Spring naar bijdragen

Maandag 21 september


Maja

Aanbevolen berichten

4 minuten geleden zei Lika:

Moeder net in bed gestopt. Dokter geweest. Volgens mij nog één nachtje hier. Straks even spullen halen. Moe, maar zo blij dat ik dit mag en kán doen voor haar. En zonder drank. Zonder hoofdpijn, schuld, schaamte of fysieke onwelheid door...

Nu gewoon moe. Dat mag. Mag gewoon. Ik ga ook even plat en hoop dat de makelaar zo belt. En dat we het huis krijgen. Zo raar...

Éen keer eerder echt actief bezig geweest met een ander huis. Toen werd vader ziek. Nu moeder. Weird...Maar hé. Lika zet door. 

Voor het eerst ook dat ik alle beslissingen en regeldingen doe. Vind ik ook niet erg. Tjee. Wat is er in vier jaar veel veranderd. 

Wel ff rust nemen hè ;) 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja hoor @Pats heel herkenbaar! Beetje onrust moet gefikst worden dus even iets ter compensatie. Ik vrat soms ook een pak koek leeg of heb een ijsjesmanie ( 5 raketjes op een dag) repen chocola, at ik vroeger nooit.

Gaat nu beter maar gebeurd zo nu en dan nog steeds, maar he, beter dan gaan zuipen toch?
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Onwijs fijn @Lika dat je dit voor je moeder kunt doen, ook zijn de omstandigheden van ziek zijn niet fijn. Je zit in een positieve modus lees ik en ervaart de voordelen van jouw nieuwe leven zonder alcohol, daar krijg je energie van. Positieve energie en dan gaat dat huis ook vast door! Succes! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

24 minuten geleden zei Pats:

Na hele hoop fitte blije dagen sinds stoppen op 12 september heb ik vandaag even een baaldag. Weekend kwam ik blij door en vandaag op dag 10 zonder maar .. ik ga dus onwijs snoepen en eten en daar baal ik ook van. Heb vroeger een eet verslaving gehad en nog steeds zit ie er als ik ergens last van heb en nu ik niet meer drink ben ik erg bang dat ik de ene verslaving omruil voor de andere.. herkent iemand dit misschien? Tips welkom en ja ik weet het : andere gedachte, stukje lopen, iets gaan doen maar gewoon nu even moeilijk, schrijf het er maar even uit .. wil uiteraard niet drinken maar ben er wel chagrijnig door .. net dus heel pak koek op bah 

Herkenbaar  ook bekend met eetverslaving  gedrag  ..   dus dat viert  ook hoogtij hier.. baal er ook verschrikkelijk  van  . Helaas geen tips  en tops vóór  je ..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

goedemiddag allemaal,

Vanochtend hard gewerkt

uurtje plat, en nu weer enigszinds bij de tijd

Als ik vreselijke trek in wijn had, ging ik vaak heel veel cornetto's eten
Echt troost eten dus
Maar dat doe ik niet meer, want ik kon er dan donder op zeggen, dat ik de volgende dag weer aan de wijn zat
Dat vele eten lost echt niets op, en dat snoepen al helemaal niet, dat wakkert de ctraving alleen maar aan
Sorry voor mijn belerende gedoe @Pats, maar dat is mijn ervaring
Dan inderdaad maar afleiding zoeken (painten, fikse wandeling, wat leuks kopen, naar kapper of schoonheidsspecialiste, opruimen, of het huis soppen )

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Speciaal voor alle troost eters hierbij het “poor me” menu ;)

vooraf:

Troost-toast op een bedje van verdrietjebietjes en comfortcompote 

hoofdgang:

Gebakken twijfeltong met eenzame erwten en angstige asperges in een boze bouillon.

Dessert:

keuze tussen hoopvolle hopjesvla of standvastige stoofpeertjes.

koffie of thee  na en niets anders!

Zo, nu ga ik weer aan het werk! 

 

bewerkt door Maverick
Woordje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

22 minuten geleden zei Lieke7777:

Herkenbaar  ook bekend met eetverslaving  gedrag  ..   dus dat viert  ook hoogtij hier.. baal er ook verschrikkelijk  van  . Helaas geen tips  en tops vóór  je ..

Blijft lastig hè... stom eigenlijk maar dat is de onrust. Ik heb er de ene dag meer last van dan de andere. Weet dat het er soms ook niet is dus hou me daar maar aan vast 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Voordeel van weinig (geen) suiker, is dat je je uiteindelijk, veel en veel beter ga voelen

Maar ik ga ook heus nog wel eens een ijsje halen hoor, of neem een koekje bij de koffie
Daarentegen is het ook heel leuk om een gezonde bananebrood of zo te bakken
ook lekker zoet, maar geen geraffineerde suikers

Ach ja, het valt ook allemaal niet mee he :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Stom is dat ik denk ook wel eens dat als ik opeens  veel suikers  eet  '  ws een craving  maar ook  omdat  ik soms totaal mijn energie kwijt  ben ik probeer  dit op te gaan krikken' maar tegelijkertijd  kan ik mij daarna opeens  verschrikkelijk  down  voelen.. om die weer op te vullen  met troostfood ..   visuele   circel ronddraaien  ..   heb nu ook drop gehad  '' half klein zakje chipjes   ..   

