Spring naar bijdragen

Zaterdag 26 september


Descartes33

Aanbevolen berichten

10 minuten geleden zei Lonster:

Je mag ook best wat voelen, waarom moet alles weggepoetst worden. Echte verslaafdenpraat.

Of ga een uurtje slapen, dat gaan wij hier allemaal doen. Na de soep. :lol:

Ja ik heb het signaleringsplan er maar weer eens bijgepakt. Om de triggers beter beheersbaar te maken. Het is bijvoorbeeld een slecht teken als ik pijnstillers ga nemen, of slaappilletjes. 
In de kliniek liep iedereen ook de hele tijd om pijnstillers te vragen. 
 

Let it be, dat mag ik nog even leren.

 

Lekker dat jullie allemaal even kunnen slapen. Geniet ervan. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik gebruikte vroeger regelmatig oxazepam om mezelf zekerder te voelen. Weet nog dat ik t van een vriend kreeg en t uitprobeerde en dacht: geweldig, nu heb ik geen drank meer nodig, oxazepam merkt/ruikt tenminste niemand. Omdat ik wist hoe verslavend het is ben ik er wel altijd voorzichtig mee gebleven. Nu al paar jaar niks meer gebruikt. Dacht op een gegeven moment ook: dan voel ik me maar niet zeker van mezelf. Zo klaar mee om iets van buitenaf 'nodig' te hebben. Vind de kater van oxazepam ook kut.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

14 minuten geleden zei Renaldo61:

Nu gaat het me weer minder goed. Ik dacht Tranxene in te nemen. Beter maar zo laten en leren mee leven. Aardappelen, spruiten en worst gegeten. Soep is ook klaar. Zo wat proberen te slapen. 

Ga ik over nadenken. 

Zoek  google eens op schema  therapie  kindmodi   daar kan je veel op terug vinden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo heb ik een tijdje Ritalin genomen. Dat vond ik heerlijk, kon er goed op focussen voor werk of studie. Of lekker doorgaan als ik aan het klussen was. Het werkte niet meer als ik het vaker nam, toen ben ik er maar weer mee gestopt. 

Mediteren heeft hetzelfde effect, of regelmatig naar meditaties met binaural beats luisteren. Maar daar moet je dan wel weer meer moeite voor doen. 

Dat zoeken naar middelen is soms best lastig te doorbreken. Ik heb tegen de onrust, toen ik met alcohol stopte, cbd olie genomen. Valeriaan. Laatst nam ik een pil met valeriaan en cannabis sativa van Valdispert. Dat is 's avonds na het eten wel prettig als je moeilijk tot rust komt. Nu kan ik het meer laten. Of gewoon iets gaan doen als ik onrustig ben; schoonmaken helpt goed.

Gisteren heb ik het gedaan met zwemmen en door de regen fietsen. Ik sliep als een roos.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo, soep was lekker
en mijn huis is aan kant en schoon
(op het oog, dan toch☺)
ik kreeg eergisteren onverwacht bezoek en zag
na afloop mijn woning door haar ogen. Konfronterend.
Ze was de eerste in Coronatijd die hier binnen mocht.
Fietsmaatje en dochter uitgezonderd maar die horen
bij hetzelfde slordige meubilair.
Nu mag dochter komen logeren straks, na haar wedstrijd.
Gek genoeg mag ik wel haar uitwedstrijden zien, maar niet thuis
want dan lopen er een paar honderd studenten rond.
Eerst met 2 vriendinnen naar de film; Th Tobacconist.
2 uurtjes uitrusten. Verdiend dit keer.
dagdag

Link naar opmerking
Deel via andere websites

8 minuten geleden zei Renaldo61:

Opgezocht, ik herken veel van wat daar in de eerste gedeelten staat. De rest laat ik aan de professionelen. Snap ik veel minder van. 

Kan je mooi aangeven  bij professionelen  dan  om er samen met je over  te praten  succes.

Hoef je ook niet  alles van te snappen..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei Pats:

DAGPACT

ikkanhet
Smaragd
Descartes
Renaldo61
Yvonne

Niks
Rapilos
Pats

Elton

Heel veel sterkte aan iedereen die het kan gebruiken! Ik merk dat veel mensen het de laatste tijd moeilijk hebben. Wat is die alcohol toch een vuil beest. Niet opgeven, het lukt zeker en vast wel, ook al is het met vallen en opstaan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

16 minuten geleden zei bumperjim:

Gewoon beginnen en dan een gewoonte van maken. 

