Spring naar bijdragen

Woensdag 16 september 2020


Lika

Aanbevolen berichten

Gisteren een -corona-veilige- bijeenkomst van werk gehad. Ik wilde dolgraag weer naar huis. Voel me minder verbonden met de mensen. Vond het prima ze te zien. Soms zelf even fijn, maar voelde mezelf erg zitten. Alsof ik saai was. Bekend gevoel hoor. Ik heb niet gek gedaan. De boel vreselijk gaan vermaken...Ben rustig gebleven. Vond dat een nieuwe ervaring.

Twee bakken ijs leeg gegeten toen ik thuis was....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeiemorgen allemaal,

Mijn tweede alcoholvrije dag is aangebroken. Ik zie het wel zitten. Straks komt een eerste gevarenzone op mijn pad. Straks ga ik met schoonpa iets drinken en dan komt er altijd alcohol bij kijken. De vorige keer dat ik gestopt was kon hij niet begrijpen dat ik geen alcohol meer dronk, ik verwacht dus straks hetzelfde onbegrip. Maar ik laat me hierdoor niet klein krijgen.

Hoe moet je jezelf trouwens aan het dagpact toevoegen? Ik wil er vandaag zeker en vast ook aan deelnemen.

Nu wat zorgen voor de kleinste knaap (22 maanden) uit ons gezin en daarna richting tearoom met schoonpa. Ik laat in de namiddag vast opnieuw van me horen.

Geniet alvast van jullie zonnige alcoholvrije dag!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@knakker, bedankt voor de tips. Uit een online begeleiding die ik ooit in België volgde voor het stoppen met alcohol herinner ik me nog dat je inderdaad beter hierop voorbereid bent.

Inderdaad, laat hem maar denken wat hij wil. Ik heb tenminste het karakter om te stoppen. Ik herinner me nog dat hij vorig jaar ooit een poging deed om alcoholvrij bier te drinken (hij moest die dag nog ver rijden met de wagen), maar nadat zijn glas half leeg (of half vol ;)) was bestelde hij al een exemplaar met alcohol. Dat is me altijd bijgebleven...

We slaan er ons wel door...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen

Ach @Lika zo herkenbaar! En idd hoop dat je je niet schuldig voelt over die 2 bakken ijs. Zo' n situatie is lastig en daarna blijf je met dat lege gevoel zitten. Zou zelf dat soort gelegenheden het liefst skippen maar ja, dat kan/wil je ook niet altijd. En beter 2 bakken ijs dan 2 flessen wijn;):lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen! Bijna 26 weken zwanger. Vindt het een mijlpaaltje. Als, als, als... beter nog van niet, maar het is nu levensvatbaar. Vanavond voor de eerste keer naar zwangerschap gym. Geen idee of dat nu werkelijk gaat helpen? Wel lijkt het me leuk om in een groepje met andere zwangeren te zitten en contact te hebben, ervaringen uit wisselen. Besloten om poliklinisch in het ziekenhuis te bevallen. Het begint nu allemaal wat echt te worden. Volgende week eindelijk de meubels bezorgd, lekker inrichten. Vanaf wanneer ga ik de kleertjes en. wassen dames? Of papa's? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Leuk zwangerschapsgym @niks. Het is fijn om een beetje te zijn voorbereid, ook al gaat het vaak anders dan gepland zo'n bevalling. En idd ook om andere zwangeren te ontmoeten. Ik heb zelf destijds combinatie van zwangerschapsyoga/fitness gedaan (hele lichte simpele oefeningen) Niet dat ik daar nog aan dacht tijdens de bevalling haha. Maar je bent toch iets voorbereid. Wb kleertjes wassen daar heb je nog alle tijd voor, of heb je al nesteldrang?:P Ik had dat wel en ging ongeveer een maand van te voren alles wassen en strijken terwijl ik nooit strijk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nesteldrang weet ik niet, sta wel te popelen om het kamertje in te richten. Vindt wel dat er veel voorlichting is. Mijn moeder verbaasde zich daar over. Een avond in het ziekenhuis, over poliklinische bevalling. Ik wil borstvoeding geven, hup weer een avond. Ik denk dat het straks gaat zoals het gaat, maar goed we gaan er wel heen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een hele goede morgen allemaal,

Zo, de boodschappen zijn ook weer binnen, dus straks op naar de tuin
Er moet een hoop gerooid worden wat klaar is, waaronder de mais
alles op het gemak
We gaan er een lekkere relaxdag van maken

@niks

Kleertjes wassen, deed ik een week of 6 van te voren
wassen en strijken, en alles op keurige stapeltjes
Daar kon ik z0,n lol (voorpret) in hebben he
Maar goed, ik ben dan wel van de oude stempel en een Mien poetsgraag
(Vind het trouwens zo leuk om je zwangerschap te volgen :) )

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemiddag,

Even van me afschrijven; 

Een van de grootste triggers bij mij is altijd mijn pubers die verschrikkelijk dwars zijn en denken dat ze 25 zijn en in een hotel wonen .. nu dus last van. Wijn loste dat dacht ik altijd ‘op’. Natuurlijk niet maar ik werd in elk geval rustig in mijn hoofd. Nu moet ik dat dus zonder doen. Ik moet zeggen: de gesprekken met de kids waren wel altijd lastig, juist doordat ik vaak veel dronk. Ik was of al half dronken tijdens een discussie (gaf ik snel toe of ging flink in de aanval; lag aan aantal glazen) of ik had bij een discussie ochtends een kater of wazige kop waardoor ik snel van gesprek af wilde. Of ik was nuchter en door de ruzie zag ik maar 1 oplossing; je raadt het al.


Net goed gesprek gehad met mijn 17-jarige dochter. Kalm relaxed zonder waas.. niet helemaal de uitkomst die ik wilde maar halfway, ook goed. Was fijn. Voelde me weer de heldere moeder die ik tot 5 jaar terug was. Wijn ja het lonkt vandaag iets meer dan de eerste 4 dagen maar dat is die woensdagmiddag gewoonte die eruit moet (ben vanmiddag en morgen altijd vrij) .. Ik neem wel een stuk chocolade .. 

bewerkt door Pats
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja dank @knakker en @Pinkman!

voelt ook wel goed en ja dat loslaten en ze het zelf laten uitvinden hoort er ook bij .. En inderdaad er zitten natuurlijk gewoon dagen bij van het moeilijker hebben dan andere dagen. Ben nu alleen misselijk van de chocolade ... 
@takeiteasy ... kom op ... de nachtmerries en het echt helemaal kut hebben en janken en zweten en depri zijn ken ik ook (wilde er liever niet teveel over uitweiden hier maar kort: narcistische ex en scheiding met moordbedreigingen en agressie). Drank gaat die nachtmerries en depri gevoel niet wegnemen maar juist verergeren. Wil je niet horen, weet ik. Been there done that. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...