Spring naar bijdragen

Vrijdag 8-5-2020


Aanbevolen berichten

46 minuten geleden zei Smaragd:

Das waar, ga weer in de zon zitten en zijn 30 apps negeren. Hij kan gewoon niet zonder mij, weet ik nu wel.

Hoe krijg je de garantie dat iemand niet/nooit meer slaat? Nooit, heb het antwoord alweer. Wat is dit zwaar bah.

O ja, zijn oplossing, hij kan een cursus anger management volgen. Het zal wel.

Jij ook rustig aan @GewoonDoen

Je praat net als niks toen ze net een dag of 2 daar weg was. Dat aarzelen gaat over. Nu doorzetten. 

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nog wel langer dan 2 dagen @bumperjim. Het is zo lastig, je gevoel en verstand. Als ik nu terug kijk, denk ik hoe dan? Hoe kon je ook nog van hem houden? Of was het geen houden van? Voor mij is het zo de moeite waard geweest. Sinds januari een vriend. Door de corona zijn we sinds half maart dag en nacht bij elkaar. Nog steeds heb ik mijn momenten van angst, bang om dingen verkeerd te doen, bang voor wat er dan zal komen. Afgelopen weekend nog, zo bang om hem wat te vertellen. Uiteindelijk wel gedaan. Zijn reactie was zo lief, zo vol begrip. Dat ik in mijn arm moet knijpen of het echt is. Ga voor jezelf @Smaragd. Makkelijk is het niet, maar de vrijheid die je er uiteindelijk voor terug krijgt is zo fijn! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Voor het eerst in mijn leven ben ik het eens met @Adri02 Laat het los, niet mijn ding meer.

Dank Jim en Niks, weet dat ik erdoor heen moet. Doe ik al, hij wilde praten vanmiddag, heb NEE gezegd. Lastig voor hem, is een autist en narcist. Moet wel. Nu zet ik door. De bomen zien er ook weer groen uit en voel mij vrij, laat me niet meer leven door iemand. Niet dat het makkelijk is. Maar wil niet eindigen op teletekst, doodgeslagen man in huis door......Dat had ik zelf kunnen voorkomen en doe ik ook. Maar zo stom, sta er zo achter en nog denken, heb bier nodig. Hoeft niet, kan dit zelf.

Ga koken. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

46 minuten geleden zei Bor:

.... was het de bedoeling met een aaneengesloten verslavingskliniek opname hierachter...?

Crisisopvang en behandeling staan toch los van elkaar? Destijds zat er tussen mijn week crisisopname en de tussen(diagnostiek)opname een maand of
drie, voor ik daar terecht kon i.v.m. wachtlijsten. Daarna duurde het nog een paar weken voor ik daadwerkelijk aan een (klinische) behandeling kon beginnen.
In die tussentijd had ik wel ambulante 'hulp',  wat inhield dat ik me wekelijks meldde voor een gesprekje bij de verslavingszorg.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@takeiteasy is trouwens een geweldige lieve grappige mooie vrouw. Ze heeft hetzelfde probleem als ik:alcohol en wij zijn beiden hardleers. 

Ook niet fijn het gepraat over iemand als ze er zelf niet is, of stil daardoor gaat zijn, of de clown uithangen. Ze moet het ook zelf weten. Ambulant kan ook. Was ook mijn advies aan haar. Klinieken trekken wij niet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ze  zou aansluitend(na crisis) een paar maanden in de kliniek verblijven. Dat doen ze alleen als ze denken, dat dat helpend kan zijn. En dat is dus ws niet zo. In crisis pak je alles aan, omdat je zo diep zit. Snap nu wel dat ze zich beter voelt. Dan is het allemaal niet meer nodig. Hoop wel ambulante behandeling. Maar ook dat is aan haar zelf idd. Zij kan idd wel met gemak 40/50 dagen droog staan, daarna is het probleem....Herken dat natuurlijk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@niks  niets is helpend. Daar ben ik nu na al die jaren wel achter. Maar ik ga ook niet meer meedoen met: ach wat zielig en sta op en weer verder en weet ik wat voor zalvends allemaal nog meer. 

Had ik ook nooit moeten doen. Mijn fout. Dom dom dom. Je kunt een ander niet redden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zojuist zei Bor:

En wéér daarvoor wilde je liever niet dat ze ontslag nam/ kreeg Smaragd..

Je gaat heen en weer.

Nee hoor en dan nog...is nog geen maandag toch? Natuurlijk moet ze blijven. Een andere woning gaat NIET helpen. Maar als zij iets in haar hoofd heeft.......ze lijkt op mij. Heeft geen zin om kwaad te worden en redden al helemaal niet(Nancy) zo gelijk in. Wie zijn wij?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo is het maar we lezen het wel allemaal. En natuurlijk reageren we dan. Zou raar zijn als dat niet zo zou zijn. Gun haar meer, maar voor nu is het wat het is.

Lag aan de AD en de woning ja tuurlijk.

bewerkt door Smaragd
toevoeging
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ze is een mooie sterke TROTSE vrouw en zij maakt haar eigen beslissingen, net als jij Bor en ik uiteindelijk. Daar gaat het om. Voor een ander is het zo makkelijk te bepalen en adviseren. Maar goed het is toch nog geen maandag? Gun het haar echt maar snap het ook heel goed als ze weer naar huis wil. Ze kan(kon) zich zelf redden. Ben ambivalent hierin, opdringen heeft geen zin. Wel was ik verbijsterd, dacht nu doet ze het echt. Is aan haar zelf. Fijne avond, ga eten en dan muziek.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je(ze) wordt geleefd in de crisis. Dan zeg je en wil je dingen. Als je je iets beter voelt, is dat er niet meer. Dat is de realiteit van de crisis. Zo werkt dat. Ben ook niet boos, had het haar wel gegund. Nu hou ik erover op. Ken de crisis maar al te goed.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...