Als het zo gewoon was dan was het al een gewoonte natuurlijk :D

@Fruitvlieg2019 schreef het ook al: het is op een gegeven moment ook een kwestie van doen. Veel speelt zich in je hoofd af, maar ergens moet het vertaald worden in acties. Die acties kunnen ook best zonder er over na te denken. Het is geen hogere wiskunde. Probeer eens iets anders, baat het niet dan schaadt het niet. Erger dan het is kan het soms niet worden. Mij lukt het ook niet altijd, maar ook met kleine stapjes kun je er komen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wijze woorden. Actie! Dit is wel iets wat ik heb opgepikt hier. Een beetje de no-nonsens attitude. Niet eindeloos redeneren over oorzaken en redenen.

Het huis is toch niet zo schoon als ik dacht. Een van de poezen heeft blaasontsteking, die loopt grit uit de kattenbak door het huis. Gelukkig wel een pijnstiller voor d’r.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

19 minuten geleden zei Elton:

Wat is die alcohol toch een vuil beest.

Ik begrijp niet waarom de een kan stoppen en de ander niet maar ik weet wel vrij zeker dat alcohol gewoon alcohol is, het is niet een levend wezen met een vrije wil die ons in de val lokt. Als er al een vuil beest is dan is dat een deel van mij. Ik vind dat een belangrijk verschil, ik vecht niet tegen een vijand buiten mij, ik probeer alleen in en met mezelf vrede te vinden. Dat is niet een kwestie van strijd, dat leidt tot niks in mijn ervaring, ik zoek het eerder in acceptatie, mildheid, begrip en vertrouwen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Yana, je hebt gelijk dat alcohol geen levend wezen is, maar ik zie het persoonlijk als een vijand die me het leven zuur wil maken. Uiteraard vechten we deze verslaving in onszelf uit, maar alcohol zie ik iets van buiten mijn lichaam dat naar binnen wil. Alcohol is geen deel van mijn lichaam. Ik zie het overal (in de winkel, reclame, in de kroeg, enz...) en de verleiding is alom tegenwoordig. Misschien moeten ze dit reclames ook wel verbieden net zoals ze destijds met sigaretten gedaan hebben. Aan 1 sigaret ga je ook niet dood, maar als je een pakje per dag rookt... Ook hier geraak je niet eenvoudig vanaf. En wees gerust, ik spreek wat roken betreft uit ervaring.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei Descartes33:

Sterkte hoor en pas goed op jezelf. Had ik maar oxazepam. Of Librium, dat mocht ik twee jaar geleden een maand gebruiken toen ik er echt diep in zat, dat was een goede maand. Zo’n totale rust.

Maargoed mijn huisarts zegt dat ik het zelf moet doen en zonder pillen en dat is maar beter ook. Het is mijn verslaafde geest die benzo’s wil. Ik moet dat misschien niet eens delen hier. Ik word er wel moe van. Ik moet die rust op een natuurlijke manier vinden. In thee bijvoorbeeld. Of in contact met lotgenoten.

Hou vol @ikkanhet

Ja hoor gaat goed. Heb ff lekker geslapen en is nu ook over. Dus zo lekker de bank op netflix kijken.
Ik krijg al oxazepam vanaf 1985 heb ze vaker een tijdje genomen maar gelukkig kan ik daar ook zo mee stoppen. Is met drank wel anders:lol:
Gisteravond ben ik ook zonder gaan slapen duurde wel ff voor ik sliep maar toen toch 6 uurtjes geslapen.
Hoop jij bent ook nog gemotiveerd, zet hem op en hou vol @Descartes33:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Jopie had het ook al van de verloskundige gehoord. Ik kan mijn rust ook wel nemen, maar niet voor dat ik klaar ben. Ik schijn een forse buik te hebben. Last van mijn rug/bekken. Zo langzamerhand zal ik een stapje terug moeten doen, ook op mijn werk. Moeilijk, ik wil niemand tot last zijn. Toch zal het moeten... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

58 minuten geleden zei niks:

Ik kan mijn rust ook wel nemen, maar niet voor dat ik klaar ben

Haha ja, dat is stap 1. Maar meestal is het nodig om rust te nemen terwijl er nog 1000 dingen 'moeten'. Ik kan zelf al een tijdje alleen met krukken lopen dus ik kan veel dingen opeens niet en tot mijn stomme verbazing draait de wereld gewoon door nu ik veel minder doe. 

Probeer dat stapje terug te doen vóórdat je niet meer kan. We/ze houden ook van je als je wat minder doet :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zojuist zei Reacher:

Ik heb een nieuw plaatje.
Van een kat :)

Hoe is het met Timo? Is hij blij met zijn nieuwe huis? Ben je zelf al gewend? 

Ja gaat goed. Hij wordt erg groot. Heel lief en wil graag knuffelen. Geeft steeds kopjes op mijn buik, zal hij wat voelen? Mooie profielfoto! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...