Spring naar bijdragen

Onze huiskamer 28 december 2019


Cyclad58

Aanbevolen berichten

15 uur geleden zei Vechtertje:

Zeker en vast! 

Ik kreeg dit boek van mijn manager. Ik ben een vlaamse zangeres maar wens anoniem te blijven. Geloof mij, dat boek heeft bij mij al wonderen verricht! Mijn relatie gered. We konden ons geen nieuwbouw veroorloven, zelfs geen verhuis. Ik heb met mijn gedachten bezit ervan genomen en raad maar, we zijn dankzij een buitenkansje aan het bouwen. Dat ik er niet eerder aan heb gedacht terug het boek te lezen.. Maar soms ben je zo depri dat je denkt dat niets nog helpt, zoals gisteren. Zelfs mijn tinitus is al sterk afgenomen ❤️

@Vechtertje OK lijkt me de moeite waard het aan te schaffen, wie weet werkt het ook bij mij.

Ik kwam vroeger in mijn goeie tijd heel vaak in Vlaanderen, voor werk en sport, ik heb nog vaak de Ronde van Vlaanderen gereden voor wielertoeristen

Kan het nu niet meer opbrengen, mijn fiets staat al lange tijd ongebruikt in de schuur

Link naar opmerking
Deel via andere websites

5 uur geleden zei Kannietmeer:

Positieve gedachten vormen kan je wel trainen, maar zelfs de meest positieve persoon kan door ontwenning zeer veel negatieve gedachten ervaren, onzeker worden en moeten strijden voor een postievere houding. Ik denk niet dat je herstel sneller zal gaan, maar het is zeker beter door te komen als je kan toepassen wat je leert. Heb je er ooit aan gedacht om daar ondersteuning bij te halen?

De laatste zin vind ik opvallend: dus als jij trillend wakker wordt, denk je nu dat je het met je onderbewustzijn doet, ondanks dat je ( in mijn ogen) in mega-ontwenning bent? Ik zou daar graag eens met je hebben, want de kans dat je dat zelf doet is in mijn ogen bijzonder klein.

Let daarbij ook op wat je zegt: dat ik het zelf doe, dwz mijn onderbewustzijn..... Het onderbewustzijn is precies het deel waar je eigenlijk geen actieve invloed op hebt. Het zijn niet je gedachten die je hebt over dingen want dat is je bewustzijn. Ik las dat daar afgelopen dagen wat over werd geschreven, en het is mooi als je met postieve gedachten en vertrouwen in genezing je jezelf door het helingsproces heen haalt. Maar het is niet zo dat we een magische truc hebben, waarmee het allemaal over gaat, beter wordt, ontwenning kan worden vermeden. ( even heel absurd en zwart wit: We kunnen niet bedenken dat we geen zuurstof nodig hebben en dat ons onderbewuste aan de slag gaat om dat voor elkaar te krijgen waardoor we op en dag niet meer hoeven ademen om te leven)
Zo is het ook met ons lichaam dat afhankelijk is geworden van benzo's ( net als dat je lichaam afhankelijk is van zuurstof). Wanneer je stopt met benzo's kan je lichaam het functioneren zelf herstellen als het geen benzo meer krijgt, want de staat mét benzo's in het lichaam is juist de onnatuurlijke staat.

Ik schrijf dit alles niet om je gedachten onderuit te halen, maar omdat ik wel denk dat er een eerlijk beeld moet zijn van wat mensen wel en niet kunnen met gedachten en onderbewuste.
 

@Kannietmeerbedankt voor je reactie

Ik wil niet alles de schuld geven aan benzo ontwenning, wij dachten namelijk dat het eerst kwam door overschakeling Lorazepam naar Diazepam (resp. 0,5 naar 8 mg)

Sindsdien heb ik nog niets van de Diazepam afgebouwd in overleg met arts

Het valt ons wel op dat ik enorm tril als mij die dag iets te wachten staat, zelfs een bezoek aan de kapper maar ook het vooruitzicht van een treinreis

Er zit bij mij hoogstwaarschijnlijk een grote angst (door depressie en/of tinnitus) die mijn onderbewustzijn doet reageren.

