Spring naar bijdragen

Afbouw oxazepam


Alina

Aanbevolen berichten

Hoi @Alina het zou heel goed kunnen dat je je zo voelt door de diazepam. Ik hoop dat @Kannietmeer of @doorbijter je daar antwoord op kunnen geven :) maar ik heb het wel vaker gelezen.

Met mij gaat het wel goed, ben nu 15 wkn ^_^ lekker aan het groeien...slapen is nog steeds wel af en aan en ochtenden zijn vaak wat moeizamer... Maar ik mag niet klagen ;)

Sterkte! X

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeiemiddag 

Alina

Goede tip om langzaam te lopen. Ik heb de neiging om automatisch wat sneller te lopen en verlies daardoor onnodig ook energie. 

Wat vervelend van die gaatjes en het tandarts bezoek. Dat is niet niks. Heel rot dat je daar nu een soort zenuwpijn van hebt. Toch kan ik me herinneren bij mezelf dat ik na het vullen van een gaatje ook een tijd last heb gehouden hiervan. Langer dan een maand. Dat ging heel langzaam pas weg. En nu heb jij er meer. Poets jij nu met sensodyne die verdoofd namelijk een beetje. Ik heb zelf ook nog een afspraak staan voor het vullen van een klein gaatje en het opvullen van een stukje tand wat was afgebroken.  Dat is ergens in juni. Sinds ik die oxazepam had heb ik een erg droge mond gekregen. In de nacht dus ook steeds wat water gedronken. De droge mond verhoogd de kans op gaatjes. Die droge mond is er nu niet meer gelukkig.

Lastig dat je nog niet iets gehoord hebt doorbijter ivm. De afbouw. Staat er niets over in in de asthon Manuel? Het is niet gek om je zo zwaar te voelen. Je hebt nu 3 medicijnen die je lichaam moeten verwerken. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi dootje

Dat klinkt niet fijn wat je voelt allemaal. Ja die sertraline is ook niet niks. Ik lees het vaker dat je eerst klachten krijgt voordat een ad gaat werken. Als je hiervan gaat afbouwen moet je ook weer door zo'n proces heen. 

Ja als je je zo slecht voelt is het moeilijk om geen oxazepam te nemen. Belangrijk is wel om je lichaam in balans te krijgen en te houden. Goed om contact te houden met je huisarts. Hoe lang duren de opbouw klachten? Is alleen oxazepam slikken niet voldoende voor een tijdje? 

Heel veel sterkte hiermee.

Ikzelf heb vannacht ook niet goed geslapen.  Erg laat in slaap gevallen en rond half 4 niet meer slapen. Gisteravond moest ik mijn zoontje nog zoeken met de fiets omdat hij na het eten nog even mocht buitenspelen en heel lang weg bleef. Gelukkig kwam hij aangelopen maar ik had hierdoor wel meer gedaan dan was voorzien. Dat merkte ik dus wel. 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Alina @Doorgaan

Ik heb weken na gedacht om hieraan te beginnen. Het is niet dat ik denk ik neem een pil want dat is makkelijker. :) maar met mijn angst/paniek en lichte depressie bovenop mijn burn out wil ik dit graag een kans geven. Vandaag 1 halve oxazepam op. Ik heb besproken met de huisarts om dit te nemen. Na een week moeten de klachten minder worden. Hij wil voorlopig de sertraline ook niet ophogen en ik ook niet. Als dit na een paar weken geen effect heeft stop ik er ook mee. Oxazepam nemen voor het slapen gaan heb ik on 3 maanden 3 keer gedaan maar :)

liefs 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi dootje 

Helemaal goed.  Je staat achter je keuze en je huisarts denkt goed mee. En ik denk echt niet dat je dit zomaar neemt hoor. Dit zijn altijd moeilijke beslissingen en je weegt alles goed af. Ik hoop alleen dat het ook gaat werken. En dat kun je alleen maar weten door het te nemen. Ook dit is dapper. Is het vandaag een beetje gegaan? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@DootjeIk geloof zeker dat je er goed over na hebt gedacht. Hoe gaat het vandaag. Heb je vannacht beter geslapen. 

@DoorgaanHahahha die avond bleven mijn twin ook te lang weg. Ik ga dan gelijk van het ergste uit. Ik zeg dan elek 10 min tegen mijn man ga ze nou zoeken. Hahahah. 

Hoe is jullie dag vandaag. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi @EefjeJ zo al 15 weken. Dat gaat snel. Dan heb je er twee dicht op elkaar, maar wel leuk. Ja ik sliep tijdens me zwangerschap ook heel slecht. Veel wakker en had het zo warm, zelfs in de winter sliep ik zonder pyjama en een laken, man lief met 2 winterdekens hahaha. 

