Spring naar bijdragen

Donderdag 7 november 2019


Lika

Aanbevolen berichten

Dieren helpen is stront ruimen altijd maar als je dat trekt dan kom je verder want vrijwilligers haken dan vrij vaak af.

In het begin voel je je een sloof, maar als mensen vertrouwen in je krijgen krijg je ook nieuwe taken. En zo kom je in de dierenwereld. En de plek waar je hoort.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tja, de hele dag kak ruimen en met 5 honden tegelijk stipt 20 min wandelen was geen pretje. Je moest wel. Of -ik- vond het toen best logisch. 

Ik deed het omdat ik heel veel geef om dieren. En het was overigens niet alleen maar dit. Ik mocht een aantal castratie's bijwonen en hulphonden trainen. Dat waren leuke dingen. En leerzaam. Ik heb een groot hart voor alle dieren. Die lijken je soms het best te begrijpen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ik moet nog steeds kak ruimen omdat een kat gescheten heeft in mijn vangbak.

Maar als mensen niet willen begrijpen dat dieren houden hoofdzakelijk schoonmaken is. Kattenbak schoon scheppen en als je gaat wandelen met je hond poepzakje mee.

Als mensen dat al normale zaak zouden vinden zouden wij dieren hulpverleners minder werk hebben.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

en ik heb een asiel gerund voor een half jaar met zijn beperkingen. (bazen hadden het eindbesluit)

toen ik eenmaal meer verantwoordelijkheden kreeg en er dieren bij kwamen heb ik bedankt voor deze functie en ontslag genomen. Omdat ik geen tijd meer had voor de vaste bewoners.

En elk dier wat vrolijk op me afkwam ik eigenlijk zag als obstakel, terwijl het juist zo lief was. Ik kan best veel maar om de katten gezond te houden en de varkens, de geiten, de schapen, de eenden en de kippen ook was teveel voor mij.

Het was niet meer van hé hoi leuk om jou ook te zien, het werd hé loop me alsjeblieft niet meer voor de voeten want ik heb nog andere dieren te verzorgen.

En zodoende zeg ik, ik wil geen asiel oprichten en wil ik geen directe hulpverlener meer zijn. Kattenvangen geeft voor mij een gepaste afstand.

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En ik mis de dieren van dat asiel enorm want op een gegeven moment ken je ze gewoon door en door.  En was heel vaak dat Suhja, een blinde zelfzinnige kat me even tot rust bracht door naast me te gaan liggen.

Uiteindelijk als ik het even moeilijk had met een beslissing hielp zij mij eruit.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...