Ik denk dat je de spijker op de kop slaat, ik probeer vaak uit te leggen dat ik het niet kan beïnvloeden maar mijn vrouw houdt maar vol dat ik het "zelf doe".

Ik wou dat het zo was want dan kon ik het simpel uitzetten en hoogstwaarschijnlijk dan ook de vicieuze cirkel doorbreken waar mijn tinnitus een essentieel onderdeel van uitmaakt.

Ik heb namelijk totaal geen gehoorschade en volgens mijn therapeut moet het mogelijk zijn "om de tinnitus heen te denken" zodat ik die niet meer hoor

Er zijn tientallen theorieën die beweren dat dat mogelijk is maar in de praktijk lukt mij dat nog steeds niet en de cirkel draait maar door

bewerkt door Bert3
Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei Cyclad58:

Allereerst @Vechtertje ben ik enorm blij voor je dat er zo'n positieve wending is bij je. Als het omzetten van de gedachten jou helpt is dat fantastisch. Het werkt voor jou, prima.

Toch ga ik wel met @Kannietmeer mee in haar overtuiging dat na benzo ontwenning je lichaam en geest volledig uit balans kunnen zijn. Dat is niet bij iedereen zo, maar het komt voor. Dingen doen, afleiding zoeken helpt velen wel, maar een aantal kan dat door de klachten gewoonweg niet opbrengen. Kortom, wat voor de één helpt kan juist contraproductief zijn voor de ander. 

@Bert3 wat jij beschrijft herken ik. Ik kan me overdag goed voelen, een goede nacht hebben en toch rot wakker worden. Nog steeds. Ik weet alleen niet of dat dan het onderbewustzijn is. Ik geloof wel degelijk dat het een gevolg is van de ontwenning. Bij mij kan het ook een andere reden hebben: voeding of suikers. Ik ben daar nog niet helemaal achter. 
Niet alles kan aan de benzo ontwenning worden toegeschreven, maar ik denk wel dat je jezelf tekort doet als je het juist niet aan de ontwenning toeschrijft. 

@Cyclad58 Ik denk dat het bij mij heel complex is

Ik heb de hele Ashton Manuel doorgespit en alhoewel heel nuttig is het ook beangstigend om te weten wat er zich allemaal in je hersens afspeelt.

En hoe je dat ingenieuze systeem van de evolutie heel makkelijk kunt verstoren, vind dan maar weer eens een evenwicht terug.

Feit bij mij is dat ik eind juli op de weg naar boven zat, toen ontspoorde door een dosisverhoging Clomipramine en dat dat alleen maar door Lorazepam in de hand kon worden gehouden.

Nu zit ik dieper in de put dan ooit, ik pieker over de verstoorde werking van mijn natuurlijke GABA, over de toegenomen tinnitus na stoppen met Lorazepam en last but not least mijn depressie en angsten.

Kortom er is door allerlei spul mijn natuurlijk evenwicht verstoord en afgezien van kortstondige momenten zonder klachten (soms onverwacht een paar uur in de week) ben ik heel pessimistisch dat ik ooit mijn oude evenwicht weer terugvind.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

7 uur geleden zei Kannietmeer:

Jeetje Tim, wat een ongelooflijk irritant gedoe met die Seroquel. Mogelijk moet je hier ook echt een andere methode van afbouwen op los laten?

 

Ha liz,

ik ga sowieso voor de laaste 100 of 50mg tapering strips bestellen. Heb geen zin in elke keer dat ziek zijn. Komt goed 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 uur geleden zei Vechtertje:

