Spring naar bijdragen

Afbouw oxazepam


Alina

Aanbevolen berichten

@Doorgaan

Bedankt dat je elke keer je ervaringen deelt :) ik had het wel zwaar net hele gezicht en kaak spanning en buik..  Wilde bijna een oxazepam door de midden snijden.. Nog niet gedaan iig:) al wil ik het liefst het wel doen.

Ja alles kost zoveel energie. Heel bizar eigenlijk. Ik probeer meer te rusten. 

Heb je een leuke dag gehad? 

Hoe lang heb je al een burn out? Heb je vast weleens gezegd maar kan het even niet terug vinden sorry!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi iedereen. 

Wat gek ik heb al deze berichten niet als melding gekregen. Ik dacht al wat ik het stil.

@Kannietmeerwat lief dat ik je mag berichten. Ik weet alleen niet hoe je dat doet. Kan iemand mij dat uitleggen. 

@EefjeJ heb je dat vaker gehoord dat je van diazepam onrustig wordt tijdens het slapen. Ik dacht altijd dat je er goed op kon slapen, zal ik wel weer hebben hoor dat het tegenovergesteld werkt.

 Toen het ik het innam na een half uur voelde ik me even raar, slik probleem een naar gevoel. Ja voelde me rot 1oxa 1.5 Dia  en 1 seroquel. Zo veel pillen. 

Hebben jullie momenten gehad dat je je down voelde en het even dan niet meer weet. Nog zo voelde ik me vanmiddag. Ik voelde me ook zwaar geïrriteerd, en dat ben ik niet gauw. Ik weet dan dat die emotie niet van mij is. 

@Dootje wat fijn dat je even lekker hebt gerust.  En ik sluit me aan op wat @doorgaan zegt, bewegen moet je echt gedoseerd doen. Een kennis van me heeft ook aan de oxazepam gezeten en veel klachten van ontwenning en zij zegt ook tegen mij, beweeg maar rustig en doe alles langzaam. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi allen

Dootje 

Vanaf verleden jaar eind april na een zware griep in burn-out gekomen. Ik wist eerst niet dat ik het had. Ik voelde me zo slecht dacht dat het van de griep kwam. De koorts wilde ook niet zakken. Daarna angstige momenten. In de vroege ochtend een niet te beschrijven gevoel van uitputting. Ik heb zelfs omdat ik zo gigantisch zweette ook zout genomen om me beter te gaan voelen dat hielp een beetje. 

Ik heb verder nu een rustige dag gehad. Wat lezen de was ophangen en even naar tuintje gefietst. Gelukkig geen terugval hiervan. Is toch altijd spannend.

Alina

Een enkele keer voelde ik mij wat somber. Dat is geen prettig gevoel. Wist ook dat het van de oxazepam kwam. Zo voelde het. Maar dat is niet prettig. Je hebt geen energie en dan ook nog somber voelen. Maar ik heb verschillende edelstenen en toen ben ik een oranje edelsteen gaan dragen. Weet even de naam niet meer en dat hielp. Of het geloof hierin is weet ik niet. Klinkt misschien zweverig maar ik geloof in meer dan we zien daaruit kun je troost en vertrouwen putten.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Alina

Als je op Kannietmeer haar naam klikt, dan kom je op haar profiel en staat er een envelopje onder haar naam, daar klik je op en kan je een privébericht sturen :)

Niet specifiek over de diazepam gehoord, maar ik sliep ook onrustig, maar dan op oxazepam. Het kan ook zijn dat het de ontwenning is vd oxa, omdat je daarvan toch minder in had genomen... Ik weet het niet hoor, ik denk even hardop ;)

Ja die gevoelens heb ik zeker gehad...heel naar. Ik had ook vaak de gedachte dat ik gek zou worden... Heel goed dat je weet dat die emoties niet van jezelf zijn. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Alina

Ja zeker. En ik kleur graag sinds ik thuis zit. Even niks geen mobiel tv gewoon kleuren :)

Gaat het weer een beetje met je?

@Doorgaan

Fijn dat je een rustige dag hebt gehad! Ik heb de oxazepam niet genomen. Zit op de bank met een kruik nu. Hopelijk  straks wat rustiger en kan ik een beetje slapen. Toevallig ben ik ook 3 weken ziek geweest begin toen de huisarts een burn out vaststelde. Mag ik vragen of je werkt? Of ben je nog thuis?

