Spring naar bijdragen

LIEKE 7777


Lieke7777

Aanbevolen berichten

Beste Allemaal , Vandaag op dit forum terecht gekomen en tja  ik ben ook in strijd tegen de fles.

Ben al jaren verslaafd en dit heeft mij eigenlijk gewoon niets opgeleverd , je denkt met de fles de wereld aan te kunnen maar achteraf heeft het allemaal meer kapot gemaakt dan je lief is.

Zal er later misschien meer over kunnen uitleggen. Vandaag ben ik 15 dagen nuchter en slik geruime week antabuse medicatie.

Merk dat dit al veel psychologische rust in mijn hoofd geeft ,  wel probeer ik de leven met gedachten bij de dagen geen vooruit planningen te registreren  in mijn hoofd.

Elke dag niet drinken is er een !!! Wel is het moeilijk mijzelf te doen beloven dat ik ECHT NOOOIT meer alcohol mag want na de eerste ga ik los en is de rem weg.

Ik moet voor altijd de eerste laten staan !! Heb mij sinds kort aangesloten bij de AA  en moet zeggen   dat dit mij meer doet dat ik verwacht had het is een hele fijne groep.

Ik ga er voor !!! op naar een leven zonder fles.

 

Groet ....

bewerkt door Lieke7777
Link naar opmerking
Deel via andere websites

21 uur geleden zei Lieke73:

ik ben ook in strijd tegen de fles

 

21 uur geleden zei Lieke73:

op naar een leven zonder fles.

Mooi vind ik dat, van een strijd ertegen naar het kunnen loslaten ervan. Dan ben je goed bezig. Succes, en hopelijk helpt dit forum je daarbij ook.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

16 uur geleden zei Isabeau:

Hi @Lieke73 Knap van je dat je al 15 dagen op weg bent ! Je schreef dat het je meer heeft gedaan dan je dacht? Wat zijn voor jou de grootste uitdagingen bij een leven zonder de fles?

De grootste uitdaging is het omzetten van cooping gedrag ,  niet bij tegenslagen gelijk denken nu ga ik mij volgieten .

maar een gezonde andere keuze maken en het over mij heen laten kopen het gevoel van de fles pakken verdwijnt eigenlijk sneller dan dat ik verwacht.

Zeker nu ik al geruime tijd weet dat ik ook zonder de fles kan , voor deze 15 dagen heb ik meerdere periodes van nuchterheid gehad maar op zwakke momenten toch gedronken.

Het feit dat ik antabuse slik helpt mij enorm ik durf het echt niet aan om hier alcohol bij te gaan drinken vanwege de bijwerkingen waarom je het gebruikt en dat maakt de strijd makkelijker er valt geen discussie te voeren van wel en niet drinken  die keus is gemaakt met het starten van  deze medicatie.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

16 uur geleden zei Cleo66:

Welkom Lieke.  Nooit meer klinkt voor mij ook veel te lang.  We doen het gewoon per dag . 1 dag niet drinken , dat lukt en morgen is morgen . Maak het klein , kijk niet te ver vooruit,  naar dat feest of die vakantie of als de zon schijnt .  Blijf in het nu . 

Succes 

Dank je wel  , dat is de tip die ik het meeste krijg van ervarings mensen   met name bij de AA waar ik nu 3 keer geweest ben.dit moet ik mij zelf maar behoorlijk goed gaan inprenten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Bob:

 

Mooi vind ik dat, van een strijd ertegen naar het kunnen loslaten ervan. Dan ben je goed bezig. Succes, en hopelijk helpt dit forum je daarbij ook.

dank je wel , ik ben  100 % gemotiveerd  na alle rotdagen tegenslagen en ellende met uitglijders die ik heb gehad.    lijk ik nu er helemaal klaar voor te gaan zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

13 uur geleden zei Sensitief:

Welkom @Lieke73 succes en sterkte! Goed besluit heb je genomen.

Dank je wel , en inderdaad  een goed besluit  eigenlijk nam ik mij dit al maanden eerder voor maar  het lukte niet.   en ik moet echt stoppen met drinken om bepaalde zaken voor elkaar te gaan krijgen die mij never nooit gaan lukken als ik besluit door te blijven gaan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Isabeau  Ja veel herkenning in elkaars verhalen en opmerkingen die hier geschreven worden. Het is eigenlijk jammer dat je in mijn geval zo diep moet vallen in de afgrond dat je beseft dat je weg gewoon niet verder kan en je gewoon moet gaan stoppen met de fles als grootste vriend te beschouwen want dat is het gewoon niet heb mij jaren lang voor de gek gehouden en nu is het moment er gewoon dat ik zo niet verder kan en moet gaan en nog meer te verliezen dan dat ik op dit moment verloren heb. Ik wil terugwinnen wat ik verloren heb.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Isabeau je heb persoonlijk  bericht.