Ik ben het hier totaal niet mee akkoord maar bon. Om een voorbeeld te geven. Je onderbewustzijn is zelfs door suggestie te beïnvloeden. Als je een onzeker persoon bent, en je voelt je goed, zit op een boot en iemand komt naar jou en zegt amaai wat zie jij er bleek uit. Gaat het wel? Het ziet er naar uit dat je zeeziek zal worden. Dan zal die persoon door die suggestie beginnen denken oh nee, ik ben ziek aan het worden en hij zal zich ook zo beginnen voelen. Iemand die zeker is van zichzelf zal die suggestie zo van zich afsmijten en denken wat zegt die nu.. Ik ben helemaal niet ziek.. En zal geen enkele last ondervinden. Als ons onderbewustzijn niet kan worden beïnvloed, dan zijn hypnose therapieën ook totale waanzin. Mijn moeder heeft deze gevolgd en wel positieve resultaten behaald. Emdr zou bevoorbeeld geen bestaande therapie zijn waarin men je trauma's onder hypnose verwerkt. Er is al voldoende wetenschappelijk bewijs hoe het bewustzijn en onderbewustzijn werkt.. Enkel en alleen al de kracht van het gebed zegt genoeg. 

 

3 uur geleden zei Vechtertje:

@Cyclad58 dank u :) ja het is een heel stuk beter. Ondervind ik nog ongemakken, uiteraard. Maar ze waren eerst ondragelijk, en nu lijken ze bijzaak en enkel een licht nerveus gevoel. Ik was vooral mezelf ziek aan het maken. Ik heb een gegeneraliseerde angststoornis/piekerstoornis. Dus dan is dat boek voor mij broodnodig om mij uit die piekergedachten te halen, de cirkel doorbreken en terug men leven in handen krijgen. Ook al is dat verdomd moeilijk dat positief denken als je je nog niet optimaal voelt, als ik nu denk oh nee ik voel dit en dat, dan versterk ik enkel die gevoelens. Het brengt mij meer kwaad dan goed en vooral dat werkt deprimerend. Ik moet nu constant zaadjes planten in mijn gedachten. Positieve zaadjes in de tuin van mijn onderbewustzijn, en eenmaal ze openbloeien, is alle ellende weg ❤️ en dat gebeurd zowiezo. 

@Vechtertje

Dit vind ik een interessant onderwerp. Ik lees hier ook tal van boeken en cursussen over.
 

Ik was in 2015 op Aruba op vakantie. Ik ging de eerste dag naar het strand tot en zag overal krabben rond lopen, ik vond dat z’n raar gezicht dat ik al die krabben daar zag lopen zoveel had ik er nog nooit niet gezien. Op een gegeven moment richte ik mijn gezicht op 1 krab die werdt in eens door een pelikaan uit de lucht opgepikt en opgegeten. 

Pff wat een saai verhaal hè wat is hier nu uit op te maken? Goed, Dit is nu de kracht van indirecte hypnose. Grote kans nu je dit gelezen hebt dat je een kriebeltje in je gezicht voelde en even moest krabben. Je onderbewustzijn herkent patronen zoals hier boven genoemd als voorbeeld ( krabben en gezicht ). Het wordt ook wel het analystisch brein genoemd.

Je vertelde dat je een gegeneraliseerde angstoornis/ pieker stoornis hebt. Kan je die vast pakken? Waarschijnlijk niet, iets wat je niet kan vast pakken kan je ook niet hebben. 
M.a.w als je er van overtuigd bent dat je iets hebt hoe kom je er dan vanaf? 
 

In het onderbewuste werkt alles met beelden en gevoelens. Beelden gekoppeld aan gevoelens daar door ontstaat gedrag en vanuit daar ontstaan gedachten. Daardoor is hypnose en Emdr zo krachtig dat werkt rechtstreeks op beelden en gevoelens. 
 

groetjes Tim

Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 uur geleden zei Vechtertje:

Ik ben het hier totaal niet mee akkoord maar bon. Om een voorbeeld te geven. Je onderbewustzijn is zelfs door suggestie te beïnvloeden. Als je een onzeker persoon bent, en je voelt je goed, zit op een boot en iemand komt naar jou en zegt amaai wat zie jij er bleek uit. Gaat het wel? Het ziet er naar uit dat je zeeziek zal worden. Dan zal die persoon door die suggestie beginnen denken oh nee, ik ben ziek aan het worden en hij zal zich ook zo beginnen voelen. Iemand die zeker is van zichzelf zal die suggestie zo van zich afsmijten en denken wat zegt die nu.. Ik ben helemaal niet ziek.. En zal geen enkele last ondervinden. Als ons onderbewustzijn niet kan worden beïnvloed, dan zijn hypnose therapieën ook totale waanzin. Mijn moeder heeft deze gevolgd en wel positieve resultaten behaald. Emdr zou bevoorbeeld geen bestaande therapie zijn waarin men je trauma's onder hypnose verwerkt. Er is al voldoende wetenschappelijk bewijs hoe het bewustzijn en onderbewustzijn werkt.. Enkel en alleen al de kracht van het gebed zegt genoeg. 

