Spring naar bijdragen

Ik ben ik


Marianne1989

Aanbevolen berichten

Dag allemaal!

Ik ben Marianne en ik ben 31 jaar en mama van het mooiste mannetje ter wereld. Heb een redelijk bewogen leven achter de rug. Van een fijne jeugd naar vanaf mijn 14e misbruik, ongeluk wat mij bijna het leven koste enz enz. Best wel pech gehad zeg maar!

Ik ontwikkelde een eetstoornis. Hiervoor een zware therapie gevolgd bij solutions. We werden behandeld als verslaafden en dan met wat specialisatie op de eetstoornis. Super therapie en heb er nu nog steeds wat aan.

Was door de eetstoornis wel dik geworden (lees 125kg) Ondanks dat toch een mooi gezond kind gekregen. Omdat ik mentaal ok was en ik een actieve moeder wilde zijn heb ik 6 maanden na zijn geboorte een gastric bypass gekregen. 1 vd beste beslissingen ooit! Weeg inmiddels rond de 65kg en ben daarin heel stabiel. 

Helaas een jaar na de geboorte van mijn zoon gescheiden. Stond op straat. Ben in een soort derde wereld recreatiewoning gaan wonen en moest snel werk vinden want er moest geld komen. Ik had een gezond lijf, maar ik haatte mijn leven. Eten kon niet meer. Dus ging er elke avond een fles wijn in. Na een maagverkleining heb je geen maagzuur meer dus je krijgt alle alcohol die je drinkt ook in je bloed. Dit betekende dat wat ik dronk wel als dubbel of driedubbele hoeveelheid gerekend mag worden. Zeker met dat kleine lijfje nu. 

Uiteindelijk hard gewerkt naast het drinken en een leuk huis en een fijne baan gevonden. Ook een lieve vriend die ontzettend goed is voor mijn kleine en waar ik straks bij in de zaak ga werken. Heb mijzelf een paard cadeau gedaan en ben voor het eerst eens echt lief voor mijzelf. 

Mijn vriend accepteert mijn drankgebruik niet maar vind wel dat ik af en toe wat moet kunnen drinken. Ik denk niet dat dat zo is. Want ik ga elke keer een stapje verder. Totdat het weer helemaal mis gaat en ik verander in een heks die op zoek is naar confrontatie en hem soms zelfs aanval.

Dus vandaag heb ik besloten te stoppen. Mijn opa was alcoholist, mijn oom ook een verkapte.. mijn vader is rond deze leeftijd gestopt omdat hij voelde dat hij ook die weg op ging. Het zit in de genen zeg maar. 

Ik begrijp niet waarom ik nu de behoefte nog voel om te drinken. Want ik heb echt een fijn leven en goede EMDR therapie gehad voor de trauma's. Of komt het miss doordat het inmiddels een ingesleten ding is geworden?

Ik vind het moeilijk te bepalen hoe groot mijn probleem is. Ben ik een alcoholist? Het is ergens makkelijker om te zeggen dat ik dat ben. Als het in het midden ligt zou ik dan niet ooit op een dag weer.. ik wil mijn fijne leven met mijn lieve vriend en zoon niet kwijt. Ik wil groeien en ontwikkelen op alle vlakken. Dus ik denk maar dat ik besluit dat ik een alcoholist ben. Dat betekent dat ik die bende nooit meer mag aanraken. Wel zo rechtlijnig denk ik. 

 

Nou ja dit ben ik dus. 

Liefs Marianne

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom!