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei Bor:

En hoe ziet een "dikke verslaving" er dan uit volgens jou?

-------------------------------------------

Pff wat ben ik onmatig vandaag. Alles of niets. Ben moe van mezelf.<_<

Een dikke verslaving. Goede vraag waar ik niet gelijk een passend antwoord op heb. Dat is denk ik per individu anders. Voor mij is het dat ik dagelijks witte wijn drink. Ik drink geen andere drank. Lust ik niet. Maar dat maakt niet dat ik niet verslaafd ben of raak aan de witte wijn. Ik vind het gewoon een lekker drankje waar jammer genoeg alcohol inzit. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Renaldo61:

Mensen willen hier anoniem blijven, maar toch durven ze hun verjaardag plaatsen? Dat begrijp ik niet goed. 

Als we uitgaan van 17 miljoen mensen gedeeld door 365 dagen dan zijn er gemiddeld per dag ruim 46500 mensen jarig, alleen al in NL. 
De kans dat iemand dan herkent wordt door zijn verjaardag lijkt mij toch nog redelijk klein Renaldo.

 

bewerkt door Maverick
Naam verkeerd
Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei Pats:. Heb vroeger een eet verslaving gehad en nog steeds zit ie er als ik ergens last van heb en nu ik niet meer drink ben ik erg bang dat ik de ene verslaving omruil voor de andere.. herkent iemand dit misschien? Tips welkom en ja ik weet het : 

Ja, heel herkenbaar, helaas. Het lastige met eten is dat je er niet helemaal mee kunt stoppen , dat maakt het voor mij lastiger. Stoppen met roken en drinken vond ik daardoor op een bepaalde manier makkelijker.“ De eerste niet nemen” gaat met eten niet op. Misschien wel als je het over ijsjes en koekjes hebt, maar niet als het om een verslaving gaat.

En tips? Behalve wat je zelf al aangaf niet. Helaas. :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gisteren was iemand zo aardig om voor mij de politie te bellen ivm mijn auto.

Vandaag was het mijn beurt. Ik vond een portemonnaie op straat. Split second: niet doen, gedoe. Maar ja, wat gij niet wilt dat u geschied etc.

Ik pakte hem op. Rijbewijs, kenteken, bankpas etc. Van een jonge vrouw. Geen telefoonnummer, wel een zorgpas. Ik gokte en belde de zorgverzekering, een aardige mevrouw was heel behulpzaam. Zij wilde de jonge dame wel bellen want zij had een mobiel nummer., Mooi, geregeld. Nee dus, ze kreeg totaal iemand anders aan de lijn.

Dan toch de politie bellen. Algemeen nummer: de politie behandelt geen gevonden voorwerpen meer. U moet naar de gemeente. Oké. Stadsdeelkantoor bellen: dit nummer is niet bereikbaar. Bank bellen, lukt niet,  na kantooruren. RDW dan maar? Nee hoor, morgen bent u de eerste. Lost en found (oid): mag niet als het om een identiteitsbewijs gaat (wat u niet in huis mag houden!) 

Nou ja zeg.

Op een schoolpas stond een e-mailadres, dus ik heb haar een mail gestuurd, maar ja, die leest ze vast vanavond niet meer. 
Morgen dus eerst langs het stadsdeelkantoor, waar ik niet zonder afspraak mag komen. Wedden? 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Jannigje jeetje nou je goede daad maakt het je wel lastig zeg!
Had enorme craving door mijn gechagrijn en depri gevoel de hele dag .. en misschien ook door mijn suiker aanval (koek) dat ertoe heeft geleid nog meer suiker te willen in de vorm van vloeibaar als in wijn .. pfff. Maar ben met mijn chagrijn maar 20 km heel hard gaan fietsen door de polders en rond het meer. Net terug en craving is weg! @rapilos dank sport/afleiding/even uitputten/bewegen helpt...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

36 minuten geleden zei Renaldo61:

Je berekening loopt helaas heel erg fout. Als je goed kijkt vind je ook nog eens het geboortejaar. Het is een combinatie van dingen die iemand herkenbaar maakt en een geboortedatum is daarbij heel belangrijk. De stad waar ik woon heb ik reeds geplaatst, als ik ook nog eens mijn verjaardag zou plaatsen. 1 of twee mannen hoogstens op mijn woonplaats. Volgens mijn berekening.

In combinatie met andere gegevens wordt de kans op herkenning groter inderdaad. Die had ik niet meegenomen in mijn berekening.

Goed punt Renaldo 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oh jongens, tweede banknacht bij moeder voor de boeg. Maar morgen ga ik sowieso even naar huis. Beter voor ons allebei. Wat een eigenwijs mens. ( en dat denkt ze vast ook over mij.....)

Morgen horen we over het huis. Rust nemen @bumperjim ? Zit er even weinig in vrees ik. Maar ik ga steeds even mijn ding doen als ik kan. Pfoei....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...