 

3 uur geleden zei Vechtertje:

@Cyclad58 dank u :) ja het is een heel stuk beter. Ondervind ik nog ongemakken, uiteraard. Maar ze waren eerst ondragelijk, en nu lijken ze bijzaak en enkel een licht nerveus gevoel. Ik was vooral mezelf ziek aan het maken. Ik heb een gegeneraliseerde angststoornis/piekerstoornis. Dus dan is dat boek voor mij broodnodig om mij uit die piekergedachten te halen, de cirkel doorbreken en terug men leven in handen krijgen. Ook al is dat verdomd moeilijk dat positief denken als je je nog niet optimaal voelt, als ik nu denk oh nee ik voel dit en dat, dan versterk ik enkel die gevoelens. Het brengt mij meer kwaad dan goed en vooral dat werkt deprimerend. Ik moet nu constant zaadjes planten in mijn gedachten. Positieve zaadjes in de tuin van mijn onderbewustzijn, en eenmaal ze openbloeien, is alle ellende weg ❤️ en dat gebeurd zowiezo. 

@Vechtertje

Dit vind ik een interessant onderwerp. Ik lees hier ook tal van boeken en cursussen over.
 

Ik was in 2015 op Aruba op vakantie. Ik ging de eerste dag naar het strand tot en zag overal krabben rond lopen, ik vond dat z’n raar gezicht dat ik al die krabben daar zag lopen zoveel had ik er nog nooit niet gezien. Op een gegeven moment richte ik mijn gezicht op 1 krab die werdt in eens door een pelikaan uit de lucht opgepikt en opgegeten. 

Pff wat een saai verhaal hè wat is hier nu uit op te maken? Goed, Dit is nu de kracht van indirecte hypnose. Grote kans nu je dit gelezen hebt dat je een kriebeltje in je gezicht voelde en even moest krabben. Je onderbewustzijn herkent patronen zoals hier boven genoemd als voorbeeld ( krabben en gezicht ). Het wordt ook wel het analystisch brein genoemd.

Je vertelde dat je een gegeneraliseerde angstoornis/ pieker stoornis hebt. Kan je die vast pakken? Waarschijnlijk niet, iets wat je niet kan vast pakken kan je ook niet hebben. 
M.a.w als je er van overtuigd bent dat je iets hebt hoe kom je er dan vanaf? 
 

In het onderbewuste werkt alles met beelden en gevoelens. Beelden gekoppeld aan gevoelens daar door ontstaat gedrag en vanuit daar ontstaan gedachten. Daardoor is hypnose en Emdr zo krachtig dat werkt rechtstreeks op beelden en gevoelens. 
 

groetjes Tim

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei Bert3:

@Vechtertje OK lijkt me de moeite waard het aan te schaffen, wie weet werkt het ook bij mij.

Ik kwam vroeger in mijn goeie tijd heel vaak in Vlaanderen, voor werk en sport, ik heb nog vaak de Ronde van Vlaanderen gereden voor wielertoeristen

Kan het nu niet meer opbrengen, mijn fiets staat al lange tijd ongebruikt in de schuur

Ha @Bert3 leuk dat jij ook wielerfan bent. Mijn racefiets staat nu ook in de schuur, ik verwacht in maart of april weer de fiets te kunnen pakken. Ik heb in mijn mindere periodes ook geen zin gehad om te fietsen, het afgelopen jaar kwam dat gelukkig weer terug. 

