Spring naar bijdragen

Zaterdag 21 maart 2020


Roberto

Aanbevolen berichten

1 minuut geleden zei Etty:

Vorige week in de auto luisterde ik radio en toen konden luisteraars vragen stellen aan een viroloog.    Die zei dat dieren het virus niet kunnen overbrengen maar dat als je net met je coronahanden aan dat dier hebt gezeten of erop hebt geniest, dat het dan in principe zou kunnen dat je het virus overbrengt. 

Ja dat.. dat bedoel ik, Etty. Niet dat dat dier zélf ziek is of kan worden, maar dat ie transportmiddel is.. zoiets als de zakdoek waar je net in
gesnoten hebt doorgeven aan een ander..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

19 minuten geleden zei Kohtje:

Ik kan je doorgaans goed volgen, niks, maar hier kom ik niet helemaal uit. Komen jongere mensen nu wel of niet op de IC? Grote kans dat ik ergens iets verkeerd lees.

Het zijn juist de jongeren, of jongeren... mensen van 40, 50 jaar. Soms nog jonger, die op de IC liggen Kohtje. Ik werk met mensen boven de 70, die blijven hier, of sterven hier en gaan niet meer naar het ziekenhuis. Mensen die op de IC liggen, hebben een goede kans om er weer af te komen. Die kans moeten ze krijgen, waar dan ook in Nederland. Begrijp je het nu? Ik stop ermee voor vandaag, ben moe. Zo blij dat mijn vriend er is. Hij blijft voorlopig ook, moet thuis werken. Even je verhaal, je verdriet kwijt kunnen. Hij heeft heerlijk gekookt! Wens jullie een fijne avond, en kop erbij houden allemaal! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Potje boksen Bor? Brabant vs het noorden. 

Ik snap je gedachte wel. Zou het persoonlijk alleen niet zo snel uitspreken of posten. Maar iedereen reageert nu een beetje uit een soort onbestemd -wat gebeurt er en wat staat ons nu te wachten- gevoel. 

We moeten dit met heel Nederland samen doen zoals Ruttte zei. Laten we met z'n allen proberen de vrede zoveel mogelijk te bewaren.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De afgelopen periode ben ik tot tranen toe geroerd geweest door de steun die ik hier ervaarde. De keerzijde is dat je ook zomaar onderuit geschopt kunt worden. Ik ben nog steeds kapot van de uitval van Bor tegen mij gisteren. Misschien heb ik haar ook gekwetst met mijn vraag maar dat was natuurlijk niet mijn bedoeling. Zei ze nou dat het haar niet uitmaakt als ik doodga? 

Ik wil niet teveel heibel op het forum en dus probeerde ik mijn mond te houden. Maar vraag jij je ooit weleens af Bor, wat jouw woorden doen met mensen? Met mij? En zoals je vandaag weer bezig bent met Cleo bijv? Je hebt het moeilijk en dus wals je wat mensen plat. Is het je opgevallen dat Cleo en ik het ook moeilijk hebben?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik begrijp de regels ook niet helemaal. Zo lees, weet je inmiddels dat je op straat, in de supermarkt etc, afstand moet houden. Maar nu las ik bij de ggd dat je best met wat vrienden bij elkaar mag komen voor een *, mits er niemand verkouden oid is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lijkt me niet dat het veel uitmaakt of je samenkomt met bekenden of vreemden. Ik snap het ook niet echt. Hier om me heen worden ook verschillende boodschappen gegeven. In een winkeltje mogen max 2 personen binnen zijn (maar er wachten soms in de gang 10 mensen tegelijk huh?)

Ik blijf maar zoveel mogelijk thuis of buiten in mijn eigen ruimte en op afstand van anderen.  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Weer thuis na de dienst..weer overledene aan de lijst toe moeten voegen. 
blij dat ik thuis ben en pas vrijdag weer het huis/tuin uit moet. Tot die tijd vanuit thuis keihard werken om zo veel mogelijk collega’s in ziekenhuis inzetbaar te krijgen. 
mij heb een naar onheilspellend gevoel als ik aan de komende week denk. BLIJF uit de buurt van anderen!!

 

Trusten en morgen hopelijk gezond weer op

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een uur geleden thuis gekomen na mijn avonddienst. Letterlijk moest ik een uur bijkomen, starend vooruit en alles laten bezinken.

Wat een hectiek en toch ook weer geborgen eenmaal binnen(werk). Het lijkt wel een bewaakt fort. 

Wel mooi de techniek, het beeldbellen etc. Zo kan men toch haar/zijn geliefde zien. Wel heel bijzonder en voor nu een goede oplossing. Kost ons veel tijd maar dat doe je gewoon erbij. Mooi om de reacties te zien, juist onze(bepaalde) bewoners zijn zeer afhankelijk van het contact. Familie is bang dat hun vader/moeder hen straks niet meer zal herkennen. Wat natuurlijk heel goed mogelijk is.

Zwaaiende mensen van buiten naar ons toe, met hartjes gebaren en duimen omhoog.

Kinderen hebben buiten mooie tekeningen van krijt gemaakt voor de entree, op de parkeerplaats, om het hele complex/gebouw heen. Zelfs de bewoners  van de hoogste etages, stonden op het balkon te kijken. Velen kijkend en wijzend/genietend/roepend. Was erg mooi.

Ook een aantal boze agressieve bewoners die echt naar buiten willen en waar ik veel tijd in heb moeten steken. Ja en ik snap ze zo goed, dat hielp misschien ook wel om ze tot bedaren te brengen.

Het is teveel om allemaal te beschrijven en hoeft ook niet. Morgen kan ik alles beter plaatsen en idd drinken is geen optie. Moet er volledig zijn. Dat moet altijd maar nu 10 keer meer.

@niks:heart: @Yana :heart: @Bor:heart: @Cleo66 :heart: @Vol:heart: @Jopie:heart:  @Lieke7777 :heart: @Ties :heart:en meer maar ik kon niet alles onthouden, hoofd is te vol.

Welterusten, tot morgen:moon:

bewerkt door Smaragd
toevoeging
Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Bor:

Zo las ik jou en daar werd ik boos van.

Ja, en dus? Jij bent boos en dan is het gelegitimeerd dat je op me gaat schelden? Jij bent zowat altijd boos op alles en iedereen omdat je kennelijk denkt dat jij het centrum van de wereld bent. De apothekersassistente, de jeugdclub, pleeg, de voedselbank, de Brabanders, de woningbouwvereniging, iedereen heeft het gedaan. Het lijkt wel de peuterpuberteit waar jij in blijft hangen. Jan en alleman doet zijn best om jou en je familie te helpen en jij blijft maar klagen. Als het niet met financiën van de rest van Nederland was had Friesland überhaupt geen ziekenhuis gehad, als al die mensen geen belasting zouden betalen had je dochter überhaupt geen uitkering gehad. Ik ben die domme hatelijkheden van jou zó spuugzat. Neem zelf eens een keer verantwoordelijkheid voor je daden en je woorden. Grow up!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...