Vaak is het idd een ingesleten ding. Je weet nog vaag waarom je ooit begonnen bent maar tegenwoordig doe je het omdat je het doet. Noem het alcoholisme ;) 

Maar je kan er vanaf. Je klinkt heel gemotiveerd om vandaag te stoppen. Top!! Zorg dat je lekker wat anders drinkt dat je iig geen dorst hebt, en tegen borreltijd gewoon wat anders gaan doen. Niet gaan zitten "niet drinken" ;) Het is ff ploegen in het begin maar je kan er zonder. Sterkte!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

welkom hier, dappere dodo
what's in a name
inhoudelijk lees ik een mens
die, net als velen hier, in de valkuil
is gevallen mbt afhankelijkheid.
zoals je je eetstoornis hebt aangepakt
zo kun jij het met alcohol ook aanpakken.
liefst rigoreus ja. bleek voor mij de uitweg.
en open blijven voor de onderliggende redenen,
want ja de maagverkleining is duidelijk helpend
maar niet inzichtgevend in waarom jij dat gat moet vullen.
het gat is gebleven en heeft niet te maken met wat jij al noemt.
zelf drink ik al ruim 11 jaar niet meer en soms worstel ik ook nog
het gat in je hart, noemde een schrijver het ooit en dat komt er
een beetje bij voor mij. maar exact ben ik er ook nog niet achter.
en zonder alcohol valt er prima te leven met imperfectie, foutjes,
onvolkomenheden, alleen en toch niet eenzaam zijn, enz enz enz

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou inderdaad. Mijn zoontje is natuurlijk al reden genoeg. Ik hoop van harte dat ik mijn relatie ook kan redden, want hij zegt weinig te voelen voor opnieuw een kans. Liep kortgeleden weer eens uit de hand. 

Ach en als dat niet goed komt dan vind ik ook wel weer een weg; daar ben ik niet zo bang voor. Het zou alleen wel zonde zijn. 

Wat mijzelf betreft voel ik wel dat het roer om moet; ik wil dat. Nu ik mij fysiek beter kan bewegen voel ik me alsnog slap en duf door die troep! Beetje van de regen in de drup zo. Ga er dus echt voor! 

1 lijn trekken en dus nooit meer een druppel is makkelijker denk ik dan ergens in het midden. Ik kan gewoon niet normaal drinken. Niet wat tempo betreft en niet wat hoeveelheden betreft. Probeerde dat vaak zat. Hooguit een maand later ging het weer hetzelfde. Ik denk dat ik er niet eens van geniet. Zeker niet zoals vroeger. Kaasje, wijntje. Nu wijn wijn wijn en de kaas vind ik de volgende ochtend weer. 

Bah bah, als ik dit zo schrijf. Wat doe ik mezelf aan?!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei Marianne1989:

Mijn vriend accepteert mijn drankgebruik niet maar vind wel dat ik af en toe wat moet kunnen drinken.

Niks van aantrekken. Jij stopt, vandaag. Laat maar eens zien hoe jij er van opknapt. Groeien en ontwikkelen, zeg je zelf. Het laten staan van de drank kan je daar bij helpen, dat kan een interessant proces zijn, als je dat zo kan zien. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Inderdaad dat kunnen we niet meer veranderen! Mijn vriend is er inmiddels ook wel uit dat het voor mij misschien beter is nooit meer te drinken. 

Ben er gewoon klaar mee. Was wel even vergeten dat ik dit weekend een borrel houdt nog voor mijn verjaardag. Hoezo lekker getimed. Maar ik heb t nou eenmaal afgesproken met mezelf dus ik borrel non alcoholico op mijn eigen borrel! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

Welkom @Marianne1989

De obsessie te moeten gebruiken de allergische reactie van het lichaam om niet te kunnen stoppen”

Deze is mij ooit verteld als definitie van verslaving. Het geeft voor mij zo mooi de essentie aan van waarom ik niet meer wil maar vooral ook niet meer kan drinken, tenminste als ik niet (telkens) terug wil naar waar ik vandaan kom. 
Het gaat om de acceptatie dat het sterker is dan mijzelf en dat ik ervan weg moet blijven, hoe lastig het soms ook in het begin kan zijn. Ik ben niet in de wieg gelegd om het bij weinig te laten, heb er blijkbaar geen enkel talent voor.

Fijn dat je er bent, je hebt onderkent dat er een probleem is. Dat is denk ik de eerste en grootste voorwaarde voor de oplossing. 
Succes met je zoektocht naar de grote droogte, er lopen er hier genoeg met je mee!
 

