Spring naar bijdragen

Woensdag 10 juni


Momentum

Aanbevolen berichten

Goedemorgen allemaal,

Ik ben ook vroeg vandaag
En weer harstikke koud !
Zit met twee vesten over elkaar heen aan
De lucht is buiten blauw
Buiten  13 graden, binnen 19
Vraag me wel af of het koud hebben te maken heeft met stoppen met drinken
(hoewel ik meestal alleen in het weekeinde dronk, en al 10 dagen droog sta)
Hoorde het al vaker voorbij komen, en takeiteaysy ook klagen over koud hebben gisteren

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja natuurlijk krijg je paniekgevoelens als je met een verslaving gaat stoppen. Ik ken er niet veel die dat fluitend doen.

Mij helpen inzichten, zoals het filmpje van Geurtz. Verslaving is zelfafwijzing. 

Misschien is dit forum vaak bezoeken ook wel niet echt goed, als je van de drank wil los komen. Net zoals hij zegt dat de AA niet aan te raden is. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen     nou ik ga lichtelijk  verslaafd aan de aa raken hoor :)

Sterkte met stoppen van je Sjekkies  ' ik ben in 2007 gestopt met roken.  Sinds dien 2 keer gerookt laatste keer was afgelopen moederdag stuk of 10 sigaretten   daarna geen greintje trek meer gehad erin..  wel aan chocolade  xd

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik slik.idd maandelijks  vit d '  prik om de 2 maanden vit b12 en slik vit b ( nu wat minder  )    en ik zal 200 % vitamines moeten slikken maar dat vergeet ik vaak ' evenals mijn ferro tabletten...    ik moet nog opnieuw bloed laten prikken misschien vanmiddag maar doen dan ben ik vlak bij ziekenhuis.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen, 

Ondanks ik zo druk aan het werk ben lees ik tussendoor af en toe nog bij. Afgelopen vrijdag heb ik de twee maanden aangetikt. Ik heb eens geschreven over drank lucht bij een collega. Deze is al eens naar huis gestuurd. Gisteren heeft diegene de papieren gekregen wegens onder invloed zijn op het werk. Vind het heftig. Soms hoor je nog wel eens verhalen dat een werkgever hulp aan biedt op dat soort vlakken. Ongelofelijk wat drank stuk kan maken 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

24 minuten geleden zei Adri02:

Het hangt er maar net vanaf hoe je ermee omgaat, denk ik. Voor mij is het forum al jaren een reminder waarom ik zeker niet meer wil gaan drinken: elke keer als ik weer van die ellendeverhalen lees van nieuwkomers, uitglijders en terugvallers heb ik weer een boost in mijn weerzin tegen drank.

Dit forum is jouw refusal, zeg maar?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

6 minuten geleden zei Jopie:

dat is ook het idee van de AA. De ene verslaving vervangen door iets anders levenslang levensvullends, wat constructiever is. Niets mis mee, op zich, zeker niet om te ondersteunen bij nuchter worden, en dus uberhaupt nuchter kunnen denken. 

Voor sommigen is dat voldoende. 

Voor mijzelf is de alcohol niets meer geweest dan een oplossing voor een probleem die zelf een probleem werd.

Dan kan je met het secundaire probleem (de verslaving) aan de slag, of met het eerste, of met allebei. En inderdaad is mijn ervaring ook dat als je bij de eerste begint de verslaving vanzelf (!) geen rol meer speelt, hooguit als signaalvfunctie. Maar dat zal niet voor iedereen gelden. 

Hoe dan ook denk ik wel dat nuchter denken (dus langer dan een maand of 3 geen alcohol of andere vervangende middelen in je lijf, dat gaat niet over 5 dagen niet drinken) wel uberhaupt voorwaarde is om ook maar iets te kunnen zien, laat staan verbeteren .....

Het is ook een andere denkwijze ontdekken ' openstaan  voor verhalen van anderen je zelf niet in het egocentrische middelpunt plaatsen '  alhoewel dit bij mij niet zo zeer het punt is ' ik leer nu juist  ook dat ik er mag zijn met mijn gebreken en overduidelijk startende in een veilige omgeving .  Medemensen  die snappen hoe het werkt en je door ervaringen de juiste weg kunnen wijzen .     

bewerkt door Lieke7777
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Bor ik begrijp je. Het is zo lastig, tenminste dat lijkt het. ik had hoge bloeddruk en ernstige tandvleesontstekingen. Twee weken na stoppen met roken en drinken was bloeddruk goed en tandvlees kon aangepakt. Gaat nu goed.

Bij mij was dat ervoor nodig. Echte bewustwording. Was de 1000ste stoppen met roken poging. Die lukte mij alleen door stoppen met drinken.

Maar hé, ben ik en ik ben niet jij.... I know!

Sterkte meis, maar me beter in mijn lichaam voelen zitten ,maakt mijn geest lichter. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gisteren avond heeft er in mijn ogen zich een ernstig incident voortgedaan in het kader van mijn privacy. https://forum.verslavingdebaas.nl/topic/13889-dinsdag-9-juni/?do=findComment&comment=1223843

Er stond Erik gaat door het leven als vrouw. Het is aan mij en mij alleen om te kiezen daarover te schrijven of dat juist niet te doen. Het moment zelf te bepalen en niet voor een voldrongen feit te staan dat nieuws zich al verspreidt in verkeerde bewoordingen. Ik baal er ontzettend van dat Smaragd het verspreiden van een sappig nieuwtje belangrijker vindt dan rustig afwachten tot ik er voor kies om over te schrijven op MIJN moment en met MIJN woorden. 

In de draad van gisteren koos ik maar om dan maar wel nu in mijn woorden te omschrijven hoe ik mij voel. Ik had hier zeker ergens deze weken zelf een post over gemaakt in mijn eigen draadje. Baal ervan dat het mij ontnomen is dit moment zelf te kiezen. 

Smaragd via pb gevraagd wie hij is en hoe hij de connectie kent tussen dit profiel en mijn fb profiel. Mensen die geen gevoel voor privacy hebben dat dit 2 gescheiden werelden zijn wil ik blokkeren hier en op fb. Meerdere adb mensen kennen mijn fb profiel en altijd respecteert men de scheiding. Op fb niet over adb hebben en op adb niet over fb.

 

 

 

bewerkt door erik
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Yes!!! Ik wil al lang 's ochtends om 07.00 uur ipv om 08.00 uur zwemmen. Lukt me nooit. Lui, moe, geen ,in etc.

En ik heb het nu toch al een paar  dagen wel voor elkaar. Dit gaat een nieuwe gewoonte worden! Sta om 08.00 uur al te wachten tot supermarkt open gaat. Hoppa. Boodschappen. Heerlijk gevoel nu. 

Trots en tevreden.  4 jaar geleden had ik je zo uitgelachen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank jullie, ik was van plan wat te schrijven over dit onderwerp en dat ga ik op mijn draadje ook doen. Maar voelt niet goed om dat nu noodgedwongen te doen. Dan zit er niet de juiste energie en intentie achter. Wordt vervolgd 

En succes met droogblijven vandaag. Denk sws dat ik hier binnekort vaker ga komen want ik mis mijn app groep zo waar ik in zat. Terug bij de adb basis.

Mooie dag vandaag lieve mensen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...