Spring naar bijdragen

Vrijdag 22 mei


Aanbevolen berichten

Hoezo ben ik dom bezig? Drinkend of mijn verbreken van mijn relatie??

Laatste betreffend, ging zuipen omdat ik mij niet gelukkig voelde. Alleen maar pleasen emotioneel en financieel hem helpend. En ja heb daar een einde aan gemaakt. Kon niet langer.

En ja hou nog steeds van hem en wil dat hij goed terecht komt. Alsof dat mijn verplichting is. Maar dan nog, na bijna 30 jaar zit dat in mijn systeem.

Maar goed ben alleen maar dom bezig. Het zal wel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sorry voor mijn reactie, zegt genoeg. Alsof ik mij moet verdedigen, weet zelf heel goed hoe het zat/zit! Waardeer wel jouw vraag, raakt mij zo erg. 

Natuurlijk mis ik hem en zou willen dat alles is zoals het was. Maar kan niet meer. Ook niet gezond voor mezelf.

Rouwen terwijl iemand nog leeft, is heel lastig voor mij. Erg dom? Het zal, ben wie ik ben en hield van hem. Natuurlijk. Ga stoppen met tikken, geen zin om te gaan janken.

Fijne avond allemaal nogmaals. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 minuten geleden zei bumperjim:

Aan wie ligt het anders dan?

Aan ons, hij en ik. Zie heus wel mijn eigen aandeel ook hoor. Nu echt klaar, dit gaat te diep voor een forum. Mediator regelt alles en als ik hem(ex)nog zie dan smelt ik/hou van hem. Maar we kunnen niet meer 1 op 1 praten. Dan moet ik door, heb geen keuze.

Ga maar gewoon door nu. Krijg er hoofdpijn en nee nog niets gedronken. Kom wel of niet. Twijfel nog. Wil me niet meer zo voelen als vandaag en ook wil ik niet meer voelen, is tegenstrijdig.

Geniet van jullie avond.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is zo frustrerend @Smaragd misschien dan wel niet voor jou hoor, ik hoop het maar. Misschien hoop ik het ook niet, weet het ook niet. Volgens mij ben je al zolang bezig, ook opname toch? Waarom kan bij jou dan niet de knop om? Niet zomaar natuurlijk, zal je echt goede hulp bij nodig zijn. Ik denk dat ik makkelijk kletsen heb. In december nog een keer de fout in gegaan, nu sta ik 5 maand droog. In het begin van mijn relatie vaak gedacht, doe nu niet zo dom, eentje moet toch kunnen. Toch altijd dat stemmetje, doe het niet, je kunt het niet bij 1 houden. Bij mij ging alles alleen maar beter, een eigen huis. Opleiding en werk, een relatie, en nu zwanger. Kan me best voorstellen dat als het juist tegen zit, dat de drang naar drank ook groter is. Ik zag wat het mij opbracht, nuchter door het leven. Ik vraag me zo af wat dat bij jou zo tegenhoud, steeds maar weer de keuze maken om wel te drinken. Ik geloof niet dat het jou niet kan lukken. Makkelijk zal het zeer zeker niet zijn, maar man kies toch eens voor jezelf! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 minuut geleden zei Jannigje:

Hoe gaat het met de misselijkheid @niks?

Het gaat Jannigje. Duurt gelukkig maar tot rond de middag. Vooral op het werk is het vervelend. Heb deze week mijn leidinggevende wel verteld dat ik zwanger ben. Soms even tussen door een hapje cracker eten en een slokje water. Echt overgeven valt gelukkig mee, maar misselijk dus wel. Alles voor het goede doel! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 minuten geleden zei Fruitvlieg2019:

@Smaragd, je eigen aandeel in jou drinken is dat JIJ een alcoholist bent. Zolang je dat niet ziet blijf je alles en iedereen de schuld geven en los je nooit wat op en daarbij doel ik niet op je relatie maar heb het over je drinken.

Als ik dat niet zou zien, waarom kom ik dan al jaren op een forum als dit?? Niet voor de fun alleen. Snap je wel.

En dank ook @niks ja als er een uit en aan knop was, zou dit forum ook niet nodig zijn geweest. Er zitten verschillen in vormen van alcoholisme , blijf ik van overtuigd.De 1 is er zo overheen, of kan het handelen, een ander soms of bijna en de andere weer nooit. Hoor bij die laatste groep denk ik.  En dat maakt niet uit, elke strijd hierin is even erg leuk/fijn whatever.

Dank nogmaals, want ik heb er heus wel wat aan. Anders had ik wel op het Viva of gtst forum gezeten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nogmaals bedankt, ja Jopie dat is het ook. Maar dan nog, kan ook niks aan. Zo voelt dat nu, terwijl ik alles kan, geld genoeg, werk, woning, familie etc. Het zegt niks dus.

Ga mijn biertjes nu drinken en dan slapen, heb het echt gehad.

Muziek! En door met jullie avond.

:lips::moon:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

54 minuten geleden zei Jopie:

Uit je schrijven, uit de schrijvers die jij kiest om je op te richten, uit de momenten dat je kiest om te schrijven, ontstaat bij mij een beeld dat jij dit forum vooral gebruikt om herkenning en erkenning  te vinden, de ruimte om alcoholistisch te mogen zijn, niet primair om adb te worden. 

Niets mis mee trouwens, op zich.... 

Herken je dat? 

Absoluut waar

"niets mis mee" weet ik niet zeker

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank @Manou daar heb ik veel meer aan. Nu dan, is wel zo. Djw schat. 

@Sandro ga alleen muziek luisteren nu en dan zzzzzz.

Het is genoeg, voel me zo zeker en onzeker, lees de contramine. Weet het. Nu klaar. Ga slapen. 3 halve liters weg in de gootsteen, ben meer waard dan het bier alleen.

Rot vlucht/verslaving is het. Kan niet alleen maar om succes verhalen hier gaan. 

Toedels.

bewerkt door Smaragd
toevoeging
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...