Spring naar bijdragen

Afbouw oxazepam


Alina

Aanbevolen berichten

@Doorgaan ik lees bijna alles nog op het forum en het gaat me zo aan het hart als ik de verhalen lees. Dan wil ik idd graag mijn ervaring vertellen en een soort van helpen. Het voelt als het minste wat ik kan doen. Ik ben er sinds vorig jaar half Maart vanaf. Nee ik werk niet, wilde wel weer, maar ben sinds kort zwanger van ons derde kindje. Kwam als een verrassing maar hartstikke welkom. Wel spannend omdat door de hormonen sommige klachten iets verergerde en omdat alles na mijn vorige bevalling begonnen is, het is toch een soort van traumatisch jaar geweest vorig jaar... Maar ik mag niet klagen :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Alina het is morgen geen Goede vrijdag...in principe is er een hoop open, ik hoop een apotheek ook. Vaak bij een ziekenhuis wel? 

Ik lees nu net je nieuwe berichtje... Ja een zwangerschap is ook echt wel een aanslag op je lijf, al je hormonen zijn van de rel... Bij de eerste had ik nergens last van, maar de tweede was een ander verhaal. Benzo's brengen ook alles nog eens in de war, dus het is niet gek dat je je zo voelt. Die overprikkeling is ontzettend vervelend... Lukt bijv een simpele legpuzzel of mandela's kleuren...dat soort dingen? Ik las ook veel succes verhalen op benzobuddies, maar dat moet wel lukken met overprikkeling...

Het komt echt goed, nu is het ronduit kl*te, maar zo blijft het echt niet x

bewerkt door EefjeJ
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Doorgaan

Ik ben heel even geweest. Was er pas half 7 en ben nu al weer thuis alleen. Zit in de tuin met een kop slaap lekker thee :)

ja die oxazepam word wel geadviseerd om te gebruiken tijdens de opbouw van Sertraline. Angst onrust en paniek is hevig aanwezig.. ben pas 6 dagen bezig en dit kan 2 weken duren soms 3.. Dus wat jij zegt ik wil er graag mee stoppen maar weet niet of dat verstandig is nu.

Ik kan ook niet onderscheiden of ik last heb van geen oxazepam slikken.. of dat het door de sertraline komt. Ik denk het laatste. En ben ook gewoon nog moe en nog lang niet hersteld. Heb er tegen lopen vechten de eerste 3 maanden. Dankzij jullie steun ga ik proberen het te accepteren en aan mezelf denken.

in principe zou ik oxazepam volgens de huisarts niet hoeven af te bouwen als sertraline gaat werken heb ik het niet nodig.. ben benieuwd vond het apart. Hoe zou ik kunnen afbouwen over anderhalve week bijvoorbeeld? Vandaag 2 halve op. 

leuke dag gehad?

door jou woorden ga ik ook echt de tijd nemen! Dit gaat niet binnen 6 maanden over dat besef ik nu wel. En heb je gezien ik heb naar je geluisterd wat betreft het rusten? :)

Liefs!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Alina in principe is de apotheek morgen open. Hier wel tenminste. Weet niet waar je woont? Snap als je dat niet wil plaatsen aangezien iedereen het kan lezen :)

@EefjeJ 

gefeliciteerd met je zwangerschap :)

super lief dat je ons wil helpen!! Waardeer het enorm. Ik blijf onzeker over die oxazepam.. huisarts zegt dat ik mij geen zorgen moet maken...

Liefs!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi eefje

Gefeliciteerd dan alvast! Pas dan goed op jezelf en je energie. 

Ja ik merk ook dat de verhalen mij raken en ik het zo erg vind dat de problemen zo vaak opgelost worden door medicijnen die niet makkelijk af te bouwen zijn en waar vervolgens heel makkelijk door de huisarts over wordt gedacht.

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi lieve dootje 

Ook dat is goed van je dat je heel even bent weggeweest. Dit is jou keuze en hier kun je van leren. Geniet van je thee.