Hoe is jou dagje. Voor jou is het nu ook weer denk ik een balans zoeken nu je zwanger bent en daar wellicht kwaaltjes van hebt of kan krijgen. Ik heb bij de laatste zwangerschap veel kwaaltjes gehad, die heb ik nooit bij die andere twee zwangerschappen gehad. Heb je nog wel alle kleertjes bewaard. Ik had helemaal niks meer. Maar ja de twin zijn 9 jaar en de oudste 15. 

 

Groetjes 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Alina @Doorgaan

Hoi dames, ik heb niet goed geslapen. Ik denk dat ik dat maar moet accepteren. Vanmorgen bij de praktijkondersteuner geweest en over 2 weken hoor ik of er een doorverwijzing komt voor een psycholoog. Vandaag wel weer 2 halve oxazepam op vanmorgen om half 8 ivm angst om naar de praktijk ondersteuner te gaan. En nu net ivm spannings klachten. Maar goed het zij zo twee halve per dag.

Vanmorgen wel met mijn vriend naar wat winkels geweest om naar lounge sets te kijken. Een hele overwinning want ben al 3 maanden niet geweest in winkels. Daarna wel anderhalf uur op bed gelegen. 

Hoe is het met jullie? Hoe was jullie dag? 

@EefjeJ

fijn dat het goed gaat met je zwangerschap :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi alina dootje en eefje 

Ik heb niet veel bijzonders te melden. Licht vermoeid. Komt ook mede door die nachten die ongeveer hetzelfde blijven. Ik voel nu ook wat lichte trillingen in de nacht weer en een verstoorde ademhaling. Ongelooflijk wat die medicijnen voor impact hebben ook al slik je ze niet meer.

Nog even dit ik typ steeds jullie namen in maar hoe kun je dat nu in zo'n blauw vakje krijgen? Snap je wat ik bedoel? 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Doorgaan hahaha dat snapte ik in het begin ook niet. Ik dacht ook hoe doen Ze dat toch

 Gewoon een @ in typen en dan de naam van wie je wil. Dit is toch Wat je bedoelt. 

Wat bedoel je met trilling, in je hoofd een vage trilling. Die herken ik wel als je dat bedoelt. Die heb ik nu ik dia gebruik minder of niet. Gelukkig maar. 

Ja de nachten probeer er ook niet meer mee te zitten. Maar hoe vermoeiender ik me voel hoe meer ik erover ga panikeren en over ga piekeren.  Vooral omdat ik het van de nacht moet hebben. Overdag kan ik niet slapen. 

Ik heb  vandaag ook niet veel gedaan. Ik heb goed naar jullie geluisterd om zo min mogelijk te doen. En vandaag en gisteren voel ik me stabieler. Niet constant die schommelingen,  nog steeds zo onwerkelijke dat een kleine kut pil ( sorry voor me taal gebruik, ik haat die dingen) zo veel teweeg brengt. 

Gisteren wel heel de dag politie agent moeten spelen, echt pfff ben blij als ze weer hele dagen naar school gaan. 

Gelukkig haal ik veel positiviteit uit het verzorgen en spelen met me baby. 

@Dootje een tip, neem een pil mee op zak dan wellicht heb je het dan helemaal niet nodig. Zo heb ik dat laatst ook gedaan toen ik naar de tandarts ging. Het idee voelde toen wel veilig, 1 op zak.

Ik denk altijd en dat heb ik geleerd met therapie. Wat is nu het ergste wat er kan gebeuren. En dat voor je zelf ook hard op zeggen of in je zelf. Ja oké ik voel me kut of onrustig, nou en er zijn zo vele met onrust. Oké stel ik krijg een paniek aanval, nou dan pech hebben dan krijg ik die maar duurt max een half uur. Of shit dadelijk zien mensen dat, ja boeie niemand is perfect. Zo denk ik dan, en om zo te denken geef je je hersenen een signaal dat het oké is en dan haal je de druk er al van af, je gaat dan van een afstand observeren zeg maar. En door blijven ademen naar je buik en anders langer uitademen. En nee de angst gevoel of nerveusheid word niet meteen minder. Maar herhalen en herhalen en herhalen. Want er voor weg lopen dan word het alleen maar groter. En ik heb die angst ook he. Alleen ik ga er doorheen, en als ik overprikkeld ben zoek ik het niet op. En tijdens zo.n moment voel ik me ook ellendig en 101 gedachte. Maar ik weet wel dat het de volgende keer weer iets beter gaat en soms is het dan helemaal weg. 

Ik hoop dat je er iets aan hebt.

