Spring naar bijdragen

ongoing


Pytje

Aanbevolen berichten

Koop een gezellig klein thermosflesje en zet de hele tijd thee..Doe ik nu. Ik heb zo'n thermodopper die ik.overal mee naartoe sleep. En.ik vond het eerst bezwaarlijk dat er niet een hele liter in kan. Nu vind ik het precies goed. Als ie leeg is, kan ik even opstaan en nieuwe zetten. Is ook goed voor me.

En jij hebt wat te doen...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik weet dat het voor iedereen zal gelden in deze dagen en dat het ook geen nieuws is, maar ik moet er toch even over klagen: de verhoogde trek bij dit warme weer. Lange avonden buiten, weinig kunnen doen, afgemat door de hitte, allemaal redenen om de behoefte aan alcohol aan te wakkeren. Van de weersomstuit (mooie uitdrukking) gisterenavond maar om negen uur naar bed gegaan, terwijl de hele buurt vrolijk aan het feesten was. Ondanks de hitte wel lekker geslapen. Als ik had gedronken had ik de hele nacht liggen transpireren, dat weet ik zeker. En nu ben ik dus gewoon fris opgestaan en klaar om te gaan sporten. Deze hittegolf ga ik zeker anders beleven dan die in de voorgaande jaren.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik kan de hitte nu veel beter verdragen, dat afgematte lijf van voorheen kon er helemaal niet tegen. Laten we maar weer een grote kan water met munt, citroen en een mooi eetbaar bloemetje koud zetten. Tinkelend ijsblokje erin en ik ben niet meer jaloers op de mensen die met drank in hun lijf steeds harder gaan zweten en stinken. Ik ben 's avonds gewoon nog okselfris :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

27 minuten geleden zei Pytje:

...terwijl de hele buurt vrolijk aan het feesten was.

Ik las hier laatst: Je kunt maar beter de buitenkant van anderen niet vergelijken met jouw binnenkant. 

Dat vrolijke feesten is soms/vaak niet veel meer dan het verbloemen van alle verdriet. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

24 minuten geleden zei SanMiquel:

@Pytje volgens mij zitten we op dag 75 vandaag als ik het ff goed uitreken.

Echt? Dat klinkt best veel, hè? Ik heb in het begin een app "easy quit drinking" geïnstalleerd. In het begin kreeg ik steeds badges omdat ik een uur, twee uur, een dag, drie dagen, enz niet had gedronken. Maar nu krijg ik die nauwelijks meer en denk er niet meer aan. Maar.... ik heb er even op gekeken en daar staat: ik heb al 546 euro uitgespaard aan 436 niet gedronken drankjes. Dat klinkt ook echt heel veel:D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei SanMiquel:

Hoe gaat dat bij jou, al wat kilootjes kwijt of hoefde dat niet?

Ja, kon ik ook wel gebruiken. In het begin at ik heel veel ijs, maar sinds ik dat op rantsoen heb gedaan begin ik ook lekker af te vallen. En iedere ochtend sporten draagt ook bij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoewel ik het even lastig vond toen het warm begon te worden, ervaar ik nu de grote voordelen van het niet drinken in deze hittegolf. De nachten zijn veel beter te doen omdat ik niet steeds zwaar transpirerend wakker word. Tegen de ochtend ben ik gewoon afgekoeld en dat voelt totaal anders dan voorheen. Ik begrijp wel heel goed dat deze hittegolf een enorme trigger is voor veel mensen. Het ontregelt toch en als je dan nog een nieuw soort structuur aan het uitvinden bent is het extra lastig. 

Intussen ga ik door met het uitproberen van 0.0 biertjes. Afgelopen weekend een Leffe uitgeprobeerd. Die is echt top! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Afgelopen zaterdag was ik aan de alcoholvrije bubbels en werd bijgeschonken door mijn geliefde. Na een paar slokjes dacht ik "wat word ik toch licht in mijn hoofd". Beetje aangeschoten. Bij controle bleek het idd Prosecco te zijn. Oeps, stiekem gedronken dus. Snel hersteld, maar het voelde toch een beetje eng...voordat je het weet ben je weer terug bij af. Net als bij roken, na een paar trekjes weer verkocht. Nu niet hoor. As weekend, inderdaad @SanMiquel, bereiken we de bijna magische grens van drie maanden:)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ik las deze week hier ergens over de driemaandendip. Ik denk dat ik daar last van heb. Dan denk ik dat ik mijn mind nu wel gereset zal hebben en dat het toch niet nodig zal zijn om de rest van mijn leven alcoholvrij door te brengen. Vanwaar die gedachten? Waarschijnlijk omdat dat getal drie iets magisch heeft, nog een bepaalde tijdelijkheid in zich bergt, die verdwijnt als de grens gepasseerd is. Want waar ga je dan voor? Een jaar? Drie jaar? Een leven? Het is de tijdloosheid die dan meer gaat intreden denk ik. Met dit soort gedachten in mijn kop kan ik alleen maar vaststellen dat alcohol nog een belangrijke plaats in mijn dagelijks leven heeft. Dat ik nog altijd een achterdeurtje open houd. Zo ken ik mezelf ook hoor. Ik kan heel slecht leven zonder achterdeurtjes. Ik ga wel mijn best doen om dat deurtje op slot te houden, ook na drie maanden. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...