Spring naar bijdragen

Vrijdag 20 maart


Ties

Aanbevolen berichten

Ja om de verwarring groter te maken nu ook nog de griep. Ik weet niet wat griep is, heb het nog nooit gehad. Maar hoop dat wij  er hier voor gespaard worden.

Ja Jopske de zwakkeren. Maar daar mag je niet bij komen. Wel gedacht om was te gaan vouwen bij bejaarden. Wil graag iets gaan doen.

bewerkt door bolletje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik weet het @Kohtje, het leven was altijd al een riskante aangelegenheid, wat dat betreft is er niks veranderd maar ik ben me er opeens wel extra bewust van. En nee, we zijn nog niet thuis. We hebben geen haast meer nu de vakantieverhuur voorlopig op z'n gat ligt. We wonen dicht bij de Belgische grens, we rijden in een rechte lijn iedere dag een klein stukje.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo, weer terug van werk, even thuis gegeten en daarna meteen door naar de tuin
Mensen, wat ben ik blij, dat ik dat heb
lekker gespit, aardappelen gepoot, alles aangeveegd
Vriend was er ook, met broer
druk bezig al het gras weghalen, er komen nieuwe graszoden in, en het pad wordt vernieuwd
even heerlijk fysiek bezig zijn
Laten we echt hopen, dat ze ons niet gaan opsluiten !

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jeetje Bor, ik vraag het me oprecht af. Mijn schoonzus heeft nog minder dan een jaar te leven volgens de artsen en zij kiest ervoor om wél te knuffelen met haar kinderen en kleinkinderen.

Wat kun jij toch hard uitvallen soms, dat doet me echt wel wat hoor. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

15 minuten geleden zei Sowhat:

Ik wil niet langer aan de kant blijven staan, dus net opgegeven als vrijwilliger voor boodschappen doen en honden uitlaten. Hoop dat ik zo mijn steentje kan bijdragen. 

Ik heb mij ook opgegeven als (kleine) hondenuitlater.
Verder als tuinier en afvalzakkenwegbrenger.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goede avond,gelukkig geen corona bij mijn dochter,wat wel weten ze nog niet,blijft voorlopig aan de monitor ivm dat de hartslag nog onregelmatig is,zuurstof gehalte in bloed is gelukkig wel weer normaal,wat een inzet van t zorg persooneel daar heb ik echt veel respect voor,en weer een droge dag erbij 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat fijn @Rapid al hoop ik dat ze wel snel weer opknapt verder!!

Net journaal gekeken, kan het ook beter niet doen meer.

Die taferelen in Spanje in de verpleeghuizen. Wat een horror, ook voor die familie van die overledenen. Niks geen afscheid meer. Maar dag voor dag gaan bekijken hier.

En ook over die ic-capaciteit hier, daar maak ik mij idd ook zorgen om. Erg eng allemaal.

Mensen hier in de winkels iig minder hysterisch, er was van alles bijna genoeg. Fijn om heel selectief boodschappen te doen, ook echt pakken wat je nodig hebt en er creatief mee omgaan. Smaakt dan ook nog eens extra lekker. Toch nog iets positiefs.

Fijne avond allemaal en sterkte voor degenen die het kunnen gebruiken :rose:

Ga even keiharde muziek luisteren met koptelefoon, kop leeg maken. Voorbereiden op de komende avonddiensten.

@Bor :heart: @Grumpie :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het wordt hier erger. Parken en wandelpaden worden gesloten want daar gaan mensen naartoe. Hoe moet ik nou nog mn dopamine krijgen? Ik heb beweging nodig. Je moet binnen 2 km van je huis blijven. Fietsen mag gewoon helemaal niet meer. Uit arren moede een hometrainer gezocht op internet. Was niet de enige kennelijk want op alle bekende sites was alles tot ver boven de 300 euro volledig uitverkocht. Ik had eigenlijk 100 in gedachten of zo :(  Gelukkig uiteindelijk bij een kleine webwinkel een redelijk model gevonden, wel een stuk duurder dan elders maar daarom kennelijk nog niet uitverkocht. Als ze maar binnen redelijke tijd leveren...

First world problems weet ik wel, maar sport houdt mij geestelijk op de been.

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind het nu allemaal wel erg dichtbij. Woon in het meest 'rode' stukje van NL. Ik hoor en zie veel angst en het voelt alsof ik niks eraan kan doen. Hooguit misschien niet nog méér paniek in de hand werken. Dwz. niet ingaan op angsten van mensen om me heen. Ookal denk ik dat er misschien wel reden is tot (extra) bezorgdheid. Ik vind het erg naar. Er zijn mensen die niet eens meer gedag zeggen maar je bijna voorbij rennen. Soms trouwens ook lastig om een afweging te maken tussen wat wel of niet kijken. Ik kijk/lees waarschijnlijk veel teveel en soms heb ik ook echt de behoefte om even iets heel anders te doen. Alleen maar ellende is voor niemand goed natuurlijk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Bob las het te laat, bedankt iig voor het voorstel

@bumperjim snap dat je daarmee zit, logisch ook, dat is jouw relax, manier van doen(dopamine). Jij ook sterkte hierin!!

Metallica keihard geluisterd, deed mij goed.

Komende 3 avonden ben ik de eindverantwoordelijke tijdens de avonddiensten.

Hele uitgebreide instructies gekregen van de manager/crisisteam. Bij acute klachten bij bewoners van ons, moet/mag ik de Corona test afnemen zelf. Is ook weer verandering van beleid bij ons, voorheen moest de arts het doen. Maar was geen doen meer ws. Had ik niet verwacht maar denk door snel te moeten/kunnen handelen, best logisch ook. 

Wij zaten al op slot ver voordat de Rutte dat ook aangaf. Maar nu moet ik ook bewoners gaan tegenhouden die afgelopen week nog zelf op eigen verantwoordelijkheid naar buiten mochten. Bijna geen doen, sommigen kunnen heel agressief worden. Maar er zit een soort van poortwachter/beveiliger bij de ingang om mee te helpen.

Vind het wel een uitdaging en ook zin in, voel mij gelukkig ook weer helemaal beter/fit. Kan geen steek laten vallen maar zo sta ik sowieso altijd in mijn werk.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Stom ik was er vanuit gegaan dat er niet meer getest zou gaan worden in onze instelling(meer dan 150 bewoners, dat de reden?) maar waarom nu wel zo ineens, voor ik ziek werd waren ze daar meer behoudend in.

Kreeg toen te horen dat er niet genoeg testen zijn. Nu wel weer??

@Vol misschien weet jij dat?

bewerkt door Smaragd
tag
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...