En zeker super dat je bent gegaan. Pil of geen pil. Je bent gegaan en dat is al een overwinning. Ben je geslaagd voor een leuke lounge

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi @Alina 

Die trillingen die ik in de nacht bedoel zijn dan in mijn lichaam. Had ik ook bij de afbouw. Nu veel minder. Het lijkt of dat mijn zenuwen zijn. Het zijn een soort minigolfjes. En aan het begin van de afbouw had ik ook een soort trilling in mijn hoofd. Het voelde letterlijk  alsof er medicijnen uit mijn hoofd wegstroomde. Dat voelde raar maar hierdoor werd ik helderder. Maar dat heb ik nu niet meer.

Probeer de rust in ieder geval te houden. Dan heb je minder last denk ik van afbouw. Die pillen beinvloeden je hele wezen. 

En @Dootje

Het klopt wat alina zegt. Durf door die angst heen te gaan. Daar kun je mee oefenen het hoeft niet meteen te lukken. Je kunt zeggen ja ik voel nu angst. En dan de buikademhaling doen en bij iedere uitademing de angst uit je lichaam sturen. Net als alina zegt oefenen. En als het niet lukt hebt je Het wel geprobeerd. 

En de namen met het blauwe vakje is gelukt! Je moet het maar weten.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Alina @Doorgaan

Hoe gaat het met jullie?

Klopt helemaal wat jullie zeggen! Maar mede door de opbouw van Sertraline is oxazepam wel nodig. Ik ben niet van het makkelijk nemen maar tot en met dinsdag geef ik het een kans.

Mijn vriend heeft een verrassing geregeld de kids slapen 2 dagen bij mijn zus en wij gaan 2 dagen naar een hotel. Zooo spannend vind ik het!

Helaas geen loungeset gevonden. Te duur of te slap materiaal.

Jullie nog plannen vandaag?

Liefs!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Doorgaan dat Snap ik soms geeft een telefoon ook meer prikkels. 

Hier ook een rustig weekendje gehad. Ik heb twee hele goede dagen gehad. En merkte zaterdag dat ik weer laag in me energie zat. Ik merk dat me gedachten dan gelijk weer negatief zijn en meer ga piekeren erover. Ik had ben dan gelijk weer bang dat ik weer diep ga zakken. En dan zijn het dagen dat ik het beter kan accepteren dat ik nu niet veel kan. En dan volgen er weer dagen dat ik er weer erge moeite mee heb. Dan kriebelt het weer dat ik graag wil maar niet kan.

 

En ik was naar de supermarkt gisteren en zodra ik ga realiseren, oh ik heb geen last van overprikkeling en de geluiden kan ik filteren en ik voel even geen onrust. En dan ineens komt het, of ik het gewoon zelf op me afroep. En dan sta ik in de rij van de kassa. En dan ga ik mezelf gek lopen maken. Zal ik weg lopen uit de rij maar hoe doe ik dat met alle boodschappen. En dan zit ik weer in de angst modus. Die echt nergens opslaat, of me gedachte zomaar op hol slaan..

 

@DootjeHoe gaat het met jou. Ik ben zo benieuwd hoe het is gegaan. Lijkt me hartstikke leuk een weekendje weg. Dat is nu iets wat ik nog niet aan durf. Omdat ik liever in me eigen bed slaap.

 

Iedereen een fijne nacht.

Groetjes 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen @Alina

Allemaal heel herkenbaar zodra ik minder in mijn energie kom wordt ik ook wat negatiever. Maar dat is nu wat minder omdat ik niet meer zo heel diep wegzak. Inderdaad is accepteren dan het beste wat je kunt doen en rustig aan doen. Maar wat fijn dat je door dat rustige rustige weekend wel goede dagen hebt gehad. 

Als ik naar de supermarkt ga dan zorg ik er ook voor dat ik tussendoor ga zitten waar dat kan. Buiten op bankjes of binnen een winkelcentrum.  En met de auto gaan en die niet al te ver zetten. Alles telt dan mee. En na thuiskomst weer uitrusten.

En het lukt me nu om langzamer te lopen. Dat is fijn. 

Groetjes 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Doorgaan @Alina

Hoi hoi, hier ben ik weer :)

2 dagen hotel waren super leuk! Vrijdag aangekomen, even naar wat winkels geweest op terras gezeten en uit eten geweest! Wel allemaal bij het hotel zelf hoor. Veilig bij mijn kamer. Zaterdag ging ook goed, stukje gefietst na 2 km was ik helemaal op. Helaas zaterdag half 7 werd ik niet lekker en lag ik dus in bed :( teveel gedaan en vermoeid. Ben er niet eerder uit gekomen dan zondag 7 uur. Slecht geslapen ook die nacht. Maar verder was het super leuk!!

sertraline opbouw is nog heftig. Ik moet deze week nog 50 mg nemen en maandag belt se huisarts mij weer. Hij belde mij vandaag. Dus oxazepam is nog 1 of 2 halfjes per dag.

