naar jullie toe door de jaren heen. Wat was ik eigenwijs en soms echt heel vervelend. Realiseer mij dat steeds meer en meer. Dat was/is mijn proces. Net zoals een ieder hier zijn/haar proces heeft. 

In het nieuwe jaar zal de crematie plaats vinden, het laatste afscheid van hem en ik ga door, nuchter dan kan ik ook echt doorgaan.
 

Ik wens een ieder hier een hele fijne jaarwisseling toe en het allerbeste toe voor/in het nieuwe jaar. Dat alles mag of kan gaan zoals je het wil laten gaan. Ook voor de beginners hier of forummers die terugvallen terwijl ze dat niet willen. Blijf hoop en daarnaast een plan behouden, mij heeft dat er wel uitgetrokken en heel belangrijk voor mij dan, blijf in contact, hoe naar je je ook voelt en hoe vaak het ook mislukt. Blijf opstaan, vallen mag zolang je maar wel blijft opstaan. Ik dacht dat het mij nooit zou lukken, het kan echt wel, kijk naar mij.

Sorry voor het lange verhaal maar moest het kwijt.

Daarnaast ook veel sterkte voor degenen die het kunnen gebruiken, het kunnen hele lastige eenzame dagen zijn, in met de strijd die je voert of situatie waar je inzit:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zit met tranen in mijn ogen jouw bericht te lezen Smaragd. 
Zo verdrietig allemaal. 
Maar ook zo fijn dat jullie toch weer samen konden eten, elkaar toch weer begrepen. 
Het 'houden van'  was veranderd, maar nooit verdwenen. 
En dat zal ook niet verdwijnen... 
Nogmaals sterkte jongen. 
Wat mooi dat jij zijn wensen kunt en mag verwoorden nu. 

SK Roses - Avalanche  roos - SK Roses

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik lees ook hier met kippevel  jouw verhaal  ' wat klink je sterk wat klink je dapper .. wat een gemis voor je ' het  was niet niks de relatie  die niet  meer samen kon maar houden  van bleef .. 

Sterkte  en wat je als advies  geeft  blijf in contact   .  Geld  ook nog steeds  voor  jou   fijn dat je hier  je verhaal  kwijt kan ook.

Xxx 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...