Hoe nam je zout? Ben wel benieuwd naar je edelsteen. Heb daar vaker wat over gehoord :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi dootje

De edelsteen is een carneool. Geeft vertrouwen. Kijk maar op Google.  

Ik werk nu nog niet. Heb wel even gereintegreerd maar dat ging toen niet. Was te snel. Nu dus nog thuis wat ik echt moet benutten.  Ik heb eind juni weer afspraak bij de bedrijfsarts en dan kijken we weer verder. Ik denk dat het wel kan om te beginnen met reïntegreren. Ik heb gelukkig een bedrijfsarts die erg zorgvuldig is. Ik werk parttime in de gehandicaptenzorg. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Doorgaan

Lijkt mij wel een leuke baan! Wel pittig of niet? Ik heb gewerkt als bedrijfleidster in een supermarkt 40 uur per week. 

Die edelsteen heb ik opgezocht, toevallig staat mijn sterrenbeeld erbij :)

Ik heb een slechte nacht gehad. Bijna niet geslapen en heel veel zweten de druppels stonden op mijn hoofd :(

vandaag begonnen met de ophoging van de sertraline. Voel me erg moe en zit of lig alleen maar. Vanmiddag ging ik even naar bed met oordoppen, heb 2 uur geslapen! Te bizar schrok me rot.. lang geleden dat dat gebeurt is. Ben erg licht in me hoofd en nergens toe in staat. Heb ook nog steeds geen oxazepam op. 

Heb jij goed geslapen? Rustig aan gedaan vanmiddag?

@Alina

Hoe gaat het? Beetje kunnen slapen?

En met de rest van de dames ook alles oké vandaag? 

Liefs!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi iedereen, ik  krijg geen meldingen meer van berichten van jullie op in mijn hotmail. Ineens sinds gisteren niet meer.

We hebben vandaag suikerfeest, en ik had cadeautjes voor de kinderen en dat vonden ze leuke en hyper. En ik baal dan dat alles net te veel is. Dat ik niet Zonder vervelende gedachten, vermoeiheid en onrust kan genieten. Ik ben ook nog even meegewerkt naar een huisbezoek. Vooraf heel er druk over gemaakt, wel of  niet gaan en dadelijk ben ik weer overprikkeld. Maar ja de kids willen ook dat hun mama mee gaat. Toch meegegaan, en dan baal ik daar ook weer dat ik niet meer ben wie ik was en dat na 10 min al weer erg moe was. Anderhalf uur volgehouden en nu thuis. Kan er zo om huilen. 

@Dootje wat fijn dat je hebt  geslapen in de middag. Dat lukt mij nu echt niet slapen in de middag wel rusten maar slapen blijft de druk in me bolletje of ja weet niet waarom. Heeft iemand dat ook niet slapen in de middag maar wel doodmoe. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Alina

Naar is dat idd dat je niet kunt genieten :( ik heb dat ook en die sinds ik thuis ben vrij weinig met de kinderen. Gisteren 10 min over gooien met een bal en ik was al moe.. je hoofd draait over uren. Ik heb dat ook en snachts soms ook dus vannacht niet geslapen  bijna en veel zweten :(

hoe gaat het met de diazepam? 

Ik kon al maanden niet smiddags slapen ja soms licht met een halve oxazepam. 

Ik denk dat het misschien bij mij de sertraline is. Heel moe en suf beetje zweverig. Kwartier beneden en ik moest al weer naar boven zitten of liggen.. En ik heb doei jou oordoppen gekocht heel fijn :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Doorgaan wat vervelend dat je energie gekelderd is. Bale is dat zeg.

@Dootjewaarom ben je eigenlijk gaan verhogen als ik vragen mag. Moet je niet altijd 6 weken aankijken en als hey geen gewenste resultaat geeft dan pas verhogen. Tenminste dat heb ik altijd zo begrepen. Nu heb je wellicht weer verergering en dadelijk werkt het niet en moet je afbouwen en dan heb je weer al die klachten die die pillen geven. 

