Spring naar bijdragen

Pats stopt ook


Pats

Aanbevolen berichten

Dank allemaal, nu voel ik me toch beetje extra trots door jullie lieve en wijze woorden :)

Ik ga gemotiveerd door. Ik wil weer leven en niet meer overleven; dat zeg jij heel goed @Cleo66!! 
@Lonster ja zeker, ik voel me meer mezelf, zonder verdoving, ik was dat serieus vergeten. Ik verstopte mezelf altijd voor alles. Alles was een reden. Stress, nare dag, leuke dag .. nu zie ik mezelf weer terug in hoe ik daarvoor was. Ik kan wel met emoties omgaan nuchter, ik kan een rottige dag ook vergeten nuchter, ik kan een leuke dag ook vieren nuchter. Ik geniet van die helderheid. De avonden zijn vooral een openbaring: veel tijd en activiteit. Ik slaap ook heerlijk en word niet wakker met dat schuldgevoel maar met een gelukzalig gevoel. Dat had ik vorige week niet verwacht. Ik was zo bang dat ik ongelukkig was en daarom dronk.. maar dat drinken maakte me juist ongelukkig.. duhhhh

Pas als je het doet en doorgaat ervaar je dat pas en opent het je ogen. Heb veel steun hier, heel erg bedankt! 

@Sammies welkom, heel veel succes met jouw eerste week en inderdaad er moet een eerste week zijn! Jij kunt het ook als wij het hier allemaal kunnen! Hoop jouw verhaal zo te lezen op Wie is Wie! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag 16 vandaag.

Het wordt eigenlijk steeds ‘gewoner’ waar de eerst dagen een soort van ‘waarom eigenlijk niet drinken, het is zo lekker?’ bij mij overheerste. De eerste dagen had ik wel energie in overvloed en was ik iedere ochtend bij het opstaan trots en wat voelde het goed zonder die kater. 
Wel veel hoofdpijn de eerste 10 dagen maar dat is nu ook weg. Ik heb tegen etenstijd en daarna nog wel een beetje dat kriegele .. van er mist iets en ik kan mijn rust niet vinden maar met afleiding van de dingen die ik normaal niet kon doen (want dronken) kom ik daar wel doorheen. 
Ik ben nu een blij mens, kan discussies aan zonder schaamte. Kan dingen doen zonder reserve. Het voelt echt als een bevrijding. Waarom deed ik dat? Iedere dag een fles wijn? Voor die rust? Om niet na te hoeven denken? Het feit dat ik nu veel meer plannen maak met mijn heldere koppie maakt zoveel goed. Leef. Weer. Kan genieten van alles zonder die druk van ik ‘moet’ verdoving. Verdoving van het leven, de verdoving in je lijf.
Ik ben een boek aan het lezen : ‘liefde kent 40 regels’ (Shafak). Wat een prachtige roman over een vrouw (nu) dat een manuscript leest over het midden oosten van de 13e eeuw. - helder lezen geeft zoveel inzichten. Ik lees gisteren (heel toevallig?) dit: ‘vrienden, wijn is geen onschuldige drank’, zei Roemi nu fermer tegen ons, heel overtuigend en tegelijk heel bedaard en kalm. ‘want het brengt het slechtste in ons naar boven. Ik denk dat we beter helemaal niet kunnen drinken. Dat gezegd zijnde, kunnen we de alcohol niet de schuld geven van de dingen waar we zelf verantwoordelijk voor zijn. We kunnen beter werken aan onze eigen arrogantie’. 

groetjes van Pats

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Sensitief hoi ja gaat goed hoor!

