Spring naar bijdragen

maandag 7 december


ikkanhet

Aanbevolen berichten

Ik weet niet hoe ik van jullie af moet komen, het is een soort verslaving. Ik heb genoeg van het forum en wil ermee stoppen maar dan ga ik toch weer lezen en ben ik bang dat ik iets mis als ik niet alle dagdraden helemaal doorlees. Veel mensen hier gaan me aan het hart en ik lees graag hoe het ze vergaat maar ik krijg er allerlei ergernissen bij kado. Dan lees ik van alles wat in mijn ogen flauwekul is en ga ik in mijn hoofd snedige reacties formuleren enzo, vreselijk vermoeiend. Ik heb geprobeerd er lessen uit te leren: niet mee bemoeien, loslaten, iedereen is anders, wat mij stoort zegt iets over mezelf enz. Ik heb een serieuze haatliefde verhouding opgebouwd met het forum, wat nu?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, in mijn geval klopt dat wel, @Amalia. Ik heb helemaal geen baan en aan echte sociale contacten heb ik niet veel behoefte. Maar dit forum geeft toch
een soort verbinding. Klinkt voor een ander misschien zielig, maar voor mij gaat dit wel goed zo.
Het is niet zo dat ik in het dagelijks leven mensen uit de weg ga. Mag graag een babbeltje maken met jan en alleman die ik dagelijks onderweg tegenkom
tijdens hondenrondjes, boodschappen doen, buren etc. Maar sociale contacten die een soort van verplichting geven van 'op bezoek moeten' vind ik
niet prettig en heb ik ook nauwelijks. Sociaal gestoord, is me verteld. En daar voel ik me prettig bij zoals het nu gaat.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

goeiemorgen frummers
ik denk dat mijn forumpauze ook wel lang genoeg heeft geduurd.
De verslaving an sich had ik al lang geaccepteerd
maar alleen lezen voelt ook een beetje als voyeurtje spelen.
En ik realiseerde me net dat ik helemaal nergens mijn
schandalig uitslapen kon melden dan hier. Niet dat het jullie interessert
hoe laat ik ga slapen en opstaan, maar toch. Het blijft delen, en dus ook helen (Rudy☺)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Yana:

Ik vraag me af hoeveel mensen hier niet meer schrijven maar nog wel meelezen.

Ik heb de laatste tijd niet alles meer gelezen en minder geschreven dan ik vroeger wel deed. Maar het blijft wel een boeiend forum waar ik nog steeds veel van leer. Ook als ik me erger leer ik daar van.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

13 minuten geleden zei Yana:

Ik hoor Jopie vaak zeggen: "wat je ergert zegt iets over jezelf". Bedoel je dat? En wil je misschien een voorbeeld geven van wat je daarvan leert, want ik snap daar niet veel van.

Er schrijven hier mensen die best wel veel meegemaakt hebben. Dat op zich is al leerzaam. Maar het is ook weer niet zo'n grote gemeenschap, dus blijft het behapbaar. Dat mensen elkaar afkatten heb je op elk forum en ook in de echte wereld en hier op dit forum komt dat in golven en golfjes terug. Ik realiseer me dan dat ik daar op verschillende manieren op kan reageren en merk ook op dat anderen er op verschillende manier op reageren. Ik probeer die reacties van mezelf en van anderen te analyseren. Een concreet voorbeeld geef ik maar niet want dat wordt al gauw persoonlijk opgevat.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat was dan overigens weer niet iets waar ik me aan erger, hoor.

Wel bijvoorbeeld als mensen met (soms herhaald) trompetgeschal aankondigen dat ze weg gaan. Maar dat heb ik jou geloof ik nooit zien doen.

bewerkt door Bob
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...