Spring naar bijdragen

Dinsdag 26 mei 2020


nancy

Aanbevolen berichten

6 uur geleden zei Adri02:

Mwah, ik denk niet dat die wens overal over mee te praten komt omdat er internet is. Iedereen wil zijn / haar stem laten omdat de feminiene maatschappij dat mogelijk heeft gemaakt.

Al die vergaderingen worden niet uitgeschreven 'omdat iedereen een mening heeft' (want dat was vroeger natuurlijk ook zo, maar toen kreeg 'de werkvloer' gewoon de mogelijkheid niet om zich te uiten), maar omdat de gefeminiseerde maatschappij een overleg-samenleving geworden is waarin vergaderen het verlengde is van het kringgesprek op de kleuterschool. Ik hecht daar geen waarde-oordeel aan, maar constateer het wel.

Er zit vast wat in. Maar ik denk dat er meer dingen spelen. Onze poldercultuur bestaat al zó lang, dat kan m.i. niet alleen aan feminisering toegeschreven worden. "We" werden geroemd om het poldermodel met al haar successen. In het buitenland ging men ons nadoen, maar nu lopen we al een tijdje achter op het buitenland.

De (wetenschappelijke) theorieën over wat goed leiderschap en samenwerking is, zijn in de loop der tijd ook veranderd. Nu is het al een tijdje hip om iedereen zijn/haar eigen manager te laten zijn. Werknemers hebben veel vrijheid, met als potentieel voordeel dat talenten optimaal benut worden (en met als nadeel dat werknemers steeds meer stress ervaren , wat tot meer burn outs leidt. Maar dat nemen we gewoon op de koop toe...).

En je weet wat managers het grootste deel van hun tijd doen toch? Juist, vergaderen :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

15 minuten geleden zei Etty:

Ik denk dat mannen ook wel toe waren aan meer inspraak. 

Ja, maar dat komt dan weer omdat hun juffen dat er bij ze ingeprent hebben op school. Wat een invloed hebben die juffen! :D 

Volgens mij zijn leerkrachten in de praktijk al lang blij als ze de boel een beetje op de rails kunnen houden...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...