Spring naar bijdragen

GGT, ALAT en ASAT


Ing

Aanbevolen berichten

Goedemiddag,

Ik ben voor een vriend een bezwaar aan het schrijven voor het CBR. Hij heeft in februari een zwaar (sport) ongeluk gehad en medicijnen (oa Oxycodon, naproxen en paracetamol), een maand later is zijn bloed getest voor het CBR:

GGT 114
ASAT 25
ALAT 44

Hij had de weken ervoor niet gedronken en wijt de testuitslagen dus aan zijn medicijngebruik. De arts die de test deed was kort en niet vriendelijk en vroeg hem alleen ja of nee te antwoorden op de vragen. De vraag of hij medicijnen gebruikte was nee, omdat hij op het moment van testen geen medicijnen gebruikte, alleen paracetamol. Hij is in bezwaar gegaan bij het CBR en mocht zich opnieuw laten testen, ditmaal heeft hij het door de huisarts laten doen ipv CBR ivm kosten. Uitslag:

GGT 29
ASAT 16
ALAT 12

Op dit moment dronk hij wel weer met regelmaat, dus wat drankgebruik hadden de testuitslagen hoger moeten liggen. CBR zegt na het zien van deze uitslagen dat er teveel tijd tussen de uitslagen zat, terwijl ze het zelf voorstelden. Mijn vraag is nu wat de samenhang van de GGT met de ASAT en ALAT is, ze worden tenslotte niet voor niets gemeten. De huisarts gaf aan dat de ALAT en ASAT ook hoog moeten zijn bij overmatig drankgebruik, hij mocht dit alleen niet op papier zetten zei hij. Nu zoeken we hier meer informatie voor op papier om aan te kunnen tonen dat het aan de medicijnen heeft gelegen. Wie kan helpen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...