Snap dat het lastig is, ik heb 1 week maar 1 druppel elke dag van esitalopram en ik kreeg zoveel bijwerking en normaliter moet je dat verhogen met elke dag een druppel erbij. En ik bleef op 1 druppel bizar veel dingen te krijgen. Zelfs dat ik alleen maar moest plassen, paar keer gewoon niet opkunnen houden. Of mijn sluitspieren niet goed meer functioneerde. En dan nog te zwijgen over andere klachyen die ik kreeg ervan. Dit had ik 2 mnd geleden geprobeerd. En weet je wat de huisrarts tegen mij zei, oh even Google. En dat had ze zelf nog  nooit in die drie jaar dat ze nu huisrats is van gehoord. Nee wel voorschrijven. Ik vertrouw ze voor geen meter meer. 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Alina

Omdat Ik ongeveer op 50/75 mg kom denkt de huisarts. Dus we zijn laag begonnen en rustig opbouwen. aangezien mijn angst voor medicijnen. Dus dit is normaal zo op bouwen bij sertraline. Dus als deze klachten bijv niet minder worden na 5 dagen dan meld je dat en ben je er zo vanaf. Snap je? Ik ben ook niet van plan om te blijven nemen als er klachten blijven want dan stop ik we gewoon mee en ga ik niet 6 weken door :) . Voelde heel de  dag een soort rust heel apart.. Maar vooral licht in mijn hoofd suf en hoofdpijn. Vrijdag belt de huisarts mij op en als het niet minder is dan geef ik dat aan en wil ik verlagen of stoppen. 

Gaat  het alweer beetje beter met je?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi alina 

Huisartsen zijn gewoon heel gemakkelijk in voorschrijven zonder na te denken over de gevolgen. Ze verdienen er volgens mij goed aan. En soms denk ik dat ze heus wel weten wat een middel doet of wat voor effect het op iemand kan hebben. Kan het me gewoon niet voorstellen. 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Doorgaan

Ben ik ook gedeeltelijk met je eens! Alleen heb ik bij mijn huisarts wel een goed gevoel. Vorig jaar december ook met klachten geweest hij deed alles onderzoeken bloed prikken enzovoorts. Februari weer geweest ook bloed prikken enzovoorts was een vervanger trouwens. Hij heeft mij sinds 4 maart bijna elke week gebeld en eind april kwam hij met sertraline en ik ben net pas begonnen. Hij heeft mij vrij gelaten en niks opgedrongen. Maximum dosis van Sertraline is 200 mg dus zover komt het niet. 

Maar ik snap wat jij bedoelt!! Ze denken makkelijk en schrijven alles voor en doei. Ik heb ook hulp van de praktijkondersteuner en word door verwezen naar een psycholoog. Hoop samen met de medicijnen psycholoog en cognitieve gedragstherapie wil ik ook er weer boven op te komen. En uiteindelijk te stoppen met de medicijnen.

Maar wat ik al zei als ik klachten blijf houden of het na 6 weken niks doet ben ik vast beraden om te stoppen wat de huisarts ook zou willen :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dootje

Als ik dit zo hoor heb jij een fijne huisarts.

Wel bijzonder dat je huisarts zelf belt en dan nog iedere week. En ik weet ook dat je er bovenop wilt komen. Dat gaat zeker gebeuren. En waarschijnlijk begint die sertraline nu te werken.  Hou het goed in de gaten en slik het niet te lang. Alles in goed overleg met huisarts. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Doorgaan

Ja klopt, mijn huisarts is erg begripvol en serieus. Hij zei afgelopen woensdag ook ik bel je volgende vrijdag weer. Ook als ik zelf bel nu met Corona is het meer bellen natuurlijk. Dan noteert de assistente dat en belde hij vaak binnen een uur terug. 

Sertraline als het werkt is vaak een jaar slikken maar wel met goede therapie en begeleiding. Dus we moeten nog even 4 weken geduld hebben of het echt werkt die sertraline.

Nu ben ik bijv onrustig en ik durf nog niet naar buiten enzovoorts. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou ik blijf het vreemd vinden, deze meldingen krijg ik dus ook niet van jullie.

 

@Dootje miss dat het middel werkt nu als je je rustig voelde. Ja fijn dat je zo.n lieve huisrarts hebt. Ik heb altijd vervangers, waarnemers zpp-ers. Zo vervelend...

