Spring naar bijdragen

Vrijdag 22 mei


Aanbevolen berichten

15 uur geleden zei Lonster:

Lekker bakkie koffie. Ik sta rond 8 uur op. Vroeger lukt niet echt, hoewel ik dat best zou willen. De ochtenden zijn mooi rustig en stil, het is extra tijd. 

Vandaag een bewolkte dag, met hopelijk nog wat regen voor de tuin. Als ik bezig blijf, voel ik me best goed. Maar als ik ga zitten nadenken voel ik me alleen en somber. Ik weet dat ik dan niet moet drinken, maar het lukt me nog niet om dat langer dan een paar dagen vol te houden. In mijn hoofd zit het idee dat ik me niet stabiel genoeg voel nu. Kip-ei verhaal.

Fijne dag mensen,  ik ga weer aan de slag.

@Smaragd ben je van plan vandaag weer te gaan drinken, of kun je er na die ervaring van gisteren een punt achter zetten? 

 

 

Is Heel herkenbaar @Lonster , helaas ken ik dat gevoel ook erg goed.. Wat drank betreft heb ik Een beslissing genomen om niet meer te drinken en dat geeft rust . Ik kan me nog zo slecht voelen, drinken doe ik. Niet meer., dat is mijn nieuwe overtuiging. De gedachtes komen toch echt nog wel voorbij,,maar dan blijven het gedachten, geen geworstel meer  zal ik wel of zal ik niet..

BetekenT”niet stabiel genoeg in je hoofd” dat je nog geen besluit durf Of kunt nemen.?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

5 uur geleden zei Jopie:

Ik zou m scherper maken: je eigen aandeel is dat jij drinkt. 

Maar t maakt niet echt uit. Voor ieder glas, voor iedere binge is wel een goede reden te vinden. Zolang je dat nog niet doorziet blijf je slachtoffer. 

Van de omstandigheden. En van de drank. En en, niet of of. 

Maar, kom er maar eens uit, uit die cirkel. Niet makkelijk. Wel eenvoudig, niet makkelijk. 

Inderdaad altijd redenen te over , en terwijl we ze inzetten weten we eigenlijk al wel dat het drogredenen zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

8 uur geleden zei Sandro:

Dat schrijf je vaker. Triggert mij op een bepaalde manier. Weet niet precies waarom, zal er een nachtje over slapen.

Ach iedereen gebruikt dit forum om zn ego enigszins overeind te krijgen of te houden. Ik ook. En dat is ook gewoon OK (ik ben weer Jan Geurtz aan het lezen :) ). Ik plaats zelf graag succesverhalen om ff in het marmer te hakken dat het goed was en waarom, voor later en wellicht ook voor anderen. Als het slecht gaat plaats ik meestal niks want ik ben niet zo'n hulpvragert en de tips die ik dan krijg die ken ik al (denk ik dan bij mezelf bij voorbaat). 

@Smaragd plaatst juist wel als het slecht gaat. Ja dan is het geen succesverhaal. Maar dat is ook OK. Soms gaan we dan open deuren intrappen. Of Smaragd vertellen voor de duizendste keer dat hij het nog steeds niet begrepen heeft. Dat is ergens wel bevredigend als je dat vanachter een veilige forum façade doet. Maar ook een beetje flauw :P dus sorry voor al die keren. 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...