 

 

bewerkt door Maverick
Spatie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je klinkt heel vastberaden Marianne! Dat is stap 1. Stap 2 niet meer drinken. Stap 3 dat leven ervaren en zien hoe geweldig dat is en voelt! Ik zit (pas) op dag 13. Maar jeetje wat ben ik al trots en wat is de helderheid een verademing, letterlijk. Want zuipen beneemt je de levenslust .. ik herken veel in jou (eetstoornis/nieuwe relatie/wel willen maar moeilijk vinden om echt die stap te nemen en het probleem te erkennen). Ik had op dag 1 stoppen gelijk een etentje met vrienden die veel drinken .. ik keek er voor het eerst naar vanaf de andere kant en het zag er sneu uit. Weet je wat ik besefte? Ik dacht drank nodig te hebben, ben een onzeker iemand, gunde mezelf geen geluk, kwam uit een destructieve relatie dus weinig zelfrespect.. ik dacht die drank geeft mij rust en zekerheid veiligheid. Pas nu ik gestopt ben zie ik dat dat niet waar was, dat was een grote bizarre giftige illusie! Succes! Jij kunt het ook en lees en schrijf vooral lekker mee.. dat helpt mij ook enorm 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

11 uur geleden zei Marianne1989:

Dag 2. Hard gewerkt en het gevoel dat ik wel een drankje verdiend heb. Niet gedaan. Ergens gegeten met mijn vriend die wel een biertje nam. Net zelfs een pilsje uit de koelkast gehaald voor hem. Ik doe het niet. Ik wil het verdomme wel. Oh nee toch niet. 

Heel goed. Elke keer dat het je lukt om niet te drinken gewoon omdat jij dat zo wilt is een overwinning. De enige manier om er los van te komen. Er is heel veel tijd voor nodig maar doe het gewoon dag voor dag. Gewoon doorgaan. :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pfff vanavond wordt een heftige. Wat wil je voor je verjaardag? Welke drank vond je ook alweer lekker? Nee nee doe maar geen drank, bosje bloemen is goed. Wat drink je niet meer? Nou ja iig even een goede tijd, miss wel voor altijd. Waaaaaat? Ook niet op je eigen feestje?

Zie er tegenop dat iedereen wat aangeschoten raakt en ik daar zit. Mijn vriend zei trouwens dat ik sws ook een fles wijn kreeg want dat had ie een gezamenlijke vriendin al gezegd. Ach ja.. 

Gisteren wel aan mijn vriend duidelijk gemaakt dat ik denk dat ik echt een probleem heb. En dat ik zeker een tijd niet wil drinken, want dat dat de enige manier is om te zien wat hier onder kan zitten. En daarna zien we wel of ik stabiel genoeg ben om wat te drinken. Maar ik heb doelen.

Ik wil sparen, huis kopen, meer kinderen, trainen met mijn paard. Weetje ik zet gewoon door. Want gisteravond vond ik het lastig, maar nu in de ochtend ben ik wel blij! Voel me best goed! En heb nu de hele dag voor me! 

Slaap wel slecht. Herkennen mensen dat? Veel dromen. Alsof alle gedachtes en herinneringen nu ineens vrij door mijn hoofd gaan. Piekeren ook als ik wakker schrik.. is dat 1 vd hordes?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

herkenbare hordes ja
en die heb je ook nodig om sterker te worden
je traint je spieren ook als je doelen hebt?
vanavond hoeft helemaal niet heftig te zijn
maar dan moet de knop echt om voor vandaag
bedankt voor die fles, maar ik ben aan het versoberen
en ga voor een hele periode gezonder leven, daar hoort drank even niet bij
zoiets kun jij vertellen, of in je eigen woorden
maar wanneer jij initiatief neemt, dan blijf je onverwachte confrontaties voor
Later in het proces heb je dat niet of minder nodig
want dan ben je stukken sterker
Nu mag je gerust even smoesjes gebruiken, of eerlijk zijn tegen wie je dat wilt
Ik heb op mijn 1e verjaardag zònder, de aangebroken flessen meegegeven,
die dronk ik vroeger als beloning zelf leeg.
Ik heb werkelijk van niemand een gekke of nare reactie gehad toen
wel begrip, beetje sjaloezie en bewondering, verbazing zelfs ook.
Gaandeweg werd ik weer fier ipv me een mislukking te voelen
het is een reden dat ik hier nog steeds schrijf, elke dag weet ik
zo dat ik wel degelijk doelen kan bereiken, ook al gaat het pad soms
grillig of moeizaam. Ik ben sterk geworden, niet alleen fysiek.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