Wat de afbouwklachten betreft: ik heb van mijn vrouw ook vaak gehoord dat ik mijn angsten zelf oproep. Ik denk er, en met mij velen, toch anders over. Ik kon nooit beschrijven waar ik bang voor was en concludeerde dat ik eigenlijk helemaal niet bang was. Het voelde echter wel zo, wij noemen dat chemische angst. Angst veroorzaakt door medicijnen. Klinkt vreemd, maar is voor velen wel herkenbaar. 

bewerkt door Cyclad58
Link naar opmerking
Deel via andere websites

56 minuten geleden zei Deligaf1:

Ha liz,

ik ga sowieso voor de laaste 100 of 50mg tapering strips bestellen. Heb geen zin in elke keer dat ziek zijn. Komt goed 

Sterk bezig, Tim @Deligaf1

Nu ik bij GGZ weg ben ga ik in overleg met de huisarts mijn 25 mg Quetiapine ook afbouwen. Ik begin in het nieuwe jaar, heb daarvoor de grotere tabletten van 12,5 mg gekregen. Die zijn breekbaar in 4 en daardoor tot 3,125 mg te verkleinen. Hopelijk lukt het op die manier. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

39 minuten geleden zei Cyclad58:

Ha @Bert3 leuk dat jij ook wielerfan bent. Mijn racefiets staat nu ook in de schuur, ik verwacht in maart of april weer de fiets te kunnen pakken. Ik heb in mijn mindere periodes ook geen zin gehad om te fietsen, het afgelopen jaar kwam dat gelukkig weer terug. 

Wat de afbouwklachten betreft: ik heb van mijn vrouw ook vaak gehoord dat ik mijn angsten zelf oproep. Ik denk er, en met mij velen, toch anders over. Ik kon nooit beschrijven waar ik bang voor was en concludeerde dat ik eigenlijk helemaal niet bang was. Het voelde echter wel zo, wij noemen dat chemische angst. Angst veroorzaakt door medicijnen. Klinkt vreemd, maar is voor velen wel herkenbaar. 

Hoi @Cyclad58 ja ik heb in de goeie oude tijd ook nog de Galibier (3x) en de Mont Ventoux (2x) beklommen. Toen had ik daar nog zin in.

Wat er nu met mij aan de hand is kan ik heel moeilijk onder woorden brengen hetgeen mijn vrouw tot waanzin drijft.

Punt is dat ik tot eind april de gelukkigste man in de wereld was en toe begon dat oorsuizen.

Ik zit me tot op heden suf te piekeren over wat dat heeft getriggerd, in ieder geval geef ik mezelf de schuld, is natuurlijk niet goed maar schuldgevoel stroomt constant door mij heen.

T/m mei vocht ik er tegen en was ik nog niet depressief.

Nu wel, soms is de tinnitus er, soms niet maar in het laatste geval hoor ik het als het ware achter in de bosjes, hetgeen me panisch maakt

Gevolg: enthousiasme weg, onbevangenheid weg, zin in wat dan ook weg, ergens ontspannen kunnen zitten weg

Daarvoor in de plaats: irritatie, weerzin, angst, spanning, rusteloosheid, niet meer kunnen relaxen.

Dat was al zo tot eind juli maar de benzo heeft het daarna allemaal nog een graadje erger gemaakt

Resultaat: toekomst weg, leven een constante miserie

Ik zit tussen de wandelingen door (waar ik ook geen zin in heb maar gelukkig dwingt mijn vrouw mij) constant te zoeken naar ankers van hoop

Het laatste dat ik gevonden heb is serotonine, een tekort aan dat stofje geeft precies de verschijnselen die ik heb, zelfs inclusief een verhoogde waarneming van tinnitus

Nu kan ik weer een andere AD gaan slikken zoals een SSRI ipv TCA en misschien moet dat ook wel een keer om het evenwicht te herstellen

Echter dat creëert geen nieuwe serotonine, de aanmaak van nieuwe kun je bevorderen met bepaalde voeding, zonet maar een hoop bananen en noten gekocht.

bewerkt door Bert3
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Bert3, nu ik weet dat je die Alpenreuzen hebt bedwongen weet ik ook zeker dat het je lukt om deze benzoberg te bedwingen. 
Ik zie weer een parallel: ik had tot mijn 58e ook een prettig leven (niet altijd zonder hindernissen, bij lange na niet, maar wel altijd positief en optimistisch) en dat is sinds 3 jaar ook een stuk minder, al komt het langzaam terug en heb ik weer echt goede dagen (nog niet altijd helaas). 

Wat de oorzaak ook bij je is: het is je overkomen,  het gaat uiteindelijk ook wel weer over. Ik snap heel goed dat je je afvraagt hoe en ik herken ook je zoektocht. Bananen en noten zijn prima, maar je wilt niet weten hoeveel bananen je moet eten om effect te hebben op je serotonine. Dat zijn er echt meer dan je op kunt. 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

34 minuten geleden zei Cyclad58:

@Bert3, nu ik weet dat je die Alpenreuzen hebt bedwongen weet ik ook zeker dat het je lukt om deze benzoberg te bedwingen. 
Ik zie weer een parallel: ik had tot mijn 58e ook een prettig leven (niet altijd zonder hindernissen, bij lange na niet, maar wel altijd positief en optimistisch) en dat is sinds 3 jaar ook een stuk minder, al komt het langzaam terug en heb ik weer echt goede dagen (nog niet altijd helaas). 

Wat de oorzaak ook bij je is: het is je overkomen,  het gaat uiteindelijk ook wel weer over. Ik snap heel goed dat je je afvraagt hoe en ik herken ook je zoektocht. Bananen en noten zijn prima, maar je wilt niet weten hoeveel bananen je moet eten om effect te hebben op je serotonine. Dat zijn er echt meer dan je op kunt. 

 

 

@Cyclad58 Ik heb net dit boek gedownload: https://mb24779meulenberg.acemlna.com/lt.php?s=14bc752d9da06da18d78aa6b78b38dba&i=136A188A4A474

Amazing, wat er in staat, dat ben ik.......

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 minuten geleden zei Bert3:

@Cyclad58 Ik heb net dit boek gedownload: https://mb24779meulenberg.acemlna.com/lt.php?s=14bc752d9da06da18d78aa6b78b38dba&i=136A188A4A474

Amazing, wat er in staat, dat ben ik.......

Ik ken dat boek, @Bert3

Ik heb ook aan een burnout gedacht op basis van mijn klachten, maar dat is het niet. Heb veel goede dagen en ik werk weer nagenoeg fulltime. Als jij je er wel in herkent (werk je nog?) valt wel veel op zijn plaats.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

5 minuten geleden zei Cyclad58:

Ik ken dat boek, @Bert3

Ik heb ook aan een burnout gedacht op basis van mijn klachten, maar dat is het niet. Heb veel goede dagen en ik werk weer nagenoeg fulltime. Als jij je er wel in herkent (werk je nog?) valt wel veel op zijn plaats.

Ik heb de checklist ingevuld aan het einde en ca. 70% van de symptomen heb ik.

Ja ik werk nog (met heel veel moeite) maar ook dat is kenmerkend voor mij: ik heb zulke leuke projecten, ik zou er niet tegen kunnen als anderen die gaan overnemen.

Er zijn dagen dat ik huilend naar huis ga maar afgewisseld met dagen (uren) dat ik ineens weer de oude ben (dat verschijnsel staat ook in de checklist)

Ik moet wel zeggen dat ik naast mijn dagelijkse baan ook nog een reeks (betaalde en onbetaalde) bijbanen had (4 x), die heb ik inmiddels wel stopgezet.

Jammer, wat daar haalde ik het meeste plezier uit.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Bert3:

Ik heb de checklist ingevuld aan het einde en ca. 70% van de symptomen heb ik.

Ja ik werk nog (met heel veel moeite) maar ook dat is kenmerkend voor mij: ik heb zulke leuke projecten, ik zou er niet tegen kunnen als anderen die gaan overnemen.

Er zijn dagen dat ik huilend naar huis ga maar afgewisseld met dagen (uren) dat ik ineens weer de oude ben (dat verschijnsel staat ook in de checklist)

Ik moet wel zeggen dat ik naast mijn dagelijkse baan ook nog een reeks (betaalde en onbetaalde) bijbanen had (4 x), die heb ik inmiddels wel stopgezet.

Jammer, wat daar haalde ik het meeste plezier uit.

Het is een goed teken dat je uren of dagen ervaart waarin je je weer de oude voelt. Dat betekent volgens mij dat het toch de goede kant op lijkt te gaan, al gaat dat langzaam.
Ook prima dat je de bijbanen op een zijspoor hebt gezet, het kost je al genoeg energie om overeind te blijven. Hopelijk wordt 2020 een beduidend beter jaar voor je. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Cyclad58:

Het is een goed teken dat je uren of dagen ervaart waarin je je weer de oude voelt. Dat betekent volgens mij dat het toch de goede kant op lijkt te gaan, al gaat dat langzaam.
Ook prima dat je de bijbanen op een zijspoor hebt gezet, het kost je al genoeg energie om overeind te blijven. Hopelijk wordt 2020 een beduidend beter jaar voor je. 

@Cyclad58 Ik hoop het, tot nu toe lukt het me nog niet om goede momenten lang vast te houden, dat stelt iedere keer weer teleur.

Ik hou het bij in een grafiek en dagen die ik een 6 of 7 geef worden afgelost met dagen van een 2 - 3, ter info vanaf 2 en lager is mijn suïcidale niveau die ik maar nauwelijks doorkom.

En op dagen van een 7 sta ik al klaar om een feestje te geven. 

Vroeger ware dage altijd minimaal een 8 maar meestal een 9.

I ieder geval hartelijk dak voor alle steun, dat helpt echt.

Ik hoop da ook dat jij een heel gelukkig 2020 tegemoet gaat.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank je, @Bert3

Die cijfermethode geeft je inzicht, heb dat zelf ook een tijd zo gedaan. Dagen die een 8 of een 9 krijgen komen nu soms voor, maar meestal is het ergens tussen de 5 en 7. En dat na 2 jaar vrij van Lorazepam te zijn. Dat was destijds bij mij ook meestal ergens tussen de 2 en 4. Ik zei wel eens gekscherend dat ik Ahoy zou afhuren als ik de dag eens een 8 of hoger zou geven. Dat cijfer is er gekomen, maar Ahoy nog niet :-) 
En ja, ik weet hoe belangrijk het kan zijn om steun te ontvangen, ik was daar 2 jaar terug ook heel dankbaar voor. 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 28-12-2019 om 10:13 zei Cyclad58:

Goedemorgen,

Een mooie maar koude dag. Vanmorgen om half 7 al gewekt door buurman die mag werken, maar zijn motor liet loeien terwijl hij ijs stond te krabben. Haha, het heeft dus flink gevroren. 
Vandaag een rustige dag in het verschiet. Morgen ook. Een rustige voorbode voor Oud en Nieuw. Maf idee dat het huidige jaar over 4 dagen al voorbij is. 

Hoe is het met iedereen zo kort na de Kerstdagen? @bolletje @Kannietmeer @Annie87 @Lightspacer @Bert3 @EefjeJ @doorbijter @Leen @mevrouwtje54@Meisjeamsterdam @Chris72 @Vechtertje  @Wilhelmina @Verbloemen @Veertje @ELL, @Spinder en @Roeltje31? (en nu maar hopen dat ik niemand vergeten ben) 

 

Je bent mij vergeten. Yollie

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 29-12-2019 om 07:17 zei Kannietmeer:

Positieve gedachten vormen kan je wel trainen, maar zelfs de meest positieve persoon kan door ontwenning zeer veel negatieve gedachten ervaren, onzeker worden en moeten strijden voor een postievere houding. Ik denk niet dat je herstel sneller zal gaan, maar het is zeker beter door te komen als je kan toepassen wat je leert. Heb je er ooit aan gedacht om daar ondersteuning bij te halen?

De laatste zin vind ik opvallend: dus als jij trillend wakker wordt, denk je nu dat je het met je onderbewustzijn doet, ondanks dat je ( in mijn ogen) in mega-ontwenning bent? Ik zou daar graag eens met je hebben, want de kans dat je dat zelf doet is in mijn ogen bijzonder klein.

Let daarbij ook op wat je zegt: dat ik het zelf doe, dwz mijn onderbewustzijn..... Het onderbewustzijn is precies het deel waar je eigenlijk geen actieve invloed op hebt. Het zijn niet je gedachten die je hebt over dingen want dat is je bewustzijn. Ik las dat daar afgelopen dagen wat over werd geschreven, en het is mooi als je met postieve gedachten en vertrouwen in genezing je jezelf door het helingsproces heen haalt. Maar het is niet zo dat we een magische truc hebben, waarmee het allemaal over gaat, beter wordt, ontwenning kan worden vermeden. ( even heel absurd en zwart wit: We kunnen niet bedenken dat we geen zuurstof nodig hebben en dat ons onderbewuste aan de slag gaat om dat voor elkaar te krijgen waardoor we op en dag niet meer hoeven ademen om te leven)
Zo is het ook met ons lichaam dat afhankelijk is geworden van benzo's ( net als dat je lichaam afhankelijk is van zuurstof). Wanneer je stopt met benzo's kan je lichaam het functioneren zelf herstellen als het geen benzo meer krijgt, want de staat mét benzo's in het lichaam is juist de onnatuurlijke staat.

Ik schrijf dit alles niet om je gedachten onderuit te halen, maar omdat ik wel denk dat er een eerlijk beeld moet zijn van wat mensen wel en niet kunnen met gedachten en onderbewuste.
 

@Kannietmeerik heb de hele dag ook trillingen weet ook niet of het door afbouw komt of inderdaad onderbewustzijn. Als ik ben afgeleid voel ik het niet maar het lijkt of ik het steeds opzoek. Ik word er gek van

Link naar opmerking
Deel via andere websites

6 minuten geleden zei Cyclad58:

Dat is natuurlijk onvergeeflijk! Hoe is het met je?

Ik ben alprazalom aan het afbouwen. Die kreeg ik ochtend voor de angst. Met de angst valt het nu wel mee maar nog steeds angst om niet te slapen. Ik heb daarnaast nog antidepressiva die ik nog niet mag afbouwen. Ik voel me niet eens depressief. Voor slapen heb ik quetapine. Helpt soms voor een uurtje. Maar ik probeer zonder. Ik hang voor de tv tot ik een beetje slaap krijgt maar slaap dan ook niet veel. Veel last van trillingen .Het spookt de hele dag door mijn hoofd dat niet slapen. Ik kan niet geloven dat het goed komt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 30-12-2019 om 21:25 zei Yollie:

@Kannietmeerik heb de hele dag ook trillingen weet ook niet of het door afbouw komt of inderdaad onderbewustzijn. Als ik ben afgeleid voel ik het niet maar het lijkt of ik het steeds opzoek. Ik word er gek van

Je zoekt het niet op hoor. Het heeft alleen vaak een wavepatroon. Soms is het heftiger, soms wat rustiger. En soms helpt afleiding en daarna weer even niet. Dat het is heel normaal. Geef vooral niet jezelf de schuld, maar behandel jezelf altijd zacht en liefdevol. Dat is het allerbeste wat je kan doen voor jezelf. Wees nooit boos op jezelf, maar wees juist geduldig en troost jezelf voor de pijn/verdriet die je ervaart door alle klachten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...
Op 28-12-2019 om 20:49 zei Wilhelmina:

Hebben jullie ook veel last van afbouwen vreselijk wat ben je daar ziek van alle vervelende angstige symptomen hoe lang duurt dit en maar janken de hele dag de tranen komen vanzelf nooit zo gehad wallen onder ogen bedank medicijnen maffia wat hebben jullie ons aangedaan hebben    sorry mensen van het forum ik ben heel verdrietig maar blij met jullie laten we elkaar bemoedigin   liefs Wilhelmina ♥️

 

 

@Wilhelmina. Hoe gaat het met jou. Waar heb je nog last van? En hoe ver ben je met je afbouw?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...