Spring naar bijdragen

Woensdag 8 april 2020


Myle

Aanbevolen berichten

9 minuten geleden zei Penny:

Klaar mee. Welterusten. 

Ok...ik ben klaar met niemand. Daar is dit forum niet voor bedoeld.

Nu ik dit zo allemaal achter elkaar lees mbt Myle zie ik ook veel terug bij mezelf. En jullie misschien ook wel. Je beter voordoen. Aandacht afleiden van je probleem, zodat je lekker verder kunt gaan op destructieve manier.

@Myle Zie het probleem nu eens onder ogen. Denk vooruit. Wat wil je, en hoe ga je dat bereiken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op wie moet ik dan kwaad worden @bumperjim? En die hulpvraag was oprecht maar ja ik sla de deur meteen dicht omdat het me veel te dichtbij komt eigenlijk. Niet de hulp en adviezen zelf, maar wel de aandacht die ik over mezelf afroep ermee hier. Intussen lees ik iedereen wel en neem ook dingen aan.

Als ik nu ergens kwaad om ben is het dat ik me had voorgenomen niet meer hier te kijken, zeker niet reageren. @Penny Ik weet ook niet hoe ik op jou een peil kan trekken. Je vraagt me eerder oprecht om een antwoord op je vraag en ik beantwoord die. En nu is het weer alsof ik vind dat ik alles wel weet, niet geholpen wil worden en geen poot wil uitsteken? Dat zeg ik allemaal niet.

@Sandro Het plan is het heft in eigen handen nemen en het niet langer laten afhangen van wat mijn omgeving en hulpverlening wel of niet doet. Ik wil stoppen met drinken dus dat ga ik doen. Vandaag dag 1. morgen weer een nieuwe dag en weer een plan maken. 

@nancy Slaap lekker. Die DIS maakt het soms wel lastig maar hier kan ik niet ook daar nog over praten. Wie/ welk deel van mij soms ook iets plaatst waar ik het niet mee eens ben, ik reageer hier als eenheid. Hoe verdeeld het vaak ook voelt.

 

bewerkt door Myle
toevoeging
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Droge afmelding, het is even zwaar, bijna dubbele diensten. Maar voor nu te doen en het moet/kan.

@Myle laat ze lekker kleppen/oordelen. Sommigen hebben verder niet veel om handen(nu dan ws, vanwege dat thuiswerken), dan gaan ze projecteren(sorry voor het generaliseren) Fijn dat je je eindelijk eens uitspreekt. Mijn inziens mag dat nog keiharder en meer.  En dat domme gesteun van elkaar, niet om aan te zien soms. Voor mij zou dat niet helpend zijn.  Mijn mening idd, kan niet tegen zwakke meelopers, niks aan sorry. Je pikt ze er zo uit hier.

@Bor alles goed hier. Ga nu slapen, het is nu best goed te doen. Beter adrenaline nu voor mij, dan drank. Gedij er goed op. Hoop met jou ook alles beetje okay :lips::heart:

En er moeten mensen aan het gas??????? Niet te geloven  erg van geschrokken, niet normaal meer. Niet erg op de hoogte van een bepaalde geschiedenis. Maar so be it. 

Welterusten :moon:

bewerkt door Smaragd
toevoeging
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb de hele draad zojuist teruggelezen en ik heb niet op iedereen gereageerd zoals ik achteraf had gewild. 

In het bijzonder

@SimpleMan , Je joeg me op de kast door te zeggen dat ik niet de waarheid sprak over veel dingen. Ik had juist het idee dat ik naar mijn idee niet eerlijker kon zijn dan ik was. Ik las niet veel verder maar je reactie, vooral de laatste vind ik wel waardevol. Ik lees het nu (rustig) in een andere context. 

Net als @bumperjim. Je zei dat het nog steeds allemaal niet over lijkt te komen. Daarop stagneerde ik ook gelijk want ik vond  (dacht) dat ik zo duidelijk was geweest dat uit mijn berichten toch wel bleek dat ik meende wat ik zei. Na teruglezen zie ik dat zelf ook niet terug en heb ik het vooral in mijn eigen hoofd gedacht. Lees nu ook je oproep? om eens gigantisch kwaad te worden om hoogte te krijgen van hoe het nou echt is. Vul ik een beetje in maar dat haal ik er nu uit. Als dat zo is (ook als niet) ga ik proberen meer open te zijn en niet alleen kletsen over wat allemaal goed gaat.

En ook Yana en eigenlijk iedereen die gisteren heeft gereageerd wil ik zeggen: Ik voelde me veel te opgejaagd om nog nuance aan te brengen. Ik las jullie niet steeds goed, maar achter elkaar gelezen voel ik nu juist een flinke virtuele steun waar ik niet op had gerekend. Had t niet op deze manier verwacht op mijn bezopen noodkreet. Het heeft me iig gesterkt om niet te drinken. Voelt goed. En vannacht was niet fijn lichamelijk. Maar wel blij dat ik nuchter ben gebleven.

Misschien sla ik voor sommigen de plank helemaal mis. Maar dit is de manier waarop ik er naar kijk op dit moment. Mijn interpretatie. 

Voor zover. Straks weer een nieuwe dagdraad voor iedereen:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Myle echt open zijn naar jezelf in eerste instantie, echt, en verantwoordelijk zijn voor je eigen handelen en (daar waar je invloed hebt) eigen lijf en leden, acties, leven is het denk ik.

Ik leer dat nu pas ook. Heb veel te lang gedacht dat hard roepen genoeg was zodat anderen.... 

