Spring naar bijdragen

Hallo ik ben Ronald


Ronald87

Aanbevolen berichten

Ik heb misschien een tip voor je: maak een spaarpotje van het geld dat je uitspaart nu je geen alcohol meer nodig hebt, misschien ook nog met de voormalige uitgaven aan rookwaar erbij. Bedenk vervolgens welke cadeautjes je jezelf zou willen geven als beloning voor het feit dat je die verslavingen nu serieus te lijf bent gegaan. Kleinere cadeautjes die je direct en spontaan kunt kopen en grotere waar je misschien even voor door moet sparen. Op van die momenten dat je denkt "nu wil ik wel één biertje" bedenk je dan welk ander cadeau je in plaats daarvan jezelf ook zou kunnen geven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het grootste cadeau zal trots zijn. Mijzelf weer leren kennen. Een doel voor ogen en de kracht om dat doel te bereiken. Godver. Na dat ene biertje van gister merk ik idd dat ik continu de duivel weer op mijn schouder hoor. Ach eentje kan geen kwaad. Ach 1 keer nog een paar biertjes. Nee nee nee. Het is die duivel die ik moet verstommen. Die duivel die maar blijft zeuren aan mjjn hoofd. Die van ach.. wat maakt het nog uit je bent al genezen je hebt al bijna 2 weken niet gedronken nee. Nee nee je bent op de goede weg maar je hebt er nog niks mee bereikt. Je moet door. Je moet standhouden en vooral niet toegeven. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Verstandig    dat is ook een van de eerste stappen die ik heb moeten doen-lere  ' voor meerder dagen boodschappen halen ..    zo hoef ik ook idd de supermarkt niet in te gaan .

Straks ook weer voor een paar dagen halen wordt steeds meer een gewoonte  ook.

bewerkt door Lieke7777
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 5 weeks later...

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...