En ik vind nu ook dat een huisarts geen antidepressivia of antipsychotica mag voorschrijven zonder overleg met een psygiater. Deze heeft oxazepam, seroquel ( is een antipsychotica, lichte variant voor te slapen) gegeven en toen die druppels waar ik al van af ben. En zij wilde niet een psygiater bellen voor me. Ze had al met een collega overleg gehad en dat vond ze voldoende. Terwijl ik aan heb gegeven dat ik ooit een syp waarde test heb laten doen en dat pammetjes en ad langzamer worden afgebroken sommige 25% minder en sommige 10%. Diazepam breekt  25% langzamer af en dat is maar 1 voorbeeld. En na dat zij mij niet serieus nam van die bijwerkingen, heb ik zelf de afdeling psychiatrie gebeld in het ziekenhuis. En weet je wat ze daar zeiden, nee je mag nooit zomaar stoppen en jouw huisrats moet gewoon bellen voor deze vragen, dan vind er overleg plaats met een psygiater.  Dus nee ik vertrouw een huisarts echt niet meer. 

Ik hoop voor je dat het aan slaat. 

@Kannietmeerik heb je een bericht gestuurd vanmiddag. 

@DootjeIk hoop dat je vannacht beter slaapt. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Dootjewat vervelend is dat als je zo wakker word steeds. Ik heb redelijk geslapen en ook ik word veel wakker en dromen. En soms kijk ik op de klok en dan is het pas 10 min verder dus 10 min slaap met een droom en wakker en dat herhaald zich dan. Dit is in de ochtend het ergste. 

Verder nu al erg moe weer in me benen en hoofd. Mijn benen voelen zo stroef en pijnlijk. Baby net eten gegeven en aangekleed, kids naar school en ik lig weer op bed f niks. Maar ik kan dan niet rustig genieten want me hoofd blijft denken. Hebben jullie dat ook. 

Wat zijn jullie plannen voor vandaag. 

@Doorgaanben je nog wat opgeknapt van gisteren. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi dootje en alina

Ook ik kan nog niet optimaal slapen hoor. Ik wordt ook meerdere malen wakker in de nacht en vooral rond half 5 kom ik dan maar moeilijk in slaap. Duurt zeker wel bijna 1.5 uur. Dan val ik wat in slaap en dan moet ik er weer uit voor de ochtend. Dan ben ik dus veel moeier en kom ik moeizaam op gang. Dat is al lange tijd zo. Het verschil is wel dat ik me wat rustiger voel en niet meer zo gespannen in de nacht omdat ik die ontwenning niet meer zo voel. Maar herstel hiervan zal gewoon langere tijd in beslag nemen. En dan ben ik van vroeger uit ook niet zo'n diepe slaper. Dus hoeveel dat verbetert durf ik niet te zeggen.

Dat zweten is allemaal volgens mij medicijn gerelateerd. 

Ja mijn denken draait ook vaak overuren. Daarom ben ik ook meditatie gaan doen om rustiger te zijn en  om mijn energie naar beneden te krijgen naar mijn voeten om te aarden. Dat geeft meer rust in het hoofd.

 

Vandaag voel ik me iets beter als gisteren. Heb mijn wandeling gedaan. Elke dag afwisselend wat rusten en wat huishoudelijke zaken en tijd voor mijn kind. Niet teveel inplannen voor mij is belangrijk om kleine stapjes vooruit te maken. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Doorgaan wat fijn dat je je vandaag beter voelde. Loop je elke dag of bekijk je dat per dag. Ik probeer ook elke dag even te wandelen. Soms lukt 10min naar en soms een half uur. Ik heb wel als tip  gekregen die dit ook allemaal heeft meegemaakt om echt heel langzaam te wandelen. Dat werkt voor mij idd wel beter. Dan tikken mijn been spieren minder na het wandelen. 

Ik voelde me vandaag ook stabieler. Miss dat de diazepam al zijn werk doet. 

Ik heb alleen sinds mijn  bezoek aan de tandarts 2 weken geleden veel pijn. Ik heb rechts onder 4 gaatjes gevuld en recht boven 1  met een andere verdoving. Wist niet wat ik mee maakte heel mijn kaak en halve tong was verdoofd. Dat dat ik niet  meer kon slikken hahah. Hij zei dat ik wel een paar dagen pijn zou kunnen hebben. Maar nu na 2 weken heb ik nog veel last van. Steken ergens onder mijn tanden mijn kaak, trekt door naar mijn oor en steken aan me slaap. En dat alleen aan de rechterkant. Morgen word ik terug gebeld. Deze pijn komt en gaat gedurende de dag een zeurende zenuw pijn.  Dus ja kon er ook nog wel bij. 