Hoe gaat het met jullie? 

Liefs!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@DootjeWat fijn dat het leuk was. En je hebt ook veel gedaan knap hoor. Dus logisch dat je daarna erg moe bent.

Ik hoop dat de medicatie gaat aanslaan. Merk jezelf er al iets van.

 

Ik ben vandaag weer bij de tandarts geweest. En vandaag erg moe, komt door de extra spanning van de tandarts. 

En ik voel me vandaag angstig,  en ik weet echt niet waarom. Maar ik word er wel bang  van. 

Ik heb afgelopen maandag weer 2.5mg vermindert van de oxa.

Ik heb niet alles omgezet naar diazepam. Ik heb 4.5 mg dia en nog 2.5 mg oxa.

Hoe gaat het met jullie. 

@Doorgaanhoe gaat het nu met je energie. 

@EefjeJhoe gaat het met jou en de kleine in je buik 

Groetjes

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi @Alina

Gaat met mij wel goed, de ene dag beter dan de andere...maar lekker bezig ^_^ volgens mij gaat het wel goed met de kleine, ik voel "het" af en toe schoppen...erg leuk gevoel weer. Maandag een pretecho :D

Vervelend dat je je angstig voelt, kan heel goed door de vermindering komen, hopelijk trekt het weg de komende dagen. En wat je zegt de extra spanning van de tandarts kan ook weer voor wat meer klachten zorgen... Rustig aan :lips:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi @Alina

Ben het helemaal met @EefjeJeens wat de oorzaak van je angst is of kan zijn. Het is zeg maar steeds een klap voor je lichaam om die vermindering aan te kunnen. Het is alleen heel lastig om dit te voelen. Door je gedachten rustig te houden en je te ontspannen lichamelijk kun je hier iets beter doorheen komen denk ik zo. Maar meer kun je er niet aan doen alleen wachten totdat het weggaat. Ik heb eerder ook wat kleine angsten gehad en daar werd ik ook onrustig van. Als ik dan sloeg op een boksbal dan kon ik hiervan wat frustratie in kwijt. Dat was dan wel weer iets actiefs doen. 

Met mijn energie gaat het op dit moment stabiel. Ik doe 2x per dag oefeningen en tussendoor ook korte.

Waar ik nu wel meer last van heb is wat onderrug klachten.  Die oxazepam gaf een soort verdoving waardoor ik mijn spieren niet meer zo voelde. En omdat ik nogal veel gelegen heb. Moet ik alles weer soepel krijgen door lichaamsoefeningen te doen. 

Groetjes 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dankje wel voor jullie steun.

@DoorgaanIk heb ook sinds een week of twee last van me stuitje onderrug, zou idd van de pillen komen, is een spierontspanner. 

Wat voor oef zijn het yoga en of meditatie. 

Wat fijn dat je nu stabiel voelt in energie.

Ik heb vorige week twee goede dagen gehad. Wat was dat lekker zeg.  Ik ben ook dinsdag naar de Primark geweest en de h&m. Mijn baby had echt geen kleren meer. En daarna in de avond nog een stuk gewandeld naar de ijssalon. Dat was al te ver lopen, maar ik voel de me in me hoofd ook goed kalm en rustig. Dit alles op 1 dag was ook te veel. En dan nu weer flink gezakt, en dan gelijk weer die angst hey komt niet meer goed. Ik weet gaat met pieken en dalen. Alleen die pieken zijn zo weinig en kort vergeleken met de dalen. 

 

@EefjeJWat leuk he. Dat gevoel van getrappel in je buik. 

 

@Dootjehoe gaat het met je 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi @Alina

Het zijn een soort visualisaties waarbij ik mezelf in een licht zet en mezelf reinig en mezelf grond. Ik zit namelijk veel met mijn energie in mijn hoofd en door oefeningen te doen gaat mijn energie makkelijker stromen en behoudt ik mijn energie beter. Buiten dat wat ik doe heb ik toch nog healing nodig. Nu is dit 1x per 2 weken. Eerder 2x per week dus ik ga zeker vooruit. En ik doe nu wat lichaamsoefeningen om de spieren wat losser te maken en houden bij de onderrug. 

Hoe is het met jou vandaag? 

En met @Dootje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Halo doorgaan 

Ik ben aan deze rommel begonnen toen ik ziek was geworden mij draaide door paniek onrust angst ik slik 11 maanden en ik maak me enorm druk 2.5 Mg lorazapam dagelijks ik voel dat ik ben veranderd 

ik ben van plan acapuntuur te doen Chinees mischien kan hij ook adviezvgeven om mee te stoppen met ander middel 

mij ben 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...