Spring naar bijdragen

Maandag 11 mei 2020


Yvonne

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 70
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

2 uur geleden zei nancy:

Hoi Sensitief! Ik zag dat je ondergesneeuwd raakte door al die bedenksels van de anderen ;), met alle respect overigens .

Als antwoord op jouw vraag: ik zou het niet weten, het lijkt me niet, anders was er wel een aankondiging geweest. Wel leuk misschien om te weten; dit forum is gedurende mijn aanwezigheid al 2 x totĂ¡Ă¡l veranderd qua vormgeving etcetera. Tjonge, dat was me wat, de eerste paar dagen na zo'n verandering! 

Dank je @nancy :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Pats ik ben ook onzeker en bang. Het weg willen lijkt tot meer angst en tot boosheid. (Want dan ben ik niet goed ).

Het gewoon niet zijn, leidt tot toneelspel want ik ben het al. 

Het is er al, dus laat het me maar voelen. En vanuit daar nadenken over en kiezen voor de beste actie. Want ik hoef er niet in mee te gaan, me er totaal aan over te geven en aan ten onder te gaan. Ik ben namelijk niet alleen bang en onzeker. (Ik ben ook reuze slim, grappig, welbespraakt etc) Hoe help ik mezelf het best? Luisteren en voelen. Stap voor stap. En dan kiezen en daar verantwoordelijkheid voor nemen. 

Dat geeft mij heel veel ruimte en lichtheid. Gaat ook geregeld hakkelend of niet, maar ik voel wel dat dit de weg is. En dan weet ik ook waarom ik een keuze maakte en kan ik het best hebben als het niet goed uitpakt. Want dat gebeurt natuurlijk ook. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

25 minuten geleden zei Lika:

Luisteren en voelen. Stap voor stap. En dan kiezen en daar verantwoordelijkheid voor nemen. 

Dank je wel Lika! Wel luisteren maar ook wel voelen. Vanuit daar. Wel droge afmelding hier ook, was wel lastig vandaag maar gelukt.. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zojuist zei Pats:

Dank je wel Lika! Wel luisteren maar ook wel voelen. Vanuit daar. Wel droge afmelding hier ook, was wel lastig vandaag maar gelukt.. 

En de grap is...gewoon voelen, erbij zijn maakt de boel niet erger, maar minder erg. Soms verdwijnt het dan al. 

Nieuwsgierigheidsknop aan en kijken! (Kan ook leuk zijn zelfs)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat mooi Etty, zoals je dat omschrijft. En ik vind het ook mooi te lezen hoe iedereen op zijn manier hier mee bezig is of wil gaan.

Wat voor mij ooit echt een eye opener is geweest is dat je gedachten/mind niet weet wat echt gebeurt of wat je alleen denkt.

Ook in therapie geweest en daar moest ik de volgende oefening doen.

Mij bedenken wat ik echt heel vies vind om te eten, iets waar je van gaat kokhalzen. 

Daarna moest ik mijn ogen dichtdoen en visualiseren dat ik inderdaad dat aan het eten was. Ik werd mij toch een partij misselijk en mijn maag draaide om. 

Toen ging bij mij de knop om, ik ben NIET mijn gedachten. Ik kan ook visualiseren dat ik iets lekkers eet. Of dat ik iets doe waar ik blij van word. Dan krijg ik een blij gevoel. Terwijl als ik steeds maar negatieve dingen denk, gedachten heb, word ik verdrietig of angstig of boos. 

Als ik 's avonds niet kon slapen, dacht ik vaak aan alles wat er die dag niet goed was gegaan of anders kon etc. Nu schrijf ik 3 dingen op waar ik dankbaar voor ben die dag. En soms visualiseer ik dat ik op het strand lig, zon op mijn huid, branding in de verte en geroezemoes van mensen om mij heen. Daar word ik rustig van en val ik makkelijk in slaap.

Dat visualiseren doe ik door bewust mijn gedachten op iets anders te richten dan alleen maar in een negatieve cirkeltje te laten rondgaan. Waardoor mijn gevoel ook negatief wordt.

Wil niet zeggen dat ik geen negatieve gevoelens heb, die zijn er wel maar die geef ik niet veel ruimte. Ze voegen voor mij weinig toe en bezorgen mij stress. Ik kan er niet zoveel mee. Of ik kom weer in een neerwaartse spiraal. En dat wil ik niet meer. Ik weet waar mijn negatieve gedachten vandaan komen. Diverse dingen in het verleden, maar dat was toen. En ik leef NU. Zodra ik naar dat toen ga, word ik daar weer in meegetrokken. Ga ik balanceren op een richel langs een ravijn. Maar dat is niet hoe ik NU wil zijn/doen/voelen. Dus ik ben mij bewust van mijn gedachten/bewustzijn. 

Mij hebben de podcasts van Leef je mooiste leven erg geholpen met een andere mindset. Oa op Spotify te vinden.

bewerkt door Marietjestopt
Niet lopende zinnen en stukje toegevoegd bij een na laatste alinea.
Link naar opmerking
Deel via andere websites

16 uur geleden zei Sensitief:

Hoi, kan het zijn dat er momenteel geen nieuwe leden zich kunnen aanmelden ivm aanpassingen aan het forum? 
 

Toen ik 2 jaar geleden aan wilde melden lukte dat wekenlang niet. Na een mailtje naar de beheerder is het probleem toen verholpen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei Etty:

 soms is het handiger om naast het mediteren wat zaken te verwerken en op een rij te krijgen mbv een therapeut.     Vanwege de identificatie waar je niet los van kunt komen.  Het is niet gek of raar dat je dat (nog) niet kunt. 

Het was voor mij een proces dat even geduurd heeft, maar stinkend de moeite waard. Als ik nu even gevangen zit in een negatieve riedel is er vrij snel de ontspanning, er hĂ³eft niets.  Ik ben al okĂ©.   De zelfafwijzing, het negatieve geloof waar Jan het over heeft,  is eigenlijk het grootste euvel.  

Thnx Etty. Ik heb ook nogal wat gedaan voordat ik kon voelen zonder iets te moeten veranderen. En nĂ²g is het een uitdaging. Maar erg de moeite waard

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 11-5-2020 om 09:41 zei Sandro:

Hoe bedoel je dat precies? Dat je het niet waard zou zijn ofzo?

Ik heb al honderdzeseentachtig antwoorden geprobeerd, maar het lukt niet :) Gelukkig is er door anderen al veel waardevols geschreven, waarvoor dank.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...