 

@Dootje hoe is het met jou.. ik denk dat dat zweten idd van jou medicatie komt. Ik herken het zweten wel dat had ik na de bevalling heel erg. Maar dat is dan denk ik ontzwangeren. Of miss wel van de bijwerkingen van de pammetjes. Idd heel vervelend dus herken het wel.

En verder doe ik elke keer een beetje huishouden rusten en huishouden en de baby verzorgen en politie agent spelen als de oudere kids weer niet luisteren hahaha 

Nou ik hoop dat je vannacht beter zal slapen. 

 

Liefs alina  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Alina @Doorgaan

Goeiemorgen dames, 

Hebben jullie een beetje geslapen?

Ik had gisteren een slechte dag. Veel onrust en pijn bij mijn middenrif en borstkas.kon gewoon niet eten. Uiteindelijk om 16 uur na 4 dagen een halve oxazepam ingenomen. En 1 om 22 uur voor het slapen. Was te erg en niet te doen :(

wilde liever geen oxazepam nemen omdat ik al 4 dagen zonder had gedaan. Maar goed het is niet anders. Net de huisarts gebeld en hij belde binnen een uur terug. Het zijn bijwerkingen van de sertraline borstkas pijn minder eetlust zweten. In de loop van de week zou het minder worden zegt hij. Hij belt mij volgende week dinsdag op. En anders kan ik hem altijd bellen.

@Alina ik zou idd de tandarts bellen want klinkt niet goed. Ik kan het weten heb helaas een slecht gebit :(

nog plannen vandaag? 

liefs

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Dootjewat naar dat je zulke bijwerkingen er van krijgt. Wel fijn dat een ervaren huisrarts hebt, die weet dat het erbij hoort. Ik vraag we alleen af of je dat de moeite waard vind. Begrijp me niet verkeerd, een burnout alleen al is bikkelen en zwaar en onvoorspelbaar kwa klachten en balans. En nu jaag je met deze bijwerkingen miss je corisol ook omhoog omdat je lichaam nu een chemisch goedje niet herkent en tegen vecht. Of ik heb het helemaal vergeet. Maar vind het zo naar voor dat je dit er ook  of bij moet hebben. 

Ik voelde me gisteren meer stabieler dan de andere dagen. Alleen erg zwaar in me benen of ze onstabiel zijn. Miss door de diazepam. En ik ben in de ochtend heel erg bedwelmd, tenminste zo ervaar ik dat. 

 

Vandaag heeft de tandarts terug gebeld en moet met een speciaal tandpasta poetsen en insmeren over mijn tanden en volgende week kijkt hij er na. 

@EefjeJhoe gaat het met jou, hoever ben je in je zwangerschap miss heb je dat al een keer gezegd. 

Ik heb kannietmeer een bericht gestuurd maar nog geen respons. Ik zit nu al drie nachten op 3 diazepam en 10 mg oxazepam. En 1 seroquel die bouw ik als laatst af. Ik weet niet zo goed wanneer ik die 10 oxazepam ook moet vervangen door diazepam. Eerlijk ben ik wel een beetje bang wat dat gaat doen. Ik merk dat mijn benen meer zwaar en slap voelen en in ochtend een bedwelmd gevoel. Want ik begreep van jullie dag diazepam langer in je lichaam blijft een constantere spiegel. 

@Doorgaanhoe gaat het vandaag met jou. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi @doorbijter heb jij zelf ook oxazepam om laten zetten naar diazepam. Hoe is jou dat bevallen. Ik merk dat ik meer bedwelmd voel in de ochtend. En me benen voelen heel erg waar en slap en soort onstabiel.

Ik heb kannietmeer een bericht g3stuurd maar nog geen respons. En ik heb nu drie nachten 3 mg dia genomen en nog 10 mg oxa.  Omdat ik begreep dat je beter parallel kan omzetten. Wanneer is dan het beste om ook die overige 10mg oxa over zetten. En bestaat de kans dat ik me dan slapper ga voelen in me benen. Is het ook een optie om het zo te laten 3mg dia en 10 mg oxa en dan die oxa eerst af te bouwen. Of is dit totaal onlogisch wat ik zeg. Sorry voor al mijn vragen. 

Ik hoop dat jij of kannietmeer mij echt verder kunnen helpen. 

Groetjes alina 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...