Ik merkte wel dat ik teveel op dit forum zat en dat er wel veel lange discussies zijn en ik ken de forumleden er niet goed genoeg voor, het lijkt wel een vriendengroep! Dus ik besloot even wat minder te kijken. Maar zonder alcohol gaat het goed en de fitheid/helderheid gaat steeds meer bevallen. We hebben vanmorgen 30 km gefietst, om 8.30 uitdelen deur uit! Ik zie wel dat het niet goed ging met me met al dat drinken, ik lees er veel over. Kom tot inzichten, ook over het verleden wat ik beetje heb weggedronken... Dat is soms zwaar maar eigenlijk heel goed merk ik. Kan er goed over praten met mijn man. hoe gaat het met jou?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Fijn dat het goed gaat. Het klopt dat mensen elkaar virtueel langer kennen, je bouwt iets op, net als in het echte leven. Voel je vrij om erbij te komen, dit forum is er voor iedereen die alcohol de baas wil zijn. 
Lekker hè, die vrijkomende energie?

Ik las je verhaal over een moeizame vorige relatie en dat je bij de verwerking van de beëindiging meer bent gaan drinken. Ik ken dit ook. Volgende week gaan wij bij de mediator tekenen voor de scheiding. Sinds ik definitief een punt heb gezet aan mijn relatie, ben ik gestopt met roken, drinken en een baan waar ik niet gelukkig in was. Het gaat goed met mijn nieuwe leven, heel soms denk ik aan een wijntje en dan neem ik een 0%.

Keep the spirit:rose:
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oh heel veel sterkte @Sensitief! Wat een moeilijke periode, wat knap dat je zo een keerpunt hebt gemaakt door te gaan doen wat je gelukkig maakt! Ik ging dus precies andersom; ik begon met roken tijdens mijn scheiding en ging drinken in mijn vrijgezelle tijd en dat werd langzaam steeds meer in mijn nieuwe relatie. Niet omdat ik niet gelukkig was maar meer omdat ik de scheiding niet goed had verwerkt en er veel schuldgevoel zat naar mijn meisjes. En uit gezelligheid ook. Denk ik. Ik weet alleen dat het een gewoonte werd en daar moest ik vanaf. Jij alle goeds en alle geluk van de wereld in jouw nieuwe leven! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 months later...

15 mei ... 12 september.

het is daartussen weer helemaal mis gegaan. Dacht ach wil gewoon weer af en toe een wijntje tot weer een fles per dag. Gisteren zelfs 2. Eergisteren 1, dag ervoor 1. 
Ik zet de knop weer om en wil het niet meer. Het is gif wat me langzaam kapot maakt en mijn levensenergie wegneemt. Ik wil weer leven en genieten. Ik ben dus weer terug! Voor nu wil ik het in elk geval 6 weken volhouden . Dan ben ik jarig. Hopelijk beslis ik op die dag verder te gaan! Voor nu .. dag 1. 
 

groetjes Pats 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  Hoi @pats  had je inderdaad  al even  weer gemist en hoopte dat het goed ging met je .  Helaas   een terugval of uitglijder hoe je het ook noemt .  Wat goed dat je toch  weer het forum  bezoekt om  op dag 1  van start te gaan.

 

Je hebt ervaren  wat het je kan opleveren  om niet te drinken  houd vast aan die gedachte  ' je wilt niet meer afhankelijk zijn van de fles wijn .

Of zelfs een 2 de '  het is vergif  waar je verschrikkelijk allergisch voor bent .  

Met goede  moed  dag 1  zet hem op.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Pats. Voor velen is het "alcohol de baas worden" een heel proces. Steeds beter kom je er achter wat het met je doet, waarom het zo moeilijk is om langdurig niet te drinken en wat voor jou de beste aanpak is.

Ik kwam er op een gegeven moment achter dat ik wat meer hulp nodig had en heb de huisarts ingeschakeld. Verder ben ik in de ochtenden actief gaan sporten, zodat drinken in de avond steeds minder een optie aan het worden is. 

Ook ik ben meerdere malen teruggevallen in de afgelopen jaren. Nu al bijna 4 maanden gestopt, zodat ik er weer een beetje vertrouwen in begin te krijgen. 

Je kunt dagelijks aansluiten op het dagpact en ook wekelijks (op maandag) op het weekpact. Een paar momenten waarop je je bewust voorneemt om niet te drinken. Mij helpt het.

