Spring naar bijdragen

LIEKE 7777


Lieke7777

Aanbevolen berichten

Goed dat je niet toegegeven hebt aan het kopen en drinken. Je hebt zo te lezen wel een trigger te pakken, je weet wanneer de gedachte aan alcohol opspeelt.... boos en uit baldadigheid. 

Hoe gaat het nu met je? Het gevoel kwijt en trots dat je niet hebt gedronken? 

Ik blijf zowel in dagen als weken tellen, vandaag dag 39 en dinsdag alweer 6 weken:blush:. Met roken inmiddels ruim 4 maanden gestopt... er komt een tijd dat ik het stoppen met alcohol ook in maanden ga uitdrukken. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

15 uur geleden zei Lieke73:

Weet niet echt of het een enorme craving is geweest  ,   had zozeer niet enorm trek in alcohol maar  was puur baldadige gedachten vooral boosheid!! 

Die ik normaal wegkocht door een fles te kopen.

Vandaag vooral  weer blij dat ik dag 29 mag bijschrijven.

Hopelijk ga ik straks niet meer in dagen tellen maar in weken.  de 13 de ben ik officieel  een maand nuchter nog 5 dagen.

29 + 5 dagen is wel een lange maand hoor, ik denk dat je iets eerder je 1e maand mag vieren (met een bloemetje ofzo)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

20 uur geleden zei Sensitief:

Goed dat je niet toegegeven hebt aan het kopen en drinken. Je hebt zo te lezen wel een trigger te pakken, je weet wanneer de gedachte aan alcohol opspeelt.... boos en uit baldadigheid. 

Hoe gaat het nu met je? Het gevoel kwijt en trots dat je niet hebt gedronken? 

Ja idd wel trots    en nu een dag  verder ook zaterdag avond niets gedronken ..   wel enorm wisselend in buien kan zo enorm shag worden is ook in combi met algehele situatie waarin in mij bevind nav het alcohol misbruik.   Veel frustraties  veel verdriet en het einde is nog lang niet in zicht.. Ik zet door .

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Lieke73 Die triggers idd, het is een beste klus om die gevoelens om te buigen. Ik heb wel eens de tip gehad om het de doorvoelen en er niet voor weg te lopen, dat deed ik veelal met alcohol. .... hoe doe je dat doorvoelen dan?  Ik ben er ook nog niet over uit. 

Ik neem op het moment heel veel rust en blijf zoveel mogelijk weg van negativiteit. 
Ik wandel en doe aan yoga. Dat doet mijn gemoedstoestand veel goed. Alles wat aandacht krijgt groeit, Misschien kun je er ook iets  mee. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Niet weglopen voor je gevoelens...ik ga dan letterlijk zitten;)

Gewoon, op de bank, of een stoel...en waarnemen wat er gebeurt...wat ik voel in mijn lijf (buikpijn, spanning, kriebels..) en/of welke gedachtes er op komen. Niet met het idee om ze te veranderen, maar gewoon waarnemen.  Niet meer, niet minder. En blijven ademen .

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sorry niet echt meer  geantwoord of geschreven hier. Ondertussen 1 volle maand nuchter..   het gaat wel ok , goed maar heb veel onzekerheden stress momenten verdriet en boosheid te verwerken.  Voel mij onzeker maar ook sterk  tegelijk machteloos en geleefd door de situatie waarin ik mij bevind.   Wil op dit openbaar forum liever niet de details op tafel gooien.   In pb wil ik gerust  evt vragen beantwoorden  mocht daar behoefte aan zijn.    Ik moet sterk blijven en absoluut de drank niet meer in mijn leven laten.. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank allen idd ik heb niet gedronken en wil dit ook niet  meer  ,  mijn doel is groot ongrijpbaar  zoals ik zei met veel verdriet  frustratie , gevoel  van machteloosheid.   Reden ik zal een klein stukje zeggen dit wel na even nadenken en we zal ik deze post ook weer verwijderen eerdaags. Zal niet op details ingaan. 

 

Tot mijn groot verdriet zijn mijn kinderen door mijn alcohol misbruik bij mij weggehaald.    Dit is het ergste wat je  als moeder kan overkomen fouten zijn er gemaakt  ..maar ik krijg weinig ruimte om mij zelf te bewijzen in de kl.... wereld van jeugdzorg  minimaal bezoek tijd met mijn kinderen  1 uur p 2 weken..  Dit is de situatie  waarin ik leef. Overleef   :-(

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag dag 40 ,   heb net lekker ginger beer op ijskoud heerlijk...   de zucht naar drank is er weinig tot niet  lijkt er op of ik mij overgegeven heb aan het niet drinken.    Voel mij nog niet optimaal  weinig energie of zin om te ondernemen.   Komt er omdat mijn vorige week te vol zat en ik nu  afgelopen dagen zoiets had  ben zin dus veel internet spelletjes gedaan.. Vandaag wel weer wat aan mijn huis besteed.    

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En inmiddels weer   het weekend voorbij  , heb gewerkt  dus waren geen hele lange dagen waar van ik ( we niet ) wisten wat we moesten gaan doen.

Weekende zonder kinderen vrij zijn nog erg confronterende en vooral erg leeg. 

Zaterdag na werk boodschappen gaan doen in de  winkel vlak bij mijn werk waar ik gerust zonder gene een voorraad alcohol in kon slaan niemand die mij daar kende dus lekker veilig.

Ben dit keer gewoon langs de dirk III gegaan en had geen drang mee te nemen of in te gaan slaan voor een volgende moment. dat voelde goed.

Ook heb ik het draadje  gelezen over ervaringen met alcohol zeer confronterende hoeveel herkenbaarheid er is terug te lezen.

Het stiekeme het manipulerende  het macht gedrag in zien waar je mee bezig bent.   de alcohol op een standplaats bovenaan plaatsen  ik zie nu zeker in dat ik in staat ben deze van zijn voetstuk af te mieteren en dat ik een leven zonder eigenlijk veel leuker vind.   Maar tevens wel denk  hé bah straks vakantie zonder brr saai maar eigenlijk beter gewoon ipv halve dagen koekkoek te zijn.   

 

Zal straks ook mijn schaamteloze momenten opschrijven. altijd handig weer eens terug te lezen waar ik niet meer naar toe wil. 

Waar ik wel naar toe wil zijn mijn  kinderen terug te willen mis ze enorm  ,  alleen het strijden om alles pff   ik weet fouten zijn gemaakt , en niet goed te maken ook richting mijn kinderen.

Maar om alles overal de schuld aan alcohol te blijven geven ,  mij ons te blijven zien als de alcoholisten  ,  en voor alles opstart  doelenplan enz  is 10 jaren plan ben mijn kinderen al  bijna  7 maanden kwijt  en nog wordt er niet terug gewerkt aan integratie naar huis.  te verdrietig en vermoeiende .    het kost erg veel energie en kracht om te blijven doorgaan.  

Vanavond weer naar de AA weer  positieve energie  verkrijgen van de warmte van de groep. kijk er naar uit.

bewerkt door Lieke7777
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...