Het is eigenlijk heel klein (bij jezelf) en heel groot tegelijk. En het is het zo waard. Je voelt of het klopt als je het doet. :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei Myle:

Je joeg me op de kast door te zeggen dat ik niet de waarheid sprak over veel dingen.

Ik denk dat je zelf op de kast ben gaan zitte.

En ik denk dat je nu weer met komplimenten komt om wat ik zei weg te praten.

Wat win je daar mee als je echt wil leren?

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik hoop van harte dat de druk binnen afzienbare tijd wat minder gaat worden Smaragd want pffff, wat een werkdruk. 
Petje af voor jou en jouw collega's... 

Maar dan toch weer even die vileine Smaragd die om het hoekje piept en als klap op de vuurpijl aan het eind van jouw betoog :
"kan niet tegen zwakke meelopers, niks aan sorry. Je pikt ze er zo uit hier"....  jammer dit weer. 
 

 

bewerkt door Yvonne
Link naar opmerking
Deel via andere websites

misschien helpt het om te stoppen met vergelijken steeds?
we doen het misschien allemaal, maar of het helpend is?
wat ikzelf merk is dat de mensen die nog drinken (en daarmee ook worstelen)
heel erg wisselvallig zijn in hun uitspreken. waarschijnlijk ook omdat de ingehouden
emoties er toch uit moeten, en hier kan dat "veilig".
frummers die langere tijd gestopt zijn zijn ook vaak gematigder, en hun emtoies zijn stabieler.
ik vind het ook jammer dat geschop altijd Smaragd, jammer dat je de boel weer escaleert,
juist in jouw beroep weet je hoe belangrijk rust in de tent is, voor iedereen eigenlijk.
maar goed het is niet anders blijkbaar, op dit forum komen ook gewoon nare postings voor
en wie worstelt trapt soms van zich af. dan hoef je niet echt met jezelf bezig te gaan misschien?
meer tevreden is minder drama, meer rust. nou ja van dattem dus, halleluja☺☺en amen☺☺

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mijn reden om zo fanatiek te zijn in deze gesprekken is omdat ik echt heel graag wil helpen. Als ik mezelf terug lees denk ik ook vaak “wat probeer je een betweter te zijn”. Maar zo bedoel ik dit echt niet, sta ook zeker achter de dingen die ik schrijf. Eigenlijk vond ik dat de post van @Yana gisteren, alles samenvatte wat ik wou zeggen. Waarom blijf ik dan doorgaan? Ik heb thuis ook wel ideeën, waar niet iedereen achter staat. Zo kregen bv mijn kinderen alleen zakgeld als ze zelf ook een baantje zochten/hadden.  Ik heb graag dat mensen zich inzetten, niet afwachten maar voor jezelf vechten. Niks krijgen omdat het kan, maar omdat je het verdiend door je inzet. Ik snap dat je je eigen instelling niet kunt opdringen aan een ander. Dat moet ik proberen te laten. Al sta ik nog wel achter mijn manier van denken. Zoiets...:blink:

@niks is hierin een heel goed voorbeeld van wat ik bedoel. Zo veel respect voor hoe ze het doet.

bewerkt door Penny
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is hier wel een lekker forum vol amateurpsychologen zeg. Ik hoop dat het je nog lukt @Myle om eruit te halen wat jou nu helpt. En vooral ook sterkte om de minder zinnige dingen die geschreven worden naast je neer te leggen. Zet 'em op en een fijne dag :rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

18 minuten geleden zei Yana:

Hihi @lady jane je zegt dat we moeten stoppen met vergelijken om vervolgens een uitgebreide vergelijking tussen stoppers en nog-drinkers te maken :)

hahaha ja Yana, groot gelijk
(gelukkig schreef ik dat we het allemaal misschien wel doen, ikzelf in elk geval☺)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik wilde het flink op een zuipen zetten. Eigenlijk de hele dag door veel momenten. Verschil was dat die drang uit een vooral gefrustreerde mindset kwam. 'normaal' drink ik om KO te gaan zodat ik geen herbelevingen etc meer kan hebben. Daarin zit voor mij een groot verschil. Heb ook niet geslapen vannacht maar ik wilde volhouden. Dat is nu nog steeds zo. Al is slapen wel een keer goed. En laat het hier nu even bij. 

@Yana Thanks. Jij ook een fijne dag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

16 uur geleden zei lady jane:


juist in jouw beroep weet je hoe belangrijk rust in de tent is, voor iedereen eigenlijk.
 

Heb de hele dag over deze zin nagedacht. En eigenlijk slaat het nergens op sorry. Ik zit hier niet als verpleegkundige. En ook niet in functie, heel groot verschil voor mij.

Viel bij mij gewoon verkeerd dat de meesten in Myle haar nek sprongen. Met de meeste adviezen was ik het trouwens wel eens. Dat terzijde. Maar de woensdag is al voorbij maar wilde dit toch kwijt.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nee je bent hier als jezelf. Met de kwaliteiten die je hebt. Dat bedoelde ik. Die zijn toch ook een gave, karakter, ontwikkelde intuitie? Dat dramadeel wat je ook hebt is hier soms onredelijk sterk aanwezig. En ook wij zijn kwetsbare mensen, anders schrijven we niet hier. Mij raakt het in elk geval diep en naar. En je andere kanten zie ik ook natuurlijk. Ik snap wel dat we allemaal ook schaduwkanten hebben en dat daar ook dingen van naar buiten komen, ook hier. Dus ik zal proberen daar doorheen te kijken. Maar soms reageer ik, dat zal blijven:blush:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...