6 uur geleden zei Marianne1989:

Slaap wel slecht. Herkennen mensen dat? Veel dromen. Alsof alle gedachtes en herinneringen nu ineens vrij door mijn hoofd gaan. Piekeren ook als ik wakker schrik.. is dat 1 vd hordes?

Slecht slapen in het begin hoort er wel bij hoor. Ik denk dat iedereen dat wel herkent. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou dat ging dus niet goed. Vriend zei nah. Het gaat toch wel vaker goed als het alleen bij bier houdt? Verdorie meer had ik niet nodig. Daarbij dronk iedereen en zat ik me echt kapot te vervelen. 

Ik weet het slechte slappe excuses. Resultaat: Ik en vriend beide onder invloed, knallende ruzie waar ik mij de helft niet meer van herinner. 

Dag d'r na kinderverjaardag met dus ook een flinke borrel. Ik gaf aan het bij ice tea te laten. Mensen die zelfs als ik het zeg voor de gein lachend maar blijven aanbieden. Niet toegegeven.

Vandaag 3e dag zonder drinken. Therapie vd eetstoornis leerde dat ieder moment een goed moment is om het weer op te pakken. Mijn emotionele toestand is niet bepaald stabiel atm. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi @Marianne1989 dat zat er een beetje in hè :) je schreef al vanvond wordt een heftige. Vooral in het begin moet je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken: t spul niet in huis hebben en geen feestjes. Anders is de verleiding meteen wel erg groot. Organiseer het zo dat het niet mis kan gaan. Als je een tijdje gestopt bent kan je vanzelf een wat grotere verleiding managen, maar in het begin is het vragen om moeilijkheden.

tis wel een harddrug hè, als je er zomaar zonder moeite mee kon stoppen dan heette het geen harddrug. Het kan wel maar t kost ff moeite. Gewoon doorploegen.

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dankjulliewel! Superlief! 

Net bij mijn paardje geweest. Die gaf mij vandaag ineens zo veel meer van zijn vertrouwen dan eerst. Maar ja met een kater op je knol is ook niks.. Dieren voelen veel en die van mij helemaal. Het is een niet dominant paard dat zoekt naar iemand die leiding geeft. Was vandaag veel meer in control en er gewoon bij met mijn hoofd. En dat na pas weer 2,5 dag droog. Als dat al zo'n verschil maakt.. 

Om te rijden zeggen ze dat je geest en lichaam fit moeten zijn. Nou.. dat was dus nog wel een dingetje. Hier gaan we op voortborduren. Successen boeken.

Mijn lieve vriend die dus een rotweekend had door mij. Regelt een huisje met een haardje om dit weekend even uit de omgeving te zijn. Even ontspannen op een andere manier. En dat nadat hij zo'n naar weekend had met mij. Hij zat de volgende ochtend gewoon te huilen op de bank. Ik heb er echt 1 van goud.

Maar voor nu! Toch een hele positieve ochtend gelukkig.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja dat is ook waar. Ik ben een ster in het mezelf moeilijk maken. Wil altijd meer en beter presteren. Dus doe ik maar gelijk het moeilijkste. En oh wee als ik faal. Nou ja vast wel wat mensen bekend hier. 

Het valt me nu ook ineens op dat drank echt overal is. Iedereen heeft altijd wel een reden of gelegenheid om te drinken!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...