Spring naar bijdragen

1 week nuchter


Tiswa

Aanbevolen berichten

5 uur geleden zei Tiswa:

Dankjewel Yana, lief van je. :rose:

Na alle mislukte pogingen om te minderen voelt dit als de enige juiste keuze. Ik heb er ook een heel ander gevoel bij dan alle voorgaande pogingen. Maar ik besef dat ik er nog lang niet ben en soms is t best zwaar. Vanaf 30 september tot nu heb ik meer gehuild dan ik normaal in 5 jaar tijd doe. Maar zelfs dat voelt ergens ook wel goed. 

Je bent "er" nooit, stoppen is een proces. En ja kennismaken met emoties ;) Sterkte!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dankjewel Bumperjim, ik zal t zo nu en dan nodig hebben. En ja die emoties..tiswa. Wanneer ze me te veel worden kijk ik soms of ik wat heb geleerd van Eckhart tolle en Jan Geurtz.:D Ook rotgevoelens even durven voelen maakt dat ze vaak al vanzelf afnemen heb ik sinds kort mogen ondervinden. Heel bijzonder vind ik dat.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

46 minuten geleden zei Tiswa:

(...) En ja die emoties..tiswa. Wanneer ze me te veel worden kijk ik soms of ik wat heb geleerd van Eckhart tolle en Jan Geurtz.:D Ook rotgevoelens even durven voelen maakt dat ze vaak al vanzelf afnemen heb ik sinds kort mogen ondervinden. Heel bijzonder vind ik dat.

Bedankt voor de tip. Boeken van Jan Geurtz kende ik sind kort maar die van Eckhart Tolle nog niet. Meteen "De kracht van het NU" maar besteld.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja. Tis wat! 

"het moeilijkste van stoppen is opnieuw leren voelen. 

Het mooiste van stoppen is opnieuw leren voelen." 

Dat is precies zoals ik mijn stopproces ervaren heb, en nog steeds ervaar. Daar waar eerst de fles het werk voor ons deed, moeten we nu ineens alles zelf gaan voelen en dat ervaren. En dan komen die gevoelens soms ineens keihard binnen. Je klinkt vastberaden en dat zou je wel eens heel goed kunnen helpen om er dit keer een succes van te maken! :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Er worden héél wat, best dure, trainingen gegeven om weer te leren voelen.
Emotioneel lichaamswerk, lichaams gerichte therapie, ademtherapie enz enz enz
En wij kregen dat zo maar kado door te stoppen met drinken
dure, ongezonde hobby. Wat zullen we rijk worden nu. En dat niet alleen materieel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jullie woorden raken me. Voor het eerst in al die jaren durf en kan ik me hierover uitspreken en het wordt nog begrepen ook! Dank jullie wel :rose:

Mooi Bob! Als het bij je past is Eckhart tolle ook heel rustgevend om naar te luisteren. Op YouTube is veel van hem te vinden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Hoi allemaal,

ik ben nu 2 maanden gestopt. Zonder terugval. Ben er zelf nog verbaasd over. Ik heb nog steeds perioden van trek, maar steeds korter en minder frequent. Vooral stress situaties roepen het op. Ben inmiddels op 2 avonden lange lessen Pilatus’ en Yinyoga gaan doen.  Is een mooie avondvullende vervanger en qua geld is het geen probleem. Financieel is stoppen ook voordelig  toch. Merk verder niet zoveel. Ben minder moe en heb meer energie. Bijvoorbeeld om die 2 avonden de deur uit te gaan.....

hoe is het met jullie?

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 29-10-2020 om 08:52 zei Lieke7777:

@Tiswa hoe  is'het ?

Het is een uitdaging om met gevoelens om te gaan. Dat gaat op en af. Gisteren heb ik uit onmacht 7 borden kapotgesmeten. Vroeger ;) zou ik 2 flessen wijn hebben leeggedronken.

Het luchtte op, dus ga nog een stapel borden halen bij de kringloop. :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Even een update, 

Dag 41 nu als ik t goed heb. Nog geen moment gehad dat ik op het punt stond om te gaan drinken. Wel genoeg momenten dat ik heb gedacht 'nu zou ik me toen ik nog dronk helemaal klem hebben gezopen' . Nu verdoof ik mijn gevoelens niet, maar probeer ik ze te ondergaan en er komen ook fijne en leuke voorbij gelukkig!

Ben de laatste dagen wel tegen vanavond op aan het kijken, want ga een bijzondere vriendschap opzeggen. Na meerdere keren zonder succes aan te hebben gegeven dat er te veel van me werd gevraagd is dit de juiste beslissing.

Pfff maar wat zie ik er tegenop.

:heart:

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...