Spring naar bijdragen

Zondag 20-10-2019


bolletje

Aanbevolen berichten

23 minuten geleden zei Adri02:

Daar ben ik best benieuwd naar. Zelf heb ik al jaren geen 'drankzucht' (zoals jij het noemt), of 'craving' meer. Hooguit soms op een warme dag nog een gedachte als: 'een pilsje zou misschien nu wel smaken', maar dan weet ik ook onmiddellijk dat dat een no go is, en dan denk ik meteen weer aan andere dingen. Ik kan me voorstellen dat als je regelmatig nog wat drinkt (de zogeheten minderaar dus), dat je de zucht wat meer wakker houdt, maar als je zoals jij al drie jaar geen alcohol hebt gedronken, vind ik die terugkerende zucht op z'n minst opmerkelijk. Ik zou best willen weten of andere langjarige stoppers deze steeds maar terugkerende hevige drankzucht van Adrian herkennen.

Wat mij betreft vind ik het ook opmerkelijk dat die craving nog zo aanwezig is bij @Adrian bij mij is het ook nog hooguit een spontaan milde kortstondige vleug van verlangen die snel weer verdwijnt. Een korte stuiptrekking zeg maar.

Maar goed dat ben ik, de één is de ander niet :rolleyes:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hé Bol, Nancy en Fleur!

Bol hoe weet jij dat ik inmiddels kippies heb? Erg toepasselijke opening in ieder geval! :D

Net mijn kippies weer vrij gelaten en paaseieren geraapt zoals ik dat noem. Want die leggen me toch een partij bont gekleurde eitjes, van wit tot chocolade bruin.

Gaat het verder goed met je?

Nancy leuk om jou ook weer eens te lezen en bedankt voor je berichtje. ;)

Fleur veel succes met je werk! Dat is best lastig om weer de overstap te maken van vrijheid naar in een vast stramien te moeten lopen. Ik hoop dat je een goede baas hebt.

En ik heb een verzoekje gedaan aan de moderators om mijn account te op te heffen. Ik veroorzaak nu eenmaal teveel opschudding dus binnenkort zal het hier weer lekker rustig zijn. Help ik mezelf mee (omdat ik mijn grote mond toch nooit kan houden en je een slechte indruk niet makkelijk wegvaagt) en anderen. Bovendien heb ik mijn discussie talent nu nodig om dieren te helpen want ik ben weer volle bak kattenvanger op vrijwillige basis. Dus wel rekening houden met regels maar je tijd zelf een beetje in kunnen plannen dus als ik nu overwerkt raak is het toch echt mijn eigen schuld en niet omdat de baas steeds maar meer vroeg. En om mijn rekeningen te kunnen betalen werk ik in het weekend op een vakantiepark als poetsvrouw.

Momenteel werkt dat zeer goed voor mij al moet ik wat betreft dat katten vangen mezelf wel een beetje in toom houden, afgelopen week heb ik namelijk mijn eigen katten nauwelijks gezien en dat is natuurlijk niet oké. Altijd lastig om de juiste balans te vinden in iets wat je met liefde doet! :P Maar ik werk er dus aan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@lady jane gaat nu wel weer. Behoorlijke dip gehad. Wil alles veel te snel, dingen vergeten en wegstoppen.  Maar ook serieus overwogen om terug te gaan. Heb nu hulp en dat helpt mij. Niet te snel willen, verwachten dat alles meteen goed is en goed gaat. Werk nog wel hoor, 1 dag naar school. Sta nu weer een dikke week droog. Het was ook weer niet zo dat ik elke dag lazarus was, maar beter voor mij om de 0 te houden. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei Adrian:

Goedemorgen allemaal. Ik heb heel slecht geslapen vannacht. De drankzucht kwam daardoor weer erg naar boven..

Het is niet zo dat ik daar contunue last van heb hoor. In het begin was dat wel,  maar nu heb ik daar nog af en toe last van.. Zeker op de tijd dat ik gewend was in de kroeg te zitten..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, ik verbaas me ook over je aanhoudende craving, @Adrian. Ik heb dat zelf alleen de eerste tijd nog wel gehad, tot pakweg twee jaar nadat ik er helemaal mee gestopt was. En dat werd ook steeds minder vaak en minder hevig en ik kon het ook steeds makkelijker bewust sturen.

Heb je nu eigenlijk al die jaren helemaal niet meer gedronken of toch af en toe nog wel eens wat?  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind het iig hoopvol dat veel van jullie geen last of minder last hebben... En het al zolang vol houden. Maar toch nog op het forum, ik zit nu denk ik in mijn euforische fase en dan begint er al gelijk een stemmetje te blèren dat ik helemaal geen hulp of forum of iets dergelijks nodig heb. Ik weet dat dat onzin is en dat ik scherp moet blijven, maar het vooruitzicht om de rest van mijn leven hier scherp op te blijven lijkt me ook zo zwaar, of valt dat mee? Hmmm misschien toch niet zo euforisch ik zie overal beren op de weg, van die grote zwarte... Maar al bijna een week droog :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...