Succes! Het is het waard!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank jullie wel! Voor de opstekers en positieve woorden en adviezen. Stap voor stap want ik wil graag .. gisteren gelijk een etentje gehad en niet gedronken! Hield het lekker bij grote mokken thee terwijl ik de rest zag zuipen en blowen.. hoe snel ze gaan. Ik heb wel heel erg van het eten genoten terwijl ik normaal dan alleen met wijn bezig was. Dat was wel een kleine openbaring. Ik was wel kapot toen ik thuiskwam en enorme hoofdpijn maar nu net fris opgestaan en dat voelt al zo goed. 
Dag 2. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Welkom terug pats. Ik ben vele malen op m'n bek gegaan voordat ik besefte dat drank niet voor mij is weggelegd. Even stoppen en weer beginnen en zo verder. Ik gun het je van harte dat bij jou het kwartje eerder valt. 6 weken stoppen is een mooi begin, maar als ik jou zo lees niet lang genoeg. Je bent in een best korte tijd erg veel gaan drinken, en merkt nu al dat de drank de baas is geworden over jou. Streng zijn voor jezelf is het nieuwe lief zijn voor jezelf: je drinkt (voor iig 6 weken) niet. Punt. Geen onderhandelingen. Gewoon niet. 

Toen ik af en aan stopte (van 1 dag tot 3 maanden) had ik altijd in mijn hoofd: daarna mag en kan ik weer: want de drie maanden volgemaakt, dus ik heb geen probleem. En dan begon 't weer van voor af aan. Ik gun het je dat dat voor jou anders gaat werken. Jij bent de baas, en NIEMAND anders. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@maartje dank!

jij herkent dat dus ook? Denken dat het weer kan want dat kon ik vroeger ook.. maar inderdaad ik kan het niet meer en dat zie ik nu. Ik heb nu heel erg die knop omgedraaid want ik heb zoveel druppels gezien en elke keer dacht ik : nu klaar. Maar hop 3 dagen later stond ik weer met 2 flessen in de supermarkt want ja het is toch mooi weer?! Het probleem is ook dat het zo normaal is en dat het erin is geslopen .. bij zoveel mensen om mij heen ook. Sommigen kunnen er beter mee omgaan maar ik kan geen 2 glazen drinken en stoppen. Dus stop al voor die 2 glazen. Ik ga voor 6 weken sowieso en waarschijnlijk meer. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heel herkenbaar zefs. Bij mij duurde het af en aan stoppen alleen zo lang, jaren zelfs. In de laatste 4 jaar af en aan stoppen dronk ik ook meer en meer, nooit minder. Als ik door was gegaan, lag ik zeker weten in de goot. 

Ik snap heel erg goed waarom mensen steeds opnieuw weer kiezen weer te drinken. Maar ik kan met volle overtuiging zeggen dat ik duizend maal gelukkiger ben zonder drank. Het is een heel moeilijke weg, maar het levert je uiteindelijk zoveel op! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Grootste valkuil is natuurlijk elke keer denken dat het weer kan. Maar als die trigger eenmaal een keer heeft aangestaan in je hoofd reageert ie volgens mij weer direct. Net als met roken. 1 sigaret lukt over het algemeen ook niet na jaren roken en gestopt te zijn. 
Ik voel me nu al beter en ben echt heel resoluut dit keer naar verschillende pogingen en verschillende schaamtegevallen. Ben pas gevallen met de fiets; hele gezicht was blauw. Toen dacht ik ik moet stoppen maar suf genoeg ging ik in de tegenaanval en juist sloeg ik meer door! Vraag me niet waarom. Tot afgelopen vrijdag. 2 flessen wit en die was niet te zuipen! Zo vies en toch op. Man bleef nuchter en ik moest mezelf naar bed slepen om 21 uur. Volgende dag ziek hartkloppingen moe en we zouden gaan fietsen maar ik kon het gewoon niet. Dat was mijn allerlaatste druppel en hier weer aangemeld. Ik heb nu al veel steun aan de verhalen en herkenning! Zo fijn! We gaan ervoor! ‘Was even jaren vergeten te leven .. het was een verdoving en dat is geen genieten. Dat is overleven.’ Zo wil ik er nu over denken. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...