Ja heel fijn dat je luistert en dan bedoel ik vooral naar jezelf.  Jij moet achter jezelf gaan staan en als adviezen hierin helpend zijn is dat heel mooi. 

Ik ben gewoon thuis geweest. Badje in de tuin voor ons zoontje in de zon gezeten. 

Binnen 6 weken zou een antidepressiva moeten werken gemiddeld heb ik gelezen. Dus ik denk maximaal 2 of 3 weken slikken en dan afbouwen. Ben er geen kenner in.  

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik woon in Eindhoven. Ik stuur me man morgen naar de apotheker. Nee ik ga de huisartsen post niet bellen. Dat heb ik paar weken terug al gedaan. Schaamde werkelijk dood. Ik dacht dat ik niks meer had. Bleek me man het verstopt te hebben ergens in een andere kast. Dat was die vergeten. Ja dan pech hebben, dan heb ik voor vannacht net ongeveer 15mg. 

@EefjeJ

Gefeliciteerd hartstikke leuk. Ik snap dat het even schrikken was en dat het een soort trauma voor je is geweest vorige jaar. 

Toen ik 4 weken terug ben gaan afbouwen, Voelde ik me erg ziek en gammel en dat gaf weer herinneren aan me zwangerschap van vorige jaar. Ik kwam er toen in dezelfde maand als ik nu ben gaan afbouwen in april achter dat ik zwanger was. Een soort van herbelevingen, zelfs geuren kwamen hard  binnen, Wat een afbouw allemaal niet teweeg brengt. Dus jij bent eigenlijk ook nog herstlende en dan zwanger. Ik hoop dat je goed aan jezelf blijft denken. En ik waardeer het enorm dat je jouw ervaringen deelt met ons.

Liefs

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Dootje

Knap dat je toch even bent gegaan. Hoe heb je dat ervaren, hopelijk zonder al te veel spanning.

Ik heb net toch geprobeerd me serie te kijken. Lukte of zich wel even gelukkig. Alleen ik merkte tussen het kijken, dat ik niet helemaal kon ontspannen. Ik was constant  bezig met me gedachte wanneer is het te veel. Stom hoofd ook. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Doorgaan

Ja het was wel even leuk! Kids super blij toen ze mij zagen. Vrienden ook:) ben wel trots dat ik gewoon om half 9 zei ik ga naar huis ben moe. Gewoon voor mezelf gekozen. Dat had ik normaal niet gekund. Dus ik snap wat jij bedoelt. Het voelde best goed om te gaan wanneer ik wilde. Iedereen reageerde ook lief en begripvol.

Ja mijn huisarts zegt dat ik geen afkickverschijnselen krijg van de oxazepam.. Dus die zegt gewoon nemen zolang het nodig is voor al bij sertraline..  Vandaar mijn twijfel en onrust er over als ik jullie verhalen lees van jou en @Alina.

Ik blijf zeker je tips opvolgen! Alles is welkom!

Heerlijk wij hebben ook zwembadje opgezeten zitten ook al 2 dagen in de tuin zo :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Alina 

Ja had wel spanning hoor. Weinig gegeten maar het was wel fijn even goede vrienden te zien en die blije gezichten van mijn dochters. 

Zoals hierboven staat  ben ik ook gewoon weg gegaan toen ik voelde dat het klaar was. 

Morgen hopelijk geen last ervan maar dat zien we dan wel weer.  Hoop dat je slaapt vannacht en ik zelf ook een beetje :)

Dus morgen is er een apotheek open?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Dootje

Hoe lang slik je de oxazepam? Enkel nu tijdens de opbouw van de Sertraline? En incidenteel af en toe 5mg? Dan zou je in principe gewoon kunnen stoppen. Je lichaam bouwt pas tolerantie en een verslaving op als je minimaal een aantal weken heel de dag door benzodiazepine in je bloed hebt. Dus 3 x per dag oxazepam bijvoorbeeld. En vaak bij wat hogere doseringen dan dat. Vanaf 3 x 10mg. Ik zou als je het echt wilt je dosering dalijk halveren en daarna als je aanvoelt dat het kan gewoon stoppen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Alina de apotheker is morgen gewoon open dus gewoon morgen ochtend je medicijnen laten halen! :)

En over het slapen, dat had ik verkeerd begrepen dan, voor 9 uur zou ik alles over hebben haha. Ik slaap ook weer heel weinig dus je bent niet alleen. Ik slaap gemiddeld maar weer een paar uur per nacht en kan met geluk later een uurtje bij pakken. Ik ben ook een wrak dan hoor, helaas is dit iets wat ik te accepteren heb. 

 

En een goed plan dat je gaat over stappen op diazepam! Op de manier wat je nu doet zit je je zelf alleen maar onnodig te kwellen. Elke keer dat gat overdag is een aanslag op je lichaam. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@angstmetbenzos

Ik heb sinds 6 april een doosje in huis. Ik slik het soms 1 halve per dag. Dan 2 halve. Dan weer 2 dagen niet. Snap je me nog? Dus als de sertraline gaat werken denkt de huisarts dat ik geen ontwenningsverschijnselen krijg omdat ik het dus niet in hoge dosis slik en niet door het slapen en dus wisselend. 

Denk jij dat ook? Hoe zou ik moeten afbouwen? 

Ik heb nooit hele tegelijk genomen altijd halve 5 mg. Heb nog 1 tablet en al een nieuw doosje 2 weken laten liggen bij de apotheek. Gisteren pas opgehaald.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@angstmetbenzos dus ik heb mijn ontwenning verzonnen? Omdat ik maar max 15 mg heb geslikt en maar zes wkn? Sorry dat ik zo reageer, maar er zijn genoeg mensen die na twee weken een behoorlijke ontwenning hebben. Benzobuddies staat er vol mee...ze zeggen niks voor niks max één tot twee wkn gebruiken. Ik wil niemand bang maken, maar tolerantie kan je in een week opbouwen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi angstmetbenzos en eefje

Toen ik oxazepam 4 weken aan het gebruiken was. Toen nog 7.5 mg. Toen dacht ik met mijn eigen schemaatje van ongeveer een week te kunnen stoppen. Want ik had nog een afspraak staan met een orthomoleculair. Maar helaas is me dat niet gelukt toen. ik kreeg hevige spanning en trillingen. Ontwennings klachten waar ik geen energie voor had. in mijn geval kon ik ook niet zomaar stoppen. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Doorgaan ik moet ook niet zo snel reageren zoals ik vanmorgen heb gedaan, maar als ik zoiets lees ga ik altijd op mijn achterste poten staan :rolleyes: komt natuurlijk door wat ik heb meegemaakt en nog doormaak in milde vorm. En omdat ik met wat mensen contact heb die ook na kort gebruik, al ruim een jaar klachten ervaren. Maar zoals je al zegt er zijn uitzonderingen. Sommige kunnen zo ineens stoppen na weken / maanden en sommige niet... En ik vind het nog steeds moeilijk om te dealen met het ongeloof van artsen, psychologen, vrienden etc... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi iedereen. 

Nou net de huisrats gesproken, ze schrijft diazepam voor. 6.75 mg.

Ze zei eerst dat het geen nut gehad en dat ik het alleen langer duurt voor ik afgebouwd ben omdat diazepam langer in je bloed blijft. Ik heb haar gewezen op de Aston Manuel daar reageerde ze niet op.  

Ze zij ook en daar ga ik nu aan twijfelen. Toen ik zei dat ik de laatste dagen erg overprikkeld ben en zwaar uitgeput. Dat ze het niet verstandig vond dat ik ging minderen. Op basis wat ik zei over de klachten. 

Oh ja en on 14.00 gaat de apotheek open. Dus heb sinds gisteren dus 7.5 mg oxazapam minder in kunnen nemen. Ik voel de trilling in me hoofd veel meer en ben nerveus. Mijn man zegt als je er zo op gaat letten ga je ook dingen voelen. 

Wat zal ik dadelijk doen om 14.00 uur       5 mg oxa pakken omdat ik anders tot 23.00 moet wachten  voor een nieuwe dosis. Echt he, Wat een ellende is dit. 

@EefjeJ ik reageer ook heel heftig op medicatie zelfs op alternatieve behandelingen. Daarom snap ik het niet van mezelf dat ik die pillen ben gaan slikken. Niemand heeft me gedwongen dus kan alleen me zelf er mee op de kop geven. Ik ben ze gaan slikken voor het slaap probleem en die is nog niet weg, dat zal wel met de tijd minder worden, dat de angst er helemaal van afgaat. 

En ik zit me nu druk te maken en dat is een hele ander onderwerp miss niks met de ontwenning te maken heeft. 

Ik ben natuurlijk 4.5 maand geleden bevallen. En al 2 x mijn menstruatie gehad en nu zit ik al op dag 40 en dus nog steeds geen menstruatie. Kan het schommelen is dat normaal @EefjeJ ik vraag het maar aan jou want jij bent toch ook een jaar geleden bevallen. Of haal ik nu iemand door elkaar. Sorry daarvoor. 

 

@Dootje hoe is het nu met je na gisterenavond. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Alina 

Wat fijn hopelijk gaat diazepam je helpen!

Ik voel me heel de dag moe misselijk buik en maag spanning :( maarja waar komt het door? Door de sertraline zit  nu op dag 7.. Gisteren teveel geweest.. of omdat ik geen oxazepam neem.. verwarrend nu heel erg want ik heb geen idee? :(

ben het echt even zat. Net 2 uur op bed gelegen helaas niet echt geholpen. 

liefs!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Alina we hadden vandaag ook afgesproken om te bbqen met de buren.. misschien zie ik daar tegenop omdat ze om half 4 al komen en ik dat lang vind. Stom geweest misschien dat ik gisteren weg ben gegaan.. mijn vriend zegt je kan gewoon lekker op bed liggen en dan zie je wel wanneer je erbij komt zitten. Ze weten van mijn situatie af. Ik ben echt een beetje radeloos en baal dat ik zo'n bonk spanning ben. Misschien moet ik geen afspraken meer maken en doen wat ik wil. Want dit brengt blijkbaar teveel spanning mee.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Alina fijn dat de huisarts toch meewerkt... Het is wel verstandig om geleidelijk over te stappen, ik heb daar zelf geen ervaring mee, maar meerdere hier op het forum wel, zoals @doorbijter. Het kan in het begin wel even wat klachten geven, maar uiteindelijk lees ik vaak dat iedereen vrij stabiel wordt en dan rustig gaat afbouwen.

Klopt hoor dat ik bevallen ben, anderhalf jaar geleden. Ja het kan idd zo zijn dat het schommelt je menstruatie. Daarnaast kan het ook door de ontwenning komen, sommige vrouwen worden niet eens meer ongesteld een aantal maanden. Zelf verergde mijn klachten rondom mijn menstruatie, ook dat kan... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi iedereen

Ik hou me vandaag niet aan de afspraak om niet teveel op het forum te zitten. Zie je hoe moeilijk dat is. 

Alina

Wat fijn dat je huisarts meegaand is. Ja het blijft lastig inschatten wanneer je kunt afbouwen. Een klein beetje ritme en rust is wel prettig. Maar goed. Ik zou wel die 5 mg nemen. Om de dag wat harmonieuzer te laten verlopen. Doe het gewoon langzaam het afbouwen. Het bespaart je extra onrust. Dus ook straks met die diazepam. Met weegschaal en vijl is echt prettig. Ik deed elke dag een mini beetje na 3 dagen bleef ik op het zelfde en dan weer 3 dagen naar beneden en dan weer 4 dagen hetzelfde. 

Wij zijn hier allen volgens mij ook misschien wel hooggevoelig. Dan reageer je inderdaad ook heftig op alternatieve behandelingen. Dus dat dient ook rustig te gaan. 

En heel normaal dat je menstruatie nu door de war is. Geen zorgen. Doe dingen stap voor stap. Alles is ontregeld. Je lichaam zoekt steeds naar balans. 

Dootje 

Nog een barbecue erbij. Denk dat dat teveel gaat worden. Minder afspreken.  Ja ik weet het is moeilijk. Mij kostte het ook tijd om te minderen hiermee. En dat is ook weer een kern van burn out.  

Je lichaam moet wennen aan de sertraline het is niet niks. Doe rustig aan he? 

Groetjes 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@doorgaan 

Klopt was een beetje te enthousiast :(

Ik heb het net besproken met mijn vriend vriendin dit niet meer wil en rustig aan wil doen. Hij begrijpt dat helemaal. Dus vanaf morgen geen afspraken meer en rustig aan doen. Want denk dat ik hier ook klachten van krijg zie mijn bericht hierboven aan Alina. Hoe gaat het met jou? Lief dat je reageert! 

liefs 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi 

Voel me erg rot en me man komt pas later thuis met de pillen. Voel of ik moet lachen, huilen, schreeuwen alles door elkaar en de trillingen in me hoofd zijn intenser. Nerveus en uitgeput tegelijk, verbanden combi.

@EefjeJ ik weet dat ik hooggevoelig ben zelfs als het volle maan wordt of is heb ik lasten. En vooraf de menstruatie ook. Maar nu heb ik constant wisselden klachten dus ik weet het zelf ook niet. 

De huisarts wilde niet dat ik parallel ging afbouwen het was of oxa of dia. Ik had idd gelezen dat het beter is om het parallel te doen. Ik merkte ook al meer klachten toen ik twee weken van een ander merk had meegekregen. 

Ik kan hier zo boos of radeloos van worden. De huisrats vond zelfs dat ik maar door moest slikken omdat ik aangaf ik ben erg overprikkeld en moe. En dat zij ook beslist dat wat ik in feite wel of niet mag slikken. Is toch mijn lijf. 

Dus nu moet ik ook nog de gevolgen gaan voelen van switch naar dia zonder parallel te kunnen doen. 

@DootjeIk zou idd vandaag afzeggen. Is teveel meid. Hoe leuk je het ook vind. Daarom heb ik er ook zo moeite mee. 

Groetjes 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 uur geleden zei Alina:

Ik ben natuurlijk 4.5 maand geleden bevallen. En al 2 x mijn menstruatie gehad en nu zit ik al op dag 40 en dus nog steeds geen menstruatie. Kan het schommelen is dat normaal

je hormonen kunnen nog schommelen van het ontzwangeren en kunnen door de benzo in de war raken. Helaas kan je nooit uitzoeken wat wat is he....

Jammer ook dat je niet gelijkmatig heb kunnen innemen. Dat maakt je nu even zieker. Maar als je eenmaal een paar dagen op Diazepam zit zal het wel beter gaan naar verwachting. Veel gelijkmatiger en geen plotseling ontwennningsmomenten. Sterkte!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Alina ja ik snap je boosheid helemaal....zo zat ik vorig jaar ook echt radeloos bij de huisarts...ik hoor ze nog zeggen, nee hoor dat is je overspannenheid, slik maar gewoon verder grrrr...ja tuuuuurlijk waarom had ik die klachten dan nog niet voor de oxa!? Die overprikkeling is ook echt niet tof...die kan helaas nog wel even blijven, maar hopelijk als je stabiel bent op de diazepam zakt het wat af. De schommelingen qua klachten zal dan ook wat minder worden omdat het langer werkt. Geef het wel een paar dagen de tijd, want je lijf moet er echt aan wennen. Het gaat goed komen :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...