 

Vandaag dag 17 ondanks gisteren een   gesprek die vol met frustratie was met verschillende personen ging ik naar huis niet gelijk met de gedachte ik wil wil drinken.

pas tegen 20.00 besefte ik dat ik die optie nog niet had meegenomen in mijn gedachten.

De antabuse  is voor mij een hele goede ondersteuning om de strijd uit te bannen ipv dagelijks die keuze te moeten maken. er is gewoon geen optie.

Ben nu wel erg chag eigenlijk maar laat het maar even zo , straks maar wat boodschapjes en  later in de middag  moeten we nog even de deur uit om iets te halen zal ook  2 uurtjes in beslag nemen maar wel even eruit ipv thuis. vind  thuis soms erg moeilijk rondom de verslaving  zijn en kunnen  de avonden saai zijn gelukkig heb ik een tablet  en speel spelletjes netflixen  enz..  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 29-1-2020 om 13:22 zei bumperjim:

Ja je hebt 's avonds ineens tijd over die je vroeger zat te verzuipen. Daar kun je allerlei dingen gaan doen. Als je niks weet dan ga je gewoon de was strijken. Dat is zo dodelijk saai (enfin persoonlijke mening hier) dat je binnen 10 minuten een beter idee hebt :) 

haha mijn motto is  zo min  mogelijk strijken  valt niet veel tijd mee te behalen..

 

Maar hé  ,   vandaag   3 weken nuchter  !!   Het is niet makkelijk  maar  heb het ook niet verdomd moeilijk  door bv gravinggedrag.

Wel blijft de avond  moeilijk  of is  het vooral  moeilijk  omdat  ik eigenlijk niet meer  weet  wat  ik altijd deed  zonder drank op de bank. keek ik ook  gewoon  tv   of deed ik spelletjes wat nu ongelooflijk saai  lijkt  of  wat het vroeger  gewoon normaal en is het normaal.  dat onderscheid is lastig te voelen.  omdat  de vriend alcohol weg is en ik soms nu het gevoel heb dat de avond nutteloos is zo.    als ik eerlijk nadenk is de avond gewoon vol nut en beleef ik  toch  veel rust en een prettig gevoel aan het nuchter  zijn  vooral het moment van moe maar nuchter in bed stappen en gewoon lekker in slaap vallen ipv soms niet meer weten  hoe je eigenlijk je bed ingekomen bent.

Dan realiseer ik mij dat dit is wat ik gewoon wil en terug wil blijven behouden  !!   ik kan het , ik doe het en ik wil het..

 

Als ik blijf kijken
zoals ik altijd heb gekeken
blijf ik denken
zoals ik altijd dacht

Als ik blijf denken
zoals ik altijd heb gedacht
blijf ik geloven
zoals ik altijd heb geloofd.

Als ik blijf geloven
zoals ik altijd heb geloofd
blijf ik doen
zoals ik altijd heb gedaan

Als ik blijf doen
zoals ik altijd heb gedaan
blijft mij overkomen
wat mij altijd overkwam

Maar als ik mijn ogen sluit
en voel mijn ware zelf van binnen
Dan kom ik deze cirkel uit
en kan ik steeds opnieuw beginnen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Pffvandaag  voor het ee eerst echt gewoon drank willen kopen ...   reden    irritatie rondom bepaalde zaken . Mijn man en ik in de harrewar met elkaar..  boos doen .     Toen het huis uit gelopen en boodschappen doen..    echt als ik geen  antabuse had genomen afgelopen breken was ik voor graas gegaan .   Door deze bom in mij  lijf kon ik deze druk aan en heb niets gekocht .. en nu    gewoon rustig    het gevoel is voorbij gegaan ..  dag 26 nuchter is een feit   

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Weet niet echt of het een enorme craving is geweest  ,   had zozeer niet enorm trek in alcohol maar  was puur baldadige gedachten vooral boosheid!! 

Die ik normaal wegkocht door een fles te kopen.

Vandaag vooral  weer blij dat ik dag 29 mag bijschrijven.

Hopelijk ga ik straks niet meer in dagen tellen maar in weken.  de 13 de ben ik officieel  een maand nuchter nog 5 dagen.

bewerkt door Lieke73
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...