Spring naar bijdragen

Vrijdag 22 november 2019


Lika

Aanbevolen berichten

 

10 uur geleden zei Smaragd:

Ik ben de discussies over wat wel en niet mag en wat moet of niet mag wel een beetje zat.Zo opgedrongen door sommigen hier, is geen eens een discussie meer, of gedachtewisseling.

Waar lees jij dan een oordeel? Ik heb het net terug gelezen en vind de toon in dit topic juist prettig en respectvol. Juist wel een discussie en gedachtewisseling. Ik lees nergens dat iemand iets niet mag. Waar dat idee van jou vandaan komt weet ik niet. Maar hopelijk was het een korte verstandsverbijstering. B) Niks aan de hand. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Iemand die gecontroleerd drinkt heeft een alcoholprobleem en streeft ernaar iemand te zijn die ie nooit kan worden nl iemand zonder alcoholprobleem.

Ik moest daar ff over nadenken.

Deels waar maar hangt ervanaf wat je onder gecontroleerd drinken en een alcoholprobleem verstaat. Ik heb een vriendin zonder alcoholprobleem (volgens mijn definitie) die regelmatig afspraken met zichzelf maakt als t om drinken gaat. Voor mij valt dat onder de noemer gecontroleerd drinken.

Sommigen die ooit een probleemrelatie hadden met alcohol kunnen leren op een gezonde manier hiermee om te gaan. Zijn ze daar op een andere manier mee bezig dan zij die hun drinkgedrag nooit als problematisch hebben beschouwd? Waarschijnlijk.

Maar t is niet persé een strijd. 

 

bewerkt door fleurtje
Schrijffouten
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je hebt gelijk, dat kan gecontroleerd drinken ook betekenen. Het hoeft niet per se iets dwangmatigs te zijn. Ik moest daar ook even over denken.

Gecontroleerd drinken betekent dat je je drankinname onder controle hebt, dat je er bewust van bent hoeveel je drinkt en vooral dat je daar de baas over bent.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

8 minuten geleden zei Bor:

Wat nu als ik dit ervan maak;

Iemand die geheelonthouder wil zijn en blijven streeft ernaar iemand te zijn die ie nooit kan worden nl iemand zonder alcoholprobleem.

Dat is wat ik over mezelf schreef:

"Ik drink nu bijna elf jaar geen alcohol meer. Maar ben me daar wel van bewust. Alleen al elke keer als ik op dit forum lees en schrijf.
Ik drink al elf jaar gecontroleerd niet. Als ik mezelf niet zou controleren, voorhouden, herinneren en noem maar op, zou ik zomaar, zonder
nadenken, alcohol kunnen gaan drinken. Maar m'n bewustzijn, m'n controlesysteem zegt: niet doen. Ik ben een gewaarschuwd mens en
controleer regelmatig of ik die waarschuwing nog ter harte neem."

Link naar opmerking
Deel via andere websites

We hebben waarschijnlijk allemaal gelijk,
ons gelijk, vanuit ons perspectief, karakter, en drinkverleden(heden)
Soms lijkt het erop dat we persé ons gelijk willen halen voor de ander
dat zie ik bij mezelf ook.
Soort van bekeringsdrift. De ander gunnen wat ikzelf nu meemaak.
Maar (helaas) zo werkt het niet.Ïk ga er maar van uit dat iedereen
die hier komt en actief is, hard aan het werk is een beter mens te worden
en drank is een middel om dat te meten. Voor nu, want er zijn nog véél meer issues
bij mij dan^_^
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen, het was niet de bedoeling van mijn vraag van gisteren om iemand tegen het hoofd te stoten. Het was pure interesse naar de betekenis van gecontroleerd drinken. Nav het bericht van BJ. Omdat hij dus incidenteel drinkt maar er zelf over viel dat hij wat te veel had gedronken. Ik dacht dus dat mensen ook gecontroleerd drinken als ze met zichzelf afspreken bv in de vakantie mag ik drinken. Dat je dan ook niet gaat tellen hoeveel je drinkt, want dan ben je er mee bezig. Gewoon gaan en na de vakantie weer stop.

Nu blijkt iedereen er een andere mening of idee over te hebben, helemaal prima. Ik vond het gesprek respectvol en leuk verlopen. Volgens mij was er niks aan de hand.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik wil vooral nog wel benoemen, dat ik het zelf zo interpreteerde/heb opgevat. Dat ligt aan niemand op dit forum. En natuurlijk ook niet eens aan het onderwerp. Juist goed dat zoiets besproken wordt hier, daar is dat forum ook voor.

Ik vat het zelf zo op, alsof ik bekeerd moest/moet worden. Daardoor krijg ik altijd een soort van verzet in mijzelf. En ga ik droog drinken. Vervelend soort mechanisme in mijzelf.Daarnaast voelde ik mij wiebelig en ga ik vechten en argumenten bedenken die passend zijn voor impulsief gecontroleerd drinken. En het is goed gegaan ja ander half jaar. Ik was de baas over de afgesproken hoeveelheden en dagen dat ik wel/niet dronk. Bij verdriet/frustratie en enorme blijheid/opluchting mocht ik van mijzelf ook niet drinken destijds. Dat was dan zeer zeker fout gegaan. 

Heb gisteren niets gedronken, al zat ik er dichtbij. Kon op tijd ontwaken en ben gaan slapen(vreemde zin maar goed) Was gewoon ook heel erg moe.

Hou mij dit weekend even op de achtergrond. Moet alles voor mezelf op een rij zetten. Ja klopt, soms is het daar een chaos. En nee ik ga en wil nu zeker niet drinken. Dan zou het alleen nog maar meer chaos gaan worden.Zover ben ik dan wel gelukkig dat ik dat inzie.

Fijn weekend allemaal maar wilde dit nog wel even toevoegen voor nu.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

18 uur geleden zei lady jane:

is niet denigrerend Smaragd,
misschien wat sarcastisch, ik weet het niet,
maar je doet dit zo vaak
voor mij is het niet zo geloofwaardig meer
 

Dit was mijn trigger gisteren, heb het wel 60 keer terug gelezen gisteren.

Daarom wilde ik mij ook laten uitschrijven gisteren.

Mijn verkrachters toen ik tiener was, gebruikte dezelfde woorden, jij  bent zo ongeloofwaardig, niemand zal jou ooit geloven.

Sorry @lady jane, kon jij niet weten.

Ga uitloggen/flashbacks.

Ben helaas/gelukkig wel echt!!!!!!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je hoeft alcohol pas de baas te worden als je vindt, denkt dat je er een probleem mee hebt. De mensen die zich op dit forum bevinden, hebben een probleem met alcohol. Anders waren ze hier niet.

”Gecontroleerde gebruikers”, die hier zijn, hebben m.i. ook een probleem met alcohol, anders waren ze hier niet, hoefden ze alcohol niet de baas te worden.

Je kan alcoholist zijn en daar geen problemen mee hebben.

Je kan lid vd blauwe knoop zijn, en daar geen problemen mee hebben.

De problemen die er zijn omtrent alcoholgebruik maakt ieder zelf. Je drinkt, je zuipt, je drinkt met “mate”, je drinkt niet. Je maakt een keuze, dus! 

Aangezien het hele leven bestaat uit keuzes maken, kan deze keuze er ook wel bij.

zo simpel is het.

Fouten maken is menselijk, doorgaan met je